2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Három pályázaton igénylünk 73 milliót – Már van miért izgulni

Illés György Cinó  |  2017. 05. 04., 12:05

A legutóbbi testületi ülésen Bálint József – utalva városunk nullás közbeszerzési tervére – kijelentette: „nem izgul”. Filvig Géza ezen nem csodálkozott, mivel szerinte „nem volt miért”. Na, most már van! Igaz, hogy a várva-várt TOP pályázatok dömpingje még várat magára, más források már megnyíltak a kalocsai önkormányzat előtt. A legutóbbi testületi ülésen három pályázat benyújtásáról is döntött a város vezető testülete, összesen 73 millió támogatásért folyamodva különböző pályázati konstrukciók keretében. A kérdésekben a testület egyhangú határozatokat hozott a tíz jelenlévő képviselő szavazataival.

Miközben az első elnyert pályázati támogatás nyomán már módosítani kellet az idei közbeszerzési tervet, hogy megtalálják a kivitelezőt a Bem Apó Utcai Tagóvodában tervezett, mintegy harmincmilliós JETA-forrásból megvalósuló épületenergetikai beruházáshoz, a múlt csütörtökön tartott ülésén újabb pályázatok beadásáról döntött a testület.

Az óvodák közül a Bem utcai van soron

A Bem, a Csokonai és a Zöldfa utcai tagóvodák fejlesztésére irányuló pályázati beadványok előkészítésére az eggyel korábbi, húsvét előtti ülésen hozott határozatot a testület. A szükséges dokumentációk elkészültek.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A helyi önkormányzatokért és az államháztartásért felelős miniszterek által kiírt pályázat nyújtotta lehetőséggel élve 30 millió forintos pályázat benyújtásáról határozott a testület, amely mellé 5,3 milliós önerőt kellene biztosítania a városnak kedvező elbírálás esetén.

A forrást a Bem utcai tagóvoda vizesblokkjainak, közlekedőinek és más helyiségeinek fölújítására fordítanák, emellett a tető is teljesen megújulhatna, beleértve a szerkezet és a héjazat szükség szerinti cseréjét is.
Az elbírálás első körben július végéig, az akkor kimaradók esetében, második körben november 30-áig zárulhat, a fejlesztéseket pedig jövő év végéig kellene megvalósítani.

Tetőtéri klubhelyiség létesülhetne

A Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) forrásából 20 millió forintot igényelne a város a Hunyadi utca 82. szám alatti közösségi ház bővítésére. A jelenleg is jó kihasználtsággal működő épület tetőterében alakítanának ki klubhelyiséget. E célra a pályázati kiírás szerinti maximális összegre pályázik a város, így kedvező elbírálás esetén a projekt 100% pályázati támogatási intenzitással valósulna meg.

Infrastrukturális fejlesztés a közétkeztetésben

A nemzetgazdasági miniszter írt ki pályázatot önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására, május 9-ei benyújtási határidővel. Ez a pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény telephelyén szükséges fejlesztéseket elvégezzék.

A fejlesztés szükségességét aláhúzza, hogy a Járási Hivatal élelmiszer-biztonsági felügyelője az általa tavaly decemberben lefolytatott ellenőrzés során felszólította az intézményt a padozatok folyamatos felújításának megkezdésére, valamint a tavaly beszerzett, új főzőüstök üzembe helyezésére. Ez utóbbi azonban építési munkákat is igényel, mivel a berendezésekhez közműfejlesztés is szükséges.

A testület ezért pályázat beadásáról határozott, amelynek sikere esetén 22,7 millió forint értékű fejlesztést valósítanánk meg 85%-os támogatási intenzitás mellett. Az elnyert összegnek legföljebb 50%-a fordítható eszközbeszerzésre, a másik fele építési célokat szolgálhat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés