2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Három pályázaton igénylünk 73 milliót – Már van miért izgulni

Illés György Cinó  |  2017. 05. 04., 12:05

A legutóbbi testületi ülésen Bálint József – utalva városunk nullás közbeszerzési tervére – kijelentette: „nem izgul”. Filvig Géza ezen nem csodálkozott, mivel szerinte „nem volt miért”. Na, most már van! Igaz, hogy a várva-várt TOP pályázatok dömpingje még várat magára, más források már megnyíltak a kalocsai önkormányzat előtt. A legutóbbi testületi ülésen három pályázat benyújtásáról is döntött a város vezető testülete, összesen 73 millió támogatásért folyamodva különböző pályázati konstrukciók keretében. A kérdésekben a testület egyhangú határozatokat hozott a tíz jelenlévő képviselő szavazataival.

Miközben az első elnyert pályázati támogatás nyomán már módosítani kellet az idei közbeszerzési tervet, hogy megtalálják a kivitelezőt a Bem Apó Utcai Tagóvodában tervezett, mintegy harmincmilliós JETA-forrásból megvalósuló épületenergetikai beruházáshoz, a múlt csütörtökön tartott ülésén újabb pályázatok beadásáról döntött a testület.

Az óvodák közül a Bem utcai van soron

A Bem, a Csokonai és a Zöldfa utcai tagóvodák fejlesztésére irányuló pályázati beadványok előkészítésére az eggyel korábbi, húsvét előtti ülésen hozott határozatot a testület. A szükséges dokumentációk elkészültek.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A helyi önkormányzatokért és az államháztartásért felelős miniszterek által kiírt pályázat nyújtotta lehetőséggel élve 30 millió forintos pályázat benyújtásáról határozott a testület, amely mellé 5,3 milliós önerőt kellene biztosítania a városnak kedvező elbírálás esetén.

A forrást a Bem utcai tagóvoda vizesblokkjainak, közlekedőinek és más helyiségeinek fölújítására fordítanák, emellett a tető is teljesen megújulhatna, beleértve a szerkezet és a héjazat szükség szerinti cseréjét is.
Az elbírálás első körben július végéig, az akkor kimaradók esetében, második körben november 30-áig zárulhat, a fejlesztéseket pedig jövő év végéig kellene megvalósítani.

Tetőtéri klubhelyiség létesülhetne

A Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) forrásából 20 millió forintot igényelne a város a Hunyadi utca 82. szám alatti közösségi ház bővítésére. A jelenleg is jó kihasználtsággal működő épület tetőterében alakítanának ki klubhelyiséget. E célra a pályázati kiírás szerinti maximális összegre pályázik a város, így kedvező elbírálás esetén a projekt 100% pályázati támogatási intenzitással valósulna meg.

Infrastrukturális fejlesztés a közétkeztetésben

A nemzetgazdasági miniszter írt ki pályázatot önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására, május 9-ei benyújtási határidővel. Ez a pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény telephelyén szükséges fejlesztéseket elvégezzék.

A fejlesztés szükségességét aláhúzza, hogy a Járási Hivatal élelmiszer-biztonsági felügyelője az általa tavaly decemberben lefolytatott ellenőrzés során felszólította az intézményt a padozatok folyamatos felújításának megkezdésére, valamint a tavaly beszerzett, új főzőüstök üzembe helyezésére. Ez utóbbi azonban építési munkákat is igényel, mivel a berendezésekhez közműfejlesztés is szükséges.

A testület ezért pályázat beadásáról határozott, amelynek sikere esetén 22,7 millió forint értékű fejlesztést valósítanánk meg 85%-os támogatási intenzitás mellett. Az elnyert összegnek legföljebb 50%-a fordítható eszközbeszerzésre, a másik fele építési célokat szolgálhat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>