2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Huszonnyolcmilliós szennyvíz-beruházásra pályázik Kalocsa: A Paksi-közben és a főutcán történne csatornahálózat-rekonstrukció

Illés György Cinó  |  2019. 02. 07., 10:28

Részben a laktanyából kihasított, az önkormányzat számára csereügylet keretében átadott területen megvalósítani tervezett iparfejlesztési beruházás közműigényének kielégítésére, részben a Szent István király út 10.számú ház előtti szakaszon tervezett szennyvízhálózat-rekonstrukció megvalósítására használná föl Kalocsa azt az összesen 27,94 millió forintot, amelyhez 70 százalékos intenzitású pályázati támogatásra adott be igényt az önkormányzat. Az ivóvízhálózatot is pályázatból fejlesztenénk, a szennyvíz-rendszer fejlesztésére pedig ezektől független pályázatunk is elbírálás alatt áll. Ha minden pályázatunk nyerne, több mint félszáz millió forintot fordíthatna városunk jövő március végéig a víziközművek fejlesztésére.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapja forrásaiból kiírt pályázatra benyújtott igénylésről január 24-én döntött a képviselő-testület.

A PAKSI-KÖZ SZENNYVÍZHÁLÓZATÁT 18,4 MILLIÓBÓL FEJLESZTENÉK, A FŐUTCAI HÁLÓZATREKONSTRUKCIÓRA 9,5 MILLIÓT KÖLTENÉNEK, ÖSSZESEN KÖZEL 8,4 MILLIÓS SAJÁT FORRÁS FÖLHASZNÁLÁSA MELLETT.

A szennyvízfejlesztési pályázatunk révén elnyerhető, 19,6 milliós támogatás megítélése esetén

AZ ÖSSZESEN 27,94 MILLIÓS BERUHÁZÁSNAK A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSÁT KÖVETŐ 12 HÓNAPON BELÜL, DE LEGKÉSŐBB 2020. MÁRCIUS 31-ÉIG KELL MEGVALÓSULNIA.

A január 24.ei testületi ülésen született másik döntés nyomán az ivóvízhálózat-fejlesztésekre benyújtott pályázat révén megvalósítani tervezett beruházásokkal, valamint az ezektől független, ugyanazon cikkünk keretes részében tárgyalt energiahatékonyság-növelő pályázati projektekkel együtt

A HÁROM PÁLYÁZAT SIKERE ESETÉN ÖSSZESEN KÖZEL 52 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ VÍZIKÖZMŰ-BERUHÁZÁST HAJTHAT VÉGRE KALOCSA VÁROSA A KÖVETKEZŐ SZŰK MÁSFÉL ÉVBEN, MINTEGY 16,8 MILLIÓS SAJÁT FORRÁS FÖLHASZNÁLÁSA MELLETT.

Egy helyben TOP-orog?

A Paksi-közi szennyvíz-beruházás újabb előrelépést jelenthetne a Parkgondozó – illetve a feladatait átvevő Vagyonhasznosítási Kft. – telephelyének kiváltására tervezett, 800 milliós iparfejlesztési beruházásnak, illetve az ezzel párhuzamosan ugyanott 200 millióból megvalósítandó inkubátorház-létesítési projektnek, amelyek révén a Foktői úti laktanya területének É-Ny-i szeglete visszakerülhetne a város vérkeringésébe.

A térség polgármesterei közös erővel, öltönyben, fehér ingben és védősisakkal a fejükön indítják a konzorciumban végrehajtott szennyvíz-beruházás munkálatait mintegy fél évtizeddel ezelőtt.

A részben az Érsekkert melletti telephely kiváltására,részben iparterület-fejlesztésre irányuló TOP pályázati projektekkel kapcsolatban ugyanakkor a már látható csúszás miatt elmondható, hogy

SZERTEFOSZLANI LÁTSZANAK BÁLINT JÓZSEF POLGÁRMESTER KORÁBBAN HANGOZTATOTT, AZON REMÉNYEI, AMELYEK SZERINT A PARKGONDOZÓ TELEPHELYÉNEK KIKÖLTÖZTETÉSE MÁR EZ ÉV ELSŐ NEGYEDÉVÉBEN MEGVALÓSULHATNA.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK