2017. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

„Itt az első fecske” – Szépítés a második negyedben (12–1)

Illés György Cinó  |  2017. 05. 03., 09:24

Örömteli fejlemény: bővíteni kellett a március végi határidőre üresen elfogadott, idei közbeszerzési tervet. Ez alkalmat adott Bálint József polgármesternek arra, hogy egy kicsit eligazítsa portálunk szénáját – bár mi az ő útmutatása alapján igyekeztünk rakni a boglyát –, az ellenzéknek pedig arra, hogy kedélyesen kommentálja az örömteli eseményt. Simon Zoltán például gratulált, de Filvig Géza is tréfásra vette a figurát.

Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor már van olyan nyertes pályázatunk, amelyre közbeszerzést kell lefolytatnunk. Ezt a sajtónak mondom különösképpen, mert ez nem focimeccs, és nem gólokra játsszuk, hogy 12-0 meg 7-0, hanem amikor van elfogadott pályázatunk, és eléri az értékhatárt, és le kell folytatnunk [a közbeszerzési eljárást], akkor lefolytatjuk. – vezette föl dr. Bálint József polgármester az első idei közbeszerzési eljárás ügyrendbe vételéről szóló napirendi pont tárgyalását, egyértelmű utalással cikkünkre, amelyet az első negyedév végén esedékes határidőig elfogadott, nullás közbeszerzési terv kapcsán íródott bár ezúttal nem nevesítette portálunkat a polgármester.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Akkori írásunkban kifejezetten az ő, testületi ülésen elhangzott felhívására kerestünk föl találomra néhány települést térségünkben, az ottani közbeszerzési terv állásáról érdeklődve.
A Kisőrösről rövid időn belül megérkezett válasz 12 pontos közbeszerzési tervről számolt be, többmilliárd forint összértékben.
Az igazsághoz tartozik, hogy a többi megkérdezett településről – egy kivételével – eddig nem kaptunk választ, onnan pedig Bálint József álláspontját támogató, nullás közbeszerzési tervről szóló szóbeli nyilatkozat érkezett hozzánk, épp tegnap. E szerint a törvényes határidőig ott is üres közbeszerzési tervvel indult év egyenlegének javulását ott is elsősorban a TOP forrásokból remélt vérfrissítéstől várják.
Mostani bevezetőjét így folytatta Bálint József:

Engem nem érdekel, hogy Bajának, Kiskőrösnek, Kiskunlacházának mennyi elbírálandó ügye van, ez őrájuk tartozik, nekünk is lesz eben az évben több is. Úgyhogy én ettől nem izgulok, tehát íme, az első fecske megérkezett. Itt Filvig szólt közbe kedélyesen – mikrofon nélkül –, hogy

Eddig se izgultunk, mivel nem volt miért!


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amire Bálint József először – ugyanolyan jó kedéllyel – kijelentette, hogy ezeket nem a testületnek mondta, a szükséges közbeszerzési eljárással kapcsolatban pedig reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben egyre több hasonló eset lesz.

Simon gratulált

Hozzászólóként Simon Zoltán jelentkezett, előre exkuzálva magát, hogy „kicsit humorosra veszi”:

Gratulálok, mert négy hónap alatt nulláról egyre emelkedett a pályázatok száma. Abszolút fejlődő tendencia.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Katus Attila a pénzügyi bizottság támogató álláspontját tolmácsolta. Más hozzászólás nem lévén a polgármester szavazásra bocsátotta a közbeszerzési terv aktualizálására irányuló javaslatot, amelyet a testület tíz jelenlévő tagja – Kinyóné Lakatos Melinda és Török Ferenc igazolt távollétében – egyhangúlag meg is szavazott.

Óvodakorszerűsítés JETA-forrásból

A terv így egy tétellel bővült most. Ez a JETA pályázati forrásból elnyert támogatás a „Bem Apó Utcai Tagóvoda energetikai felújítása, korszerűsítése” című, JETA-126-2016 kódjelű pályázat kivitelezési munkáinak tenderezését irányozza elő. A beruházás tervezett összértéke 29,8 millió forint.

A közbeszereztetésre irányuló pályázatot – nemzeti eljárás keretében – május-június hónapban tervezik megindítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 3 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (3 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
MrSmith
2017-05-10 13:44:34
Hajra Kalocsa!
Ágika
2017-05-05 08:40:17
Nem izgul, csak hazudik!
Kalotroll
2017-05-04 11:34:44
Ha nem izgul akkor miért hozza fel a többi önkormányzatot? Egyrészt ő mondta, hogy meg lehet kérdezni a többi várost nem fognak mást mondani ők se. Erre meg lett kérdezve más önkormányzat, mást is mondtak. Erre, most hogy kiderül, hogy a király meztelen, akkor már "Engem nem érdekel...". Ő kérte fel a sajtót a táncra, ha nem bírja lépést tartani akkor nem a partner a hibás.
Polgármester "Úr"! Szokták mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a tó a hülye!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.