2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Itt az első fecske” – Szépítés a második negyedben (12–1)

Illés György Cinó  |  2017. 05. 03., 09:24

Örömteli fejlemény: bővíteni kellett a március végi határidőre üresen elfogadott, idei közbeszerzési tervet. Ez alkalmat adott Bálint József polgármesternek arra, hogy egy kicsit eligazítsa portálunk szénáját – bár mi az ő útmutatása alapján igyekeztünk rakni a boglyát –, az ellenzéknek pedig arra, hogy kedélyesen kommentálja az örömteli eseményt. Simon Zoltán például gratulált, de Filvig Géza is tréfásra vette a figurát.

Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor már van olyan nyertes pályázatunk, amelyre közbeszerzést kell lefolytatnunk. Ezt a sajtónak mondom különösképpen, mert ez nem focimeccs, és nem gólokra játsszuk, hogy 12-0 meg 7-0, hanem amikor van elfogadott pályázatunk, és eléri az értékhatárt, és le kell folytatnunk [a közbeszerzési eljárást], akkor lefolytatjuk. – vezette föl dr. Bálint József polgármester az első idei közbeszerzési eljárás ügyrendbe vételéről szóló napirendi pont tárgyalását, egyértelmű utalással cikkünkre, amelyet az első negyedév végén esedékes határidőig elfogadott, nullás közbeszerzési terv kapcsán íródott bár ezúttal nem nevesítette portálunkat a polgármester.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Akkori írásunkban kifejezetten az ő, testületi ülésen elhangzott felhívására kerestünk föl találomra néhány települést térségünkben, az ottani közbeszerzési terv állásáról érdeklődve.
A Kisőrösről rövid időn belül megérkezett válasz 12 pontos közbeszerzési tervről számolt be, többmilliárd forint összértékben.
Az igazsághoz tartozik, hogy a többi megkérdezett településről – egy kivételével – eddig nem kaptunk választ, onnan pedig Bálint József álláspontját támogató, nullás közbeszerzési tervről szóló szóbeli nyilatkozat érkezett hozzánk, épp tegnap. E szerint a törvényes határidőig ott is üres közbeszerzési tervvel indult év egyenlegének javulását ott is elsősorban a TOP forrásokból remélt vérfrissítéstől várják.
Mostani bevezetőjét így folytatta Bálint József:

Engem nem érdekel, hogy Bajának, Kiskőrösnek, Kiskunlacházának mennyi elbírálandó ügye van, ez őrájuk tartozik, nekünk is lesz eben az évben több is. Úgyhogy én ettől nem izgulok, tehát íme, az első fecske megérkezett. Itt Filvig szólt közbe kedélyesen – mikrofon nélkül –, hogy

Eddig se izgultunk, mivel nem volt miért!


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amire Bálint József először – ugyanolyan jó kedéllyel – kijelentette, hogy ezeket nem a testületnek mondta, a szükséges közbeszerzési eljárással kapcsolatban pedig reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben egyre több hasonló eset lesz.

Simon gratulált

Hozzászólóként Simon Zoltán jelentkezett, előre exkuzálva magát, hogy „kicsit humorosra veszi”:

Gratulálok, mert négy hónap alatt nulláról egyre emelkedett a pályázatok száma. Abszolút fejlődő tendencia.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Katus Attila a pénzügyi bizottság támogató álláspontját tolmácsolta. Más hozzászólás nem lévén a polgármester szavazásra bocsátotta a közbeszerzési terv aktualizálására irányuló javaslatot, amelyet a testület tíz jelenlévő tagja – Kinyóné Lakatos Melinda és Török Ferenc igazolt távollétében – egyhangúlag meg is szavazott.

Óvodakorszerűsítés JETA-forrásból

A terv így egy tétellel bővült most. Ez a JETA pályázati forrásból elnyert támogatás a „Bem Apó Utcai Tagóvoda energetikai felújítása, korszerűsítése” című, JETA-126-2016 kódjelű pályázat kivitelezési munkáinak tenderezését irányozza elő. A beruházás tervezett összértéke 29,8 millió forint.

A közbeszereztetésre irányuló pályázatot – nemzeti eljárás keretében – május-június hónapban tervezik megindítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 3 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (3 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
MrSmith
2017-05-10 13:44:34
Hajra Kalocsa!
Ágika
2017-05-05 08:40:17
Nem izgul, csak hazudik!
Kalotroll
2017-05-04 11:34:44
Ha nem izgul akkor miért hozza fel a többi önkormányzatot? Egyrészt ő mondta, hogy meg lehet kérdezni a többi várost nem fognak mást mondani ők se. Erre meg lett kérdezve más önkormányzat, mást is mondtak. Erre, most hogy kiderül, hogy a király meztelen, akkor már "Engem nem érdekel...". Ő kérte fel a sajtót a táncra, ha nem bírja lépést tartani akkor nem a partner a hibás.
Polgármester "Úr"! Szokták mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a tó a hülye!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés