2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjat vehetett át Baltás László Jánosné Dr. Sipkai Ibolya

Illés György Cinó  |  2023. 08. 21., 09:42

Kalocsa város hagyományai szerint az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adják át a város kitüntető díjait, amelyek közül a Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjat ebben az esztendőben több évtizedes példamutató orvosi munkája elismeréseként Dr. Sipkai Ibolya vehette át. Méltatását az alábbiakban változatlan formában tesszük közzé.

Az ünnepi testületi ülésről, így az összes kitüntetettről már önálló cikkben beszámoltunk. Közülük most Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díj idei letéteményesének, Dr. Sipkai Ibolya méltatását ismertetjük:

Baltás László Jánosné dr. Sipkai Ibolya Gizella 1948. április 29-én született Homokmégyen. Édesanyja boltos, édesapja asztalos volt. Gyermekkorában fülproblémáival gyakran volt szükség orvosi kezelésekre. Ezek az alkalmak jelentős szerepet játszottak abban, hogy elhatározza, a gyógyításnak szenteli életét.

Baltás László Jánosné dr. Sipkai Ibolya Gizella

Az akkor I. István Gimnáziumban érettségizett, majd a gyermekkori emlékek által vezetve a Szegedi Orvostudományi Egyetemre jelentkezett, ahol 1973-ban szerzett általános orvosi diplomát. Ez év őszén, idén éppen ötven éve lépett be orvosként a kalocsai kórház ajtaján, ahol a belgyógyászati osztályon kezdett dolgozni. 1979-ben tett belgyógyászati szakvizsgát.

Nagyon sokat tanult néhai Pintér Sándor főorvos úrtól, aki az igen csekély műszerezettségű belgyógyászati osztályt magas színvonalon, nagy szakmai tapasztalatokkal és tudással vezette.
Akkor nem volt CT, nem volt ultrahang, és a gyógyszerek közül is sokkal kevesebb állt rendelkezésre, így az orvos leginkább megérzéseire és szakmai tapasztalataira hagyatkozhatott. Az évek teltével főorvosi kinevezést kapott.
Súlyos betegségéből felépülve is a belgyógyászati osztályon, majd a belgyógyászati rehabilitációs osztályon dolgozik, segít a belgyógyászati szakrendelés és a sürgősségi osztály munkájában is.

Ötven év után is töretlen energiával és odaadással látja el a rábízott betegeket. Jóleső érzéssel tölti el hogy az évtizedek alatt betegei nem csak szervi problémájukat hanem esetleges családi nehézségeiket is megosztják vele, és szeretettel üdvözlik őt boltban, vagy az utcán is. Odaadása, hivatástudata olyan példát mutatott, mely hatására egyik fia is az orvosi hivatást választotta.

A kórházhoz, gyógyításhoz való viszonyát jól mutatják alábbi mondatai:
„Nincs különbség az otthonom és a kórház között. Nekem a kórház is ugyanúgy az otthonom, ugyanúgy minden reggel ide hazajövök. Itt is itthon vagyok.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK