2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Önkormányzata havi 500 ezer forinttal támogatja a Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya működését

Kalocsa Város Önkormányzata havi 500 ezer forinttal támogatja a Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya működését
Zsiga Ferenc  |  2022. 12. 01., 16:26

Kalocsa Város Képviselő-testülete eredetileg a november 24-én, csütörtökön 13 órára összehívott ülésén tárgyalta volna a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya működésének támogatásáról szóló polgármesteri előterjesztést. Ám az ülést 3,5 órás tárgyalás után, az elsők között napirendre tűzött témák megvitatásának elhúzódása miatt – a polgármester és egyes képviselők más irányú elfoglaltsága folytán– akkor berekesztették. Az elnapolt napirendi pontok tárgyalása november 30-án folytatódott, elsőként a kalocsai Szent Kereszt Kórház Csecsemő és Gyermekosztálya működésének támogatását tárgyalták a képviselők.

Dr. Filvig Géza polgármester elöljáróban felidézte azt a november 15-i rendkívüli képviselő-testületi ülést, amelyen dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója a kialakult körülmények felvázolása után rendkívül jó hírrel szolgált: elhárult a probléma, sikerült egy Kalocsára költöző, főállású gyermekorvost szerződtetni, így a gyermekosztály működését és a szülészeti ellátást még átmenetileg sem kell felfüggeszteni.

A párbeszédre épülő, a város érdekeit szolgáló együttműködés szép példájaként a polgármester előterjesztését, miszerint Kalocsa Város Önkormányzata 2022. november 1-jétől havi 500 ezer forint támogatásban részesíti a Szent Kereszt Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának működését, a jelenlévő képviselők egyhangúlag megszavazták.

A voksolás előtt dr. Körmendy Szabolcs bizottsági elnök arról tájékoztatta a testületet, hogy a szakmai bizottság valamennyi tagja egyetértését tolmácsolja: a grémium támogatja a polgármesteri előterjesztést, és az abban szereplő összeg havi bontásban történő kifizetését az intézmény részére.
Az ügyben dr. Bagó Zoltán tett fel kérdést. A képviselő azt tudakolta, hogy a folyósítandó összeg miként jut a kedvezményezetthez. Az önkormányzat közvetlenül a kórháznak, vagy annak alapítványának utal, természetesen szigorúan a „csecsemő és gyermekosztály részére” cél megjelölésével.

A polgármester a válasz megadására Molnár Gábort kérte fel. A pénzügyi osztály vezetője kifejtette, hogy a képviselői kérdésben foglaltakat az önkormányzat és a kórház közötti támogatási szerződésben rögzítik majd, igazodva az intézmény kéréséhez, de a folyósítás mindenképpen a cél megjelölésével, azaz a „támogatás a Csecsemő és Gyermekosztály részére” megjegyzéssel történik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK