2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjat vett át Apród Péter

Illés György Cinó  |  2023. 08. 21., 10:29

Kalocsa város hagyományai szerint az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adják át a város kitüntető díjait, amelyek közül a Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjat ebben az esztendőben a város diáksportjának segítéséért Apród Péter tanár vehette át.

Az ünnepi testületi ülésről, így az összes kitüntetettről már önálló cikkben beszámoltunk. Közülük most a Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díj idei letéteményesének, Apród Péter tanárnak a méltatását ismertetjük.

Apród Péter sport iránti szeretete és elhivatottsága végigkíséri pályafutását.
Pécsen a Janus Pannonius Tudományegyetem végzett mint testnevelés szakos általános iskolai tanár. Később történelem szakos tanári, majd általános iskolai tanítói végzettséget szerzett.

Pályafutását a Bátyai Általános Iskolában kezdte, ahol testnevelést és történelmet tanított 1991-2000-ig.
Ezt követően 2022-ig a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájában tanított testnevelést, történelmet, etikát. Osztályfőnökként segítette a gyerekeket, valamint diákönkormányzatot segítő pedagógus, humán munkaközösség vezető, majd testnevelés munkaközösség vezető lett.
2022-ben kezdte meg munkáját a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolában, ahol szintén a testnevelés, történelem, etika tantárgyak oktatása az elsődleges. Osztályfőnökként is része a diákok életének.

Apród Péter

Munkáját a pontosság, az elhivatottság és a fáradhatatlanság jellemzi. A gyerekek szellemi nevelése mellett a fizikai nevelés is nagyon fontos számára. Az iskolában minden évben megszervezik a Magyar Diáksport Napját, amely szintén szívügye. Edzőként szivacskézilabda, kosárlabda és evezős sportágban tevékenykedik. Sporttáborokat és kirándulások szervez. Két alkalommal is ő lett Kalocsa Város Legeredményesebb Edzője.

2018-ban érkezett egy felkérés, amelyet örömmel fogadott, így a Magyar Diáksport Szövetség kalocsai körzeti diáksport bizottság vezetője lett. Elsődleges feladata a körzeti, megyei diáksport versenyek szervezése, a továbbképzések megszervezése, valamint a nem kevés adminisztrációs feladat ellátása.

Neki köszönhetően újjáéledt Kalocsán a diáksport. Körzeti döntők kerülnek megrendezésre mezei futás, atlétika, kézilabda, labdarúgás, futsal, röplabda, valamint kosárlabda sportágakban. Idén tavasszal volt olyan két hét, amikor 8 körzeti versenyen szerepeltek a kalocsai iskolások

éter a körzeti döntőt követően a megyei fordulókon való részvételt is biztosítja. Hatalmas büszkeség, hogy a kalocsai gyerekek a megyei fordulókon is többször eredményesek, így nem egyszer találkozhattunk egyéni versenyzőkkel és csapatokkal is az országos megmérettetéseken, ahol szintén helyt állnak.
A kalocsai diáksport feléledése az ő nevéhez köthető, melyet önzetlenül, alázattal és lelkiismeretesen végzett az eddigiekben és végez ezután is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK