2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat vett át Domokos Julianna

Illés György Cinó  |  2023. 08. 21., 10:37

Kalocsa város hagyományai szerint az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adják át a város kitüntető díjait, amelyek közül a Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat ebben az esztendőben karitatív munkája elismeréseként Domokos Julianna vehette át.

Az ünnepi testületi ülésről, így az összes kitüntetettről már önálló cikkben beszámoltunk. Közülük most a Kalocsa Város Szociális Munkáért Díj idei letéteményesének, Domokos Juliannának a méltatását ismertetjük.

Domokos Julianna általános iskolai tanulmányait követően a bajai Bányai Júlia Szakmunkásképzőben végzett bolti eladóként.
Az érettségit már Kalocsán, a Dózsa György Szakközépiskolában tette le.
2019-ben szociális asszisztens képesítést szerzett, ezzel egy időben sikeresen elvégezte a mentálhigiénés segítő, elsősegélynyújtó és defibrillátor kezelő tanfolyamot.

2003-ban a Magyar Vöröskereszt kalocsai szervezeténél lett önkéntes.
Immár 20 éve vesz részt adománygyűjtésben, véradásokon nyújt segítséget, valamint a nyári táboroztatás aktív résztvevője.
Mindig talál olyan rászoruló gyermekeket, akinek a táborozási költségeit biztosítja.

Domokos Julianna

2005-ben kezdett aktív segítői szerepet vállalni a Roma Önkormányzatnál a különböző rendezvényekkel kapcsolatban.
2017-ben a Sorsok Házában kezdett dolgozni szenvedélybetegek ellátásában, mint terápiás segítő. Szociális asszisztensi végzettséget szerzett.
2019 szeptemberétől a kalocsai Polgárőr Egyesület oszlopos tagja, minden szolgálat alkalmával hasznos munkát ellátva.
A Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény zebrájánál is találkozhatunk vele, amint segít a legkisebbeknek az átkelésben.

2020-ban a kalocsai kutyamenhelyen is megkezdte önkéntes tevékenykedését, melyet mostanra nagyon megszeretett.
2022-ben ismerkedett meg a Kék Madár Alapítvány önkéntes segítőivel, csatlakozott hozzájuk, idén már főzést is vállalt, hiszen vallja, hogy segíteni nemes cselekedet.
2022-ben Zánkán és Ágota Falván is részt vett segítőként az Erzsébet táborban.

2022. szeptember 1-től a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület megnyitotta Kalocsán a Gondviselés Házát, ahol nappali melegedő, éjszakai átmeneti szállás és utcai szolgálat működik. Az intézmény szakmai vezetője lett, munkáját szeretettel és a legjobb tudása szerint végzi.

Az önkéntes munka a szívügye, mindig is fontos volt számára a perifériára szorult emberek pártfogása, hiszen személyiségéből fakadóan szociálisan érzékeny, empatikus és rendkívül toleráns.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK