2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Városért – Tizenegy kitüntetett az államalapítás ünnepén

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 08. 20., 13:40

Augusztus 20-án a Városháza dísztermében tizenegy, a város fejlődésében kiemelkedő szerepet vállalt személynek adott át dr. Bálint József polgármester Kalocsa Városért Díjat. Az ünnepség fényét Betlenné Dajkó Ágnes (fuvola) és Csupor Balázs (zongora) a Liszt Ferenc AMI tanárainak előadása emelte.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa Város képviselő-testületének utolsó júniusi ülésén hozott döntése értelmében idén tizenegy, a város fejlődéséért valamely területen példaértékű, kiemelkedő szerepet vállalt személy kapta a helyi kötődésű emberekről elnevezett városi kitüntető díjakat. 

Kalocsa Városért – Csáky Imre Díjat adományoztak dr. Schön Ferenc bírónak, a Kalocsai Járásbíróság idén leköszönt elnökének több évtizedes, az igazságszolgálatban eltöltött munkája elismeréseként.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
dr. Schön Ferenc
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc Díjban részesült Kovács József Lászlóné tanár több évtizedes pedagógiai munkája elismeréseként.

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus Díjat vehetett át Bolvári Andrásné népművész a kalocsai népművészet fennmaradása és fejlődése érdekében végzett munkájáért.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Bolvári Andrásné
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos Díjat adományoztak Borbély Lászlóné zenepedagógus részére a város zenei életének fejlesztéséért.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre Díjat érdemelt Gali Valéria Ilona könyvtáros a magas szintű könyvtári és új módszertani tevékenységek bevezetésében végzett munkája elismeréseként.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc Díjat adtak át Meggyes Jánosnak, a helyi polgárőrség elnökének a Kalocsa közbiztonságáért végzett több évtizedes munkájáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor Díjat nyújtottak át dr. Molnár Gábor orvos részére több évtizedes, lelkiismeretes orvosi és közéleti munkájának elismeréseként.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
dr. Molnár Gábor
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István Díjat adományoztak András Attila, az Anda Present vállalat vezérigazgatója részére a Kalocsa városban végzett beruházás és új munkahelyek teremtése érdekében végzett munkájáért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat vehetett át Posztobányi Zoltán a városi futóélet és versenyek szervezéséért.

Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjban részült Nagy Sándorné a városban végzett szociális gondozói és önkéntes munkájáért.

Végül Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díját adományozták dr. Halasy Kálmán orvos részére több évtizedes, az egészségügyben eltöltött lelkiismeretes munkája elismeréseként.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
dr. Halasy Kálmán
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Valamennyi kitüntetettnek ezúton is szívből gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés