2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bálint József: Kinek a pap, kinek a papné esete

Bényi Eszter  |  2017. 04. 07., 11:47

Megosztó téma, a kalocsaiak többségét rettentően zavarja, valakit viszont egyáltalán nem. Szerkesztőségünkbe beérkezett olvasói levél közzétételét követően ezúttal a kalocsai városvezetés előtt, pontosabban a két héttel ezelőtti testületi ülés egyebek napirendi pontjában tárgyalták a városunkban járkáló autóra szerelt hangosbemondó problematikáját.

Biztosan emlékeztek korábbi írásunkra, amelyben egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben kéri egyik olvasónk, hogy mindenképp foglalkozzunk a városunkban cirkáló, hangosbemondóval felszerelt autó kérdéskörével, amely mobilreklámként a kalocsai kínai üzletek kihagyhatatlan akciót hirdeti minden hétköznap, sőt szombaton is, napjában többször zavarva ezzel az időseket, kisgyermekeket. Cikkünk publikálását követően meglehetősen vegyes reakciók érkeztek a téma kapcsán: volt, aki azt nehezményezte, hogy az éjszakai műszak után ez miatt nem tud pihenni, de volt olyan is, akit ennél jobban zavar a déli harangszó.

Megosztó volt tehát a fogadtatás, de tény, hogy a cikk alatti szavazás eredményét nézve világosan látszik, bizony

az olvasók többsége legszívesebben betiltatná ezt a szolgáltatást.

Az összesen 343 leadott szavazatból 167-en, tehát az olvasók 48,7 százaléka voksolt a szolgáltatás megszűntetésére, míg 68-an, azaz a szavazók 19,8 százaléka úgy gondolja, nekik is kellemetlen állandóan ezt hallgatni. 57 főt nem zavar, de szerintük másoknak ez lehet kellemetlen, és csak 51 fő szavazott úgy, hogy őket ez egyáltalán nem zavarja, ez a szavazatok legkevesebb, azaz 14,9 százaléka.

Többek között portálunkon indított szavazásra reagálva, második alkalommal vetette fel Török Ferenc képviselő a két héttel ezelőtti testületi ülés alkalmával a hangosbemondón hirdetett reklámozás ügyét a kalocsai városházán.

Javaslata alapján ezt a szolgáltatást nem is teljesen megszűntetni, inkább szabályozni kellene:

- Nem azt mondom, hogy ezt teljesen szüntesse meg a testület, de a szabályozása véleményem szerint nagyon fontos lenne. A középiskolásokat az iskolai órában dolgozatírás közben, az érintett lakókat a pihenésben, a belvárosban sétáló gyerekeket és időseket egyaránt zavarja az akusztikus reklámozás. Például iskolák, óvodák, közintézmények, kórház közelében mindenképp korlátoznám ezt – így Török Ferenc.

Elsőként dr. Kiss Csaba jegyző reagált a felvetésre, akinek a hatáskörébe tartozik a fenti témakör:

- Ez mobil hangosító eszköznek minősül, amely a helyi rendeletben engedélyezve van, azonban

mivel helyi rendeletről van szó, a módosítás lehetséges.

Ha szükségét látja a testület, ezt a rendeletet módosíthatjuk, azonban javaslatokat szeretnénk kérni a rendelet tervezetének elkészítéséhez - válaszolt a jegyző a képviselő felvetésére.

Kinek a pap, kinek a papné esete ez - vette át a szót dr. Bálint József, aki így folytatta:

- Nem mondom, vagy nem lehet, vagy nem kell korlátozni, de mivel mobil eszközről van szó, és Kalocsa kisváros, én arra befizetek, hogy hol korlátozzuk a hangot és hol nem. Minden egyes embernek más és már a tűrőképessége. Ez nem azt jelenti, hogy ezt támogatom, sem a teljes tiltásnak sem pedig a korlátozásnak nem vagyok a híve. Azt, hogy a mobil hangosító eszközöket leszabályozzuk, az rendben van, de ennek

a betartatása kapcsán kíváncsi vagyok, hogy a jegyző milyen apparátust fog erre ráállítani.

Zárszóként a polgármester a képviselőktől a jegyző fele javaslatokat kért a rendelet módosítására vonatkozóan, de hozzátette a felvetést egyébként jogosnak tartja.

A hangosbemondós ügy további fejleményeiről természetesen mindenképp hírt adunk portálunkon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés