2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megalakult az új kalocsai diákönkormányzat – A diák-polgármesteri székben Papp Csengét Lakatos Bence váltja

Illés György Cinó  |  2022. 03. 18., 08:51

Március 10-én, délután került sor a 2022. évi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati választások záró eseményére, az ünnepélyes beiktatási ceremóniára. Papp Csengét a Dózsa György Technikum és Kollégium tanulója, Lakatos Bence Gábor váltotta a diák-polgármesteri székben, az alpolgármester a Szent István Gimnázium tanulója, Posztobányi Dára lett. Alább ismertetjük a teljes diákönkormányzat összetételét.

Az új diákönkormányzat tagjait Városháza dísztermében dr. Filvig Géza polgármester fogadta a beiktatási ceremónián.

Kalocsa nagy figyelmet fordít a diákságra, és azt szeretném elérni, hogy a Gyermek - és Ifjúsági Önkormányzat, illetve a város önkormányzata szorosan együtt tudjon dolgozni. Ifjúsági polgármester úrral időpontot egyeztetünk, és akkor egyebek mellett átbeszéljük azokat a témákat, amelyek titeket érintenek, amelyekben fontos, hogy a döntéseitek megvalósuljanak. Fontosak a javaslatok, az észrevételek, és annak megvalósításához támaszt és segítséget kívánunk nyújtani.” hangsúlyozta Filvig Géza.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A polgármester megköszönte a korábbi diákpolgármester, Papp Csenge munkáját, majd Kalocsa Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat új ifjúsági polgármestere és az ifjúsági önkormányzati képviselők letették esküjüket.

A pár napja lezajlott voksolás eredményeként a diáktársai Lakatos Bence Gábort, Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium tanulóját választották diákpolgármesterré.
Az eskütétel után Lakatos Bence Gábor a képviselőtársai, a város önkormányzati képviselői, és a pedagógusok előtt mondta el székfoglaló beszédét köszönetet mondva mindazoknak, akik segítették munkáját a kampány időszaka alatt, és diáktársainak, akik bizalmukat adták, és szavazataikkal támogatták, majd gratulált képvisel társainak elért eredményükhöz, reményét fejezve ki a következő két év élményekben gazdag és eredményes közös munkája iránt.

Vannak olyanok, akiknek most új ez a helyzet, de úgy gondolom, hogy gyorsan meg fogjuk találni a közös hangot, és zökkenőmentes fog eltelni az elkövetkezendő két év. Tudom, hogy mind nagyon ügyesek lesztek, és a legjobb tudásotok szerint fogjátok segíteni önkormányzatunk munkáját. Előfordulhatnak nehézségek és akadályok, de együtt ezeket is könnyedén le fogjuk győzni, és életre szóló élményekkel, barátságokkal gazdagodunk. Ígérem, munkámmal a diákközösség érdekeit szolgálom és a legjobb tudásom szerint segítem!”
– mondta az újdonsült diákpolgármester, aki az előttük álló feladatok közül kiemelte a májusban tartandó XI. Sárkányhajó Kupát, valamint a „Vigyázz, kész, sport!” nap megszervezését, amely két év után újra megrendezésre kerül, de említette a tervezett csapatépítő programjaikat is, amilyen például a nyári GYIÖK-tábor lesz.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A diákpolgármester beszédét követően került sor a megbízólevelek átvételére, majd a diákönkormányzat diák-alpolgármesterré választotta Posztobányi Dárát, a Kalocsai Szent István Gimnázium tanulóját.

A távozó képviselők nevében búcsúzó, leköszönő diákpolgármester, Papp Csenge elérzékenyülve szólt az elmúlt időszak küzdelmeiről és sikereiről, megköszönve a képviselők és segítőik munkáját, valamint a diáktársaktól és a várostól kapott támogatást és bizalmat, és kiemelve, hogy bár a járványhelyzet nem kedvezett nekik, mégis mindent megtettek azért, hogy megmutassák, mire is képesek.

Mindegyikőtök maximális erővel dolgozott azért, hogy diáktársainknak a legjobbat adhassuk.”– mondta Papp Csenge, majd az új testülethez szólva gratulációját fejezte ki, majd a beléjük helyezett bizalommal járó felelősségre figyelmeztette, egyben bátorította az utódokat:

Megbíznak bennetek és számítanak rátok, ezért legjobb tudásotok szerint cselekedjetek! Legyetek határozottak, és ne féljetek attól, hogy hibázhattok, hiszen csak az hibázhat, aki dolgozik, és együtt majd kijavítjátok!”

 

Az új diákönkormányzat

A választások, illetve az alakuló ülésen hozott döntés eredményeképp Kalocsa Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatának összetétele a következő kétéves időszakra az alábbiak szerint alakult:

Ifjúsági polgármester: Lakatos Bence Gábor, Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium

Alpolgármester: Posztobányi Dára, Kalocsai Szent István Gimnázium

KÉPVISELŐK:

Kalocsai Eperföldi és Sport Általános Iskola:

 • Demeter Eszter
 • Szigeti Norina


Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Általános Iskola:

 • Szettele Áron
 • Pereszlény Kíra


Nagyasszonyunk Katolikus intézmény Gimnázium:

 • Vörös Dorina
 • Jagicza Sára


Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum:

 • Kollár Noémi
 • Tamás Donát


Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium:

 • Varga Alex
 • Bagó Flórián Zsolt


Kalocsai Szent István Gimnázium:

 • Gaál Izabell


Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola:

 • Egyed Menyhért
 • Veres Arlen
 • Szabó Zsófia
 • Serényi Viktor

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>