2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkeztek a pályázati forrásból vásárolt kenuk Kalocsára

Gazsó Rita  |  2018. 09. 04., 19:47

Tíz kenuval és a hozzátartozó negyven evezőlapáttal gazdagodott Kalocsa sportfelszerelése. Pályázati forrásból további két sárkányhajót szerez be az önkormányzat, közben a Meszesi Duna-parton kiépül a turisztikai vízi bázis és a Vajas parton egy szintén vízi közösségi ház.

Tegnap megérkeztek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Kalocsa város közös pályázatán korábban megnyert támogatásból vásárolt kenuk és evezők, amelyek ezután a Dunán és a Vajason egyaránt szolgálják a természetet kedvelőket – értesült a KALOhirek.hu.

Mint korábban írtunk róla, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében mintegy 45 millió forintot nyert Kalocsa, amelyből elsősorban a Meszesen tervezett turisztikai vízi bázis építését finanszírozza az önkormányzat. A hosszan elhúzódó előkészületek ideje alatt azonban az épület kivitelezési költségei erőteljesen megemelkedtek, így a pályázati pénzt az idei nyár közepén tartott testületi ülésen hozott döntés értelmében hozzávetőleg nyolcmillió forint önkormányzati forrással egészíti ki a város saját forrásból.


Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek

Az új eszközök – tíz kenu és a hozzátartozó negyven evezőlapát – előtt néhány héttel már megjöttek a létesítményhez szükséges szeméttárolók – mondta portálunknak Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő. Jelezte, a következő szállítmányban negyven mentőmellény és a szállításhoz szükséges vontató érkezik, amellyel a vízi járműveket szállítani tudják. Utóbbi 2,8 millió forintos tételt jelent. Ezzel a beruházás eszközigény teljesül – tette hozzá.

A képviselő tájékoztatása szerint ezt követően kezdődik meg az építkezés, amelynek költsége hozzávetőleg mintegy negyvenmillió forint. Várhatóan tavaszra fejeződik be a 110-120 négyzetméteres építmény kialakítása, amely egy korábban árvíz által sújtott, majd visszabontott ingatlan épen maradt alapján készül majd el, a Kék Duna Vendéglő közvetlen szomszédságában.


Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek

Amíg a meszesi fogadóépület el nem készül, a vízi járműveket az önkormányzat másik tervezett vízparti létesítménye, a Damjanich utcai leendő közösségi ház területén helyezik el. Bolvári Ferdinánd megjegyezte, a Damjanich utcai létesítményt a TOP (Területi Operatív Program) keretében meghirdetett  CLLD pályázatból (Community-Led Local Development, azaz Közösségi vezetésű helyi fejlesztés) nyert mintegy hetvenmillió forintos összegből alakítják ki. Ezek a munkák viszont csak a jövő tavasszal kezdődhetnek meg, addig itt tartják majd a sportfelszereléseket.

A pályázaton nyert teljes, 250 millió forintos keretből ezen felül két tízszemélyes sárkányhajót vásárolnak. A két fejlesztés segítségével felélénkül Kalocsa vízi sportélete – vélekedett a képviselő. Hozzátette, a fennmaradó összegből a város több pontján további sportlehetőségeket, gördeszka, valamint utcai fitnesz pályát, streetball palánkokat alakítanak ki annak érdekében, hogy a fiataloknak értelmes elfoglaltságot kínáljanak a tavaszi-nyári-őszi időszakra.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>