2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Miféle büntetőfeljelentés a Security Kft.-nél?

Illés György Cinó  |  2015. 11. 30., 11:03

Az október 29-én tartott önkormányzati testületi ülés végén dr. Bálint József polgármester rövid tájékoztatója keretében egyebek mellett elhangzott: a Security Kft. felszámolás alá kerül, volt vezetője ellen pedig a visszamenőleg végzett munkaügyi és egyéb vizsgálatok nyomán büntetőfeljelentést tesz a NAV. Az ülés másnapján írott cikkünkben megígértük, hogy visszatérünk a témára. Most megkérdeztük a vállalat akkori vezetőjét, tud-e az ügyről, és a NAV sajtóosztályától is tájékoztatást kértünk. A kép nem lett sokkal világosabb.

Az állítólagos büntetőeljárásról már írtunk, amikor a szóban forgó testületi ülésről szóló tudósításaink előzeteseként közzétett cikkünkben ezt a témát is megpendítettük.

Faragónak nem szóltak

Elsőként dr. Faragó Gábort kerestük föl, aki a kezdetektől fogva volt a Security Kft. ügyvezetője. A vállalatvezetői poszt betöltésére az akkori önkormányzati testület 2012. június 27-ei ülésén határozott pályázat kiírásáról. A pályázaton Faragó nyert, ám megbízott ügyvezetőként előtte is ő látta el a feladatokat.

dr. Faragó Gábor 2011-ben, megbízott ügyvezetőként
Forrás: KALOhírek archív

Az ügyvezetőt telefonon értük el, azt tudakolván, hogy keresték-e, értesítették-e őt a NAV, vagy más nyomozó illetve vádhatóság részéről a Security Kft. tevékenysége kapcsán folytatott eljárással összefüggésben.

Kérdésünkre válaszolva Faragó Gábor kijelentette: Sem tanúként, sem más minőségben idézést nem kapott, sem személyesen, sem telefonon, sem levélben nem keresték a polgármester által említett hatóság részéről, vagy más nyomozati szervtől,

így értetlenül áll a polgármesteri tájékoztatásban elhangzottak előtt, amiről ő is portálunkról értesült először.

Megkerestük a NAV-ot is

Megkérdeztük az adóhatóságot is, hogy folytat-e nyomozást a NAV, illetve annak indítványára más nyomozati szerv egy fölszámolás alatt álló, kalocsai székhelyű, kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló őrző-védő, illetve biztonságtechnikai Kft. (volt) ügyvezetője ellen? Esetleg átadtak-e ilyen ügyet a vádhatóságnak?
Arra is kíváncsiak voltunk, hogy folyt-e munkaügyi, illetve egyéb vizsgálat az előzőekben leírt adottságokkal rendelkező vállalatnál? Ha igen, és ez lezárult, milyen eredményekre vezetett?
Végül, arra az esetre, ha az ügy létezik, de esetleg már nincsenek a NAV-nál az aktái, mert továbbadták, arról is tájékoztatást kértünk, hogy mely vádhatósági szerv lehet illetékes kérdéseink megválaszolására.

Megérkezett az adóhatóság válasza:

Információink szerint a megkeresésében szereplő adatokkal rendelkező cég a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóság nyomozásaiban nem merült fel – tájékoztatta portálunkat Barnáné Horváth Melinda százados, sajtóreferens.

Futunk még egy kört!

A föntiek kapcsán, az elhangzott állítások közti, antagonisztikusnak látszó ellentmondásokból kiindulva egyértelműnek tűnik, hogy valahol valami félreértésnek vagy tévedésnek kell lennie.

dr. Bálint József az október végi testületi ülésen
Forrás: KALOhírek archív

Ennek tisztázására elkerülhetetlen, hogy további információkat próbáljunk begyűjteni. Elsőként dr. Bálint József polgármestert kérdezzük meg, egyrészt arról, hogy honnan származnak az állítólagos büntetőfeljelentésről szóló információi, illetve arra is megkérjük, hogy az üggyel kapcsolatban általa megismert, de hivatali titkot nem képező tényeket még egyszer, a lehető legpontosabban tárja elénk, illetve általunk a város közvéleménye elé.

A témára tehát legalább még egyszer, a polgármester pontosító, félreértéseket tisztázó válaszaival visszatérünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Joco
2015-11-30 19:30:49
Folyamatosan hazudik mindenkinek. Mindenről!
Ágika
2015-11-30 11:31:26
Nagy elődje nyomdokaiban BológatóBálint? Amikor még jegyzőként szolgálta a most visszafoglalkoztatott Török Gusztávot, több esetben kellett a pulpituson végighallgatni amit főnöke az igazmondás egyenes útjáról rá-rátévedt a hazudozás tekervényes ösvényére. Talán most vele is ez történik?

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK