2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ne hozzanak több árajánlatot! – Megvan, ki végezheti el a Kft.-k átvilágítását

Illés György Cinó  |  2016. 02. 18., 18:12

Emlékezetes: némi politikai purparlé kerekedett abból az esetből, amikor a polgármester a szabályos ajánlatkérés mellőzésével próbálta átvinni a testületen a város gazdasági társaságainak átvilágítását célzó megbízást. Akkor indítványát visszavonta az előterjesztő polgármester. Később, szabályos eljárást követően – noha szerepelt a tervezett napirendek közt – végül nem is terjesztette elő a javaslatot Bálint József polgármester, így nem tárgyalták a kérdést. Most meglepő fordulat történt az ügyben.

A kérdést a január végi testületi ülésen tűzték újra napirendre, ekkor már mindenben szabályos előkészítést követően. Ezt megelőzőleg már összefoglaltuk az addigi történéseket, hiszen több cikkben foglalkoztunk az üggyel, amelyben dr. Filvig Géza kérésére a megyei kormányhivatal is állást foglalt.

Kiderült, ki végezheti el a cégek átvilágítását!

A költségvetés vitája során, érintőlegesen vetődött föl ez a kérdés, amikor dr. Bálint József polgármester – Szabó Balázs képviselőnek a tervezett racionalizálásokra vonatkozó kérdésére válaszolva – csak úgy mellesleg említette meg, hogy ez a költségvetés elfogadása után a Kft-knél elkezdődik.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Föladva azt a koncepciót, hogy külső átvilágítás legyen, belső átvilágítást hajtunk végre. Az illetékes osztályok és a Kft.-k meghatározott dolgozói fogják végrehajtani a polgármester irányításával – mondta Bálint József, hozzátéve. hogy ezt követően racionalizálási javaslatokat készítenek majd a feladatok átcsoportosításával és szervezeti átcsoportosítással.

ÉPP EZT A MEGOLDÁST JAVASOLTA EGYÉBKÉNT TÖRÖK FERENC MÁR AZ ELSŐ ALKALOMMAL IS, AMIKOR VÉGÜL LEKERÜLT NAPIRENDRŐL A KÉRDÉS.

A képviselő úgy vélte, a pénzügyi osztály, a jegyző, a cégek gazdasági vezetői és a belső ellenőr közreműködésével is elvégezhető ez a feladat, és több millió forintot spórolhat vele az önkormányzat.

TÉNY, HOGY AZ ÁTVILÁGÍTÁSRA LEGUTÓBB, SZABÁLYOS AJÁNLATKÉRÉSRE BEÉRKEZETT AJÁNLATOK KÖZÜL IS A 2,9 MILLIÓ FORINTOS AJÁMLOTTA A LEGALACSONYABB ÁRAT.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 5 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (5 db)
kisbéta
2016-02-26 14:15:01
a hezitálás a bizonytalanság a hozzá-nemértés , a kishitűség jele . az az ember aki ilyen az könnyen befolyásolható. eltéríthető, mindenkire könnyen hallgató lesz , aki nem tudja , h melyik is a jó megoldás vagy útvonal. És ez nem jó- mert ezt a nép is látja tapasztalja. Így aztán nem tarják majd alkalmas embernek a feladatra a, viszont jó báb még válhat belőle-
Ágika
2016-02-19 09:21:10
Lufi! Ne legyelél ennyire elvakult! Ezt az eredményt gusztávnál senki sem tudta volna elérni. Ennyivel jobb a bólintó. De csak ennyivel!
Lufi
2016-02-19 09:17:49
Szánalmas! Majd kihúzza máshol ezt a 3 milliót.
Pumukli
2016-02-19 08:15:10
Érdekes, amikor az embernek már elsőre "sugallata" van, hogy valamit ne tegyen meg, mégis belevág. Nem jó az irány, ezért visszakozik. Ennek ellenére nekifut másodszorra, az irány ekkor sem jó, ezért behúzza a kéziféket, újra visszakozik. Végül jó döntést hoz.
A polgármesterben valahol ott van, hogy jó döntéseket hozzon, csak folyamatosan elbizonytalanodik. Olyan emberek kellenének mellé, akik a jó útra terelik, és arra húzzák magukkal. Kalocsa úgy fejlődni tudna.
Lehet, hogy most épp az ellenzék, vagy akár a témával sokat foglalkozó újságíró húzta magával jó irányba, hiszen ki tudja mi lett volna, ha efölött csak úgy elsiklik mindenki. Valószínűleg Kalocsa mostanra rövidebb lenne 3 millióval.
ForzaKalocsa
2016-02-21 18:15:17
A hezitálásnál időnként a rossz döntés is jobb.... Sok döntéshozatalnál biztos!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés