2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Nem kívánok debreceni diák lenni” – Bálint József nem indul a polgármesteri címért

Illés György Cinó  |  2019. 02. 28., 11:34
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

A mai képviselő testületi ülés végén tartott polgármesteri tájékoztatója keretében jelentette be dr. Bálint József azon szándékát, hogy az őszi választásokon nem méreti meg magát az újrázásért, sem polgármesterjelöltként, sem képviselőjelöltként.

Irodalmi nyelven szólva: „Nem kívánok debreceni diák lenni” – mondta Bálint József, kifejtve, hogy ez azt jelenti, hogy nem kíván indulni a 2019-es önkormányzati választásokon mint polgármester, de képviselőjelöltként sem.


Forrás: Illés György Cinó

A jelenlegi kalocsai polgármester hozzátette:

Akik úgy érzik, hogy továbbra is támadni akarnak, azok támadjanak nyugodtan, október 6-áig. Október 6-ig lehet támadni, utána nem, mert nem leszek közszereplő”A testülettől azt kérte, hogy addig támogassák őt a munkájában. Úgy vélte, amire vállalkozott, azt teljesítette, ha nem is mindent, de ama fő vállalását, hogy a költségvetés stabil legyen, amire lehet alapozni a további fejlesztéseket, azt teljesítette.
Bálint József azt is egyértelművé tette:

Nem kívánok a közéletben részt venni.
Szabad a pálya, különösen a fiataloknak.”
A POLGÁRMESTER HOZZÁTETTE: E BEJELENTÉSÉT A SAJTÓNAK IS MEG FOGJA TENNI, AMIRE A MÁRCIUS 5-ÉN TARTANDÓ, A BÉKÉS KALOCSÁÉRT EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN MEGVALÓSULÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ALKALMÁT RAGADJA MAJD MEG.

Az említett alkalomra a KALOhírek szerkesztősége is kapott meghívást, de témamegjelölés nélkül, így csak találgatni lehet, hogy milyen újabb bejelentések várhatóak, ám könnyen lehetséges, hogy az egyesület, amelynek Bálint József alapítótagja, szintén a választásokkal kapcsolatos bejelentés/eke/t tehet.

Eddig még csak egy személy jelentette be nyilvánosan, hogy polgármesterjelöltként méreti meg magát az őszi helyhatósági választásokon: Filvig Géza képviselő, a KDNP helyi elnöke a Régió Napló legutóbbi számában jelentette be e szándékát.
A jelöltaspiránssal a KALOhírek az Utazáskiállítás 2019. nagyrendezvényen készített interjút bejelentése kapcsán.

„Talán nem tűnik fellengzősnek, de annyi biztatást kapok az emberektől, annyi ambíció és tettrekészség van bennem, hogy magam is úgy gondolom: megértem erre a feladatra, tisztségre.”
bővebben ...

Portálunk nemrégiben interjút készített Bálint Józseffel is, amelyet azonban kérésére mostanáig nem tettük közzé, de hamarosan publikáljuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK