2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Nem terjesztette elő Bálint József Kalocsa ’19-es költségvetését

Illés György Cinó  |  2019. 02. 28., 17:26

Bálint József polgármester a napirend összeállítása során jelezte, hogy a tervekkel ellentétben mégsem terjeszti a képviselő-testület elé Kalocsa város és intézményei idei költségvetés-tervezetét.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Emlékezetes: február 11-én, hétfőn már szavaztak a képviselők a költségvetésről, azonban akkor nem támogatták kellő számban a javaslatot: hét szavazatra lett volna szükség, de csak hatan voksoltak mellette. A döntést megelőző vita részleteiről külön cikket közöltünk.

Kalocsa az utóbbi évek „szép” hagyományait követte hétfő délután azzal, hogy első menetben leszavazta a testület az idei költségvetési rendeletet. A slágertémák most is visszatértek: KalocsaKOM, Kft.-k ügyei, amihez most még háttéralkuk, valamint a város beruházásaiban látható késedelem, illetve annak okai is fölzárkóztak.
bővebben ...

Akkor a polgármester közvetlenül az ülés után sajtótájékoztatót tartott,

Pedig állami támogatást is kaptunk a felszámolás alatt álló társaság kötelezettségeinek fedezésére. A testületet már nem lehet feloszlatni, a költségvetési rendeletet legkésőbb március idusáig kell elfogadni. Bálint József tartott sajtótájékoztatót a mai, hétfő délutáni képviselő-testületi ülés után.
bővebben ...

amelyen egyrészt a költségvetést meg nem szavazó képviselők hozzáállását illette kritikával, másrészt arról szólt, hogy a költségvetés el nem fogadása miatt így továbbra sem tudja kifizetni a város a Menza Kft. felszámolása után megmaradt beszállítói tartozásokat – legalábbis egyelőre –, holott arra a kormányzat céltámogatás formájában 66 milliós forrást biztosított Kalocsának.

Angeli Gabriellának és Török Ferencnek is akadt hozzáfűznivalója Bálint József polgármesternek a múlt hétfőn, a költségvetés leszavazását követően megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakhoz, újfent csúsztatásokkal vádolva a polgármestert, aki már Török Ferenc korábbi kijelentéseit is zokon vette, és ennek hangot is adott az említett rendezvényén.
bővebben ...

A polgármesteri sajtótájékoztatón elhangzottakat később Angeli Gabriella és Török Ferenc is vitatta a közösségi médiában közzétett bejegyzéseikben, noha utóbbi képviselőt már az előző testületi ülés végén helyreigazításra szólította föl a polgármester a korábban a kalocsai, szociális, illetve a rezsicsökkentő tűzifaosztások kapcsán megfogalmazott állításait illetően, amire tudomásunk szerint mostanáig nem került sor.

A legutóbbi testületi ülés végén válaszolt Bálint József polgármester az elődje által a Facebookon megfogalmazott vádakra. Az ugyanazon az ülésen el nem fogadott költségvetés miatt, illetve az annak kapcsán tartott polgármesteri sajtótájékoztató nyomán újabb szóváltás alakult ki a közösségi médiában. Megkövetésnek egyelőre nyoma sincs.
bővebben ...

A sajtótájékoztatón Bálint József nem állította, hogy ezen az ülésen már újra beterjesztené a költségvetés tervezetét, azonban a képviselőknek előzetesen megküldött előterjesztések közt a költségvetés és annak kitekintő határozata is szerepelt.

Ám ezeket mégsem terjesztette elő a polgármester, mondván:

MÉG EGYEZTETÉSEK FOLYNAK BIZONYOS KÉRDÉSEKRŐL A KÉPVISELŐKKEL.

Két hét maradt tehát a költségvetési rendelet előterjesztésére és a törvényes határidőig történő elfogadására, mivel annak a vonatkozó rendelkezések értelmében március 15-éig kellene megtörténnie.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK