2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Név szerinti szavazás – Kik mutattak pirosat az építményadó-emelésnek?

Illés György Cinó  |  2016. 11. 11., 14:14

Tegnap döntött a kalocsai önkormányzati testület a tervezett adóemelésről, amely a vállalkozások által fizetendő építményadót érintette volna. A két év alatt, két lépésben tervezett emelésnek – látva a testületnek a vita során tanúsított ellenállását – végül csak az első ütemére vonatkozó javaslatot bocsátotta szavazásra az előterjesztő dr. Bálint József polgármester, amellyel jövőre 190 forinttal nőtt volna az adó mértéke, ám ez sem kapta meg a kellő, 50% plusz egy szavazatos többséget, miután dr. Filvig Géza ügyrendi javaslatára név szerint szavaztak a képviselők. A javaslatot 6 képviselő támogatta, egy tartózkodott, öten pedig ellene szavaztak.

Amint azt tegnap már megírtuk, elmeszelte a képviselőtestület azt a Bálint József polgármester által előterjesztett javaslatot, amelynek nyomán a vállalkozók építményei után fizetendő helyi adót emelték volna meg drasztikusan, két lépésben, több mint 73%-kal az eddigi mértékhez viszonyítva.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A kérdésről Filvig Géza kért név szerinti szavazást, amelyről az ülést levezető elnöki szerepét is betöltő polgármester megjegyezte, hogy semmi értelme, hiszen a tábla úgyis jelzi, ki hogyan szavazott, majd – a vita során hangoztatott képviselői álláspontok alapján ítélve – borítékolta a végeredményt is:

Indult egy név szerinti, bár egyértelműen tiszta sor lesz az egész. Tehát így is, úgy is tudjuk, hogy ki hogy fog szavazni, és örülök, hogy nem fog átmenni. Tehát nem baj, semmi gond.
Bálint József: Igennel szavazok a módosításra
– mondta a polgármester egyben megnyitva a szavazást, majd a képviselők következtek, betűrendben, a következő szavazatokkal:

dr. Angeli Gabriella – tartózkodott
Bolvári Ferdinánd – igen
dr. Filvig Géza – nem
Kati László – igen
Katus Attila – igen
Kinyóné Lakatos Melinda – igen
Lakatos János – igen
Simon Zoltán – nem
Szabó Balázs – nem
Tihanyi Tiborné – nem
Török Ferenc – nem

Tehát igennel szavazott: Bálint, Bolvári, Katus, Kinyóné, Kati, Lakatos;

pirosat mutatott, azaz elutasította a javaslatot: Filvig, Simon, Szabó, Tihanyi, Török;

tartózkodott: Angeli – az ő szavazata hiányzott a polgármester mögött álló többséghez.

A szavazás eredményének kihirdetésekor Bálint József megismételte, hogy nem éli meg kudarcként, majd öt perc szünetet rendelt el – a kétórás vita után ez mindenkire ráfért.
A képviselők indokaira – köztük dr. Angeli Gabriella tartózkodását indokló érveire – hamarosan visszatérünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Mihály
2016-11-11 14:49:13
"Köszönet" Bolvári Ferdinándnak az IGEN szavazatért! Független??? Ki??? Ő??? Hiszi a piszi, Jóska szócsöve, csak kevésbé szoci stílusban.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>