2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Név szerinti szavazás – Kik mutattak pirosat az építményadó-emelésnek?

Illés György Cinó  |  2016. 11. 11., 14:14

Tegnap döntött a kalocsai önkormányzati testület a tervezett adóemelésről, amely a vállalkozások által fizetendő építményadót érintette volna. A két év alatt, két lépésben tervezett emelésnek – látva a testületnek a vita során tanúsított ellenállását – végül csak az első ütemére vonatkozó javaslatot bocsátotta szavazásra az előterjesztő dr. Bálint József polgármester, amellyel jövőre 190 forinttal nőtt volna az adó mértéke, ám ez sem kapta meg a kellő, 50% plusz egy szavazatos többséget, miután dr. Filvig Géza ügyrendi javaslatára név szerint szavaztak a képviselők. A javaslatot 6 képviselő támogatta, egy tartózkodott, öten pedig ellene szavaztak.

Amint azt tegnap már megírtuk, elmeszelte a képviselőtestület azt a Bálint József polgármester által előterjesztett javaslatot, amelynek nyomán a vállalkozók építményei után fizetendő helyi adót emelték volna meg drasztikusan, két lépésben, több mint 73%-kal az eddigi mértékhez viszonyítva.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A kérdésről Filvig Géza kért név szerinti szavazást, amelyről az ülést levezető elnöki szerepét is betöltő polgármester megjegyezte, hogy semmi értelme, hiszen a tábla úgyis jelzi, ki hogyan szavazott, majd – a vita során hangoztatott képviselői álláspontok alapján ítélve – borítékolta a végeredményt is:

Indult egy név szerinti, bár egyértelműen tiszta sor lesz az egész. Tehát így is, úgy is tudjuk, hogy ki hogy fog szavazni, és örülök, hogy nem fog átmenni. Tehát nem baj, semmi gond.
Bálint József: Igennel szavazok a módosításra
– mondta a polgármester egyben megnyitva a szavazást, majd a képviselők következtek, betűrendben, a következő szavazatokkal:

dr. Angeli Gabriella – tartózkodott
Bolvári Ferdinánd – igen
dr. Filvig Géza – nem
Kati László – igen
Katus Attila – igen
Kinyóné Lakatos Melinda – igen
Lakatos János – igen
Simon Zoltán – nem
Szabó Balázs – nem
Tihanyi Tiborné – nem
Török Ferenc – nem

Tehát igennel szavazott: Bálint, Bolvári, Katus, Kinyóné, Kati, Lakatos;

pirosat mutatott, azaz elutasította a javaslatot: Filvig, Simon, Szabó, Tihanyi, Török;

tartózkodott: Angeli – az ő szavazata hiányzott a polgármester mögött álló többséghez.

A szavazás eredményének kihirdetésekor Bálint József megismételte, hogy nem éli meg kudarcként, majd öt perc szünetet rendelt el – a kétórás vita után ez mindenkire ráfért.
A képviselők indokaira – köztük dr. Angeli Gabriella tartózkodását indokló érveire – hamarosan visszatérünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Mihály
2016-11-11 14:49:13
"Köszönet" Bolvári Ferdinándnak az IGEN szavazatért! Független??? Ki??? Ő??? Hiszi a piszi, Jóska szócsöve, csak kevésbé szoci stílusban.

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK