2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Név szerinti szavazás – Kik mutattak pirosat az építményadó-emelésnek?

Illés György Cinó  |  2016. 11. 11., 14:14

Tegnap döntött a kalocsai önkormányzati testület a tervezett adóemelésről, amely a vállalkozások által fizetendő építményadót érintette volna. A két év alatt, két lépésben tervezett emelésnek – látva a testületnek a vita során tanúsított ellenállását – végül csak az első ütemére vonatkozó javaslatot bocsátotta szavazásra az előterjesztő dr. Bálint József polgármester, amellyel jövőre 190 forinttal nőtt volna az adó mértéke, ám ez sem kapta meg a kellő, 50% plusz egy szavazatos többséget, miután dr. Filvig Géza ügyrendi javaslatára név szerint szavaztak a képviselők. A javaslatot 6 képviselő támogatta, egy tartózkodott, öten pedig ellene szavaztak.

Amint azt tegnap már megírtuk, elmeszelte a képviselőtestület azt a Bálint József polgármester által előterjesztett javaslatot, amelynek nyomán a vállalkozók építményei után fizetendő helyi adót emelték volna meg drasztikusan, két lépésben, több mint 73%-kal az eddigi mértékhez viszonyítva.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A kérdésről Filvig Géza kért név szerinti szavazást, amelyről az ülést levezető elnöki szerepét is betöltő polgármester megjegyezte, hogy semmi értelme, hiszen a tábla úgyis jelzi, ki hogyan szavazott, majd – a vita során hangoztatott képviselői álláspontok alapján ítélve – borítékolta a végeredményt is:

Indult egy név szerinti, bár egyértelműen tiszta sor lesz az egész. Tehát így is, úgy is tudjuk, hogy ki hogy fog szavazni, és örülök, hogy nem fog átmenni. Tehát nem baj, semmi gond.
Bálint József: Igennel szavazok a módosításra
– mondta a polgármester egyben megnyitva a szavazást, majd a képviselők következtek, betűrendben, a következő szavazatokkal:

dr. Angeli Gabriella – tartózkodott
Bolvári Ferdinánd – igen
dr. Filvig Géza – nem
Kati László – igen
Katus Attila – igen
Kinyóné Lakatos Melinda – igen
Lakatos János – igen
Simon Zoltán – nem
Szabó Balázs – nem
Tihanyi Tiborné – nem
Török Ferenc – nem

Tehát igennel szavazott: Bálint, Bolvári, Katus, Kinyóné, Kati, Lakatos;

pirosat mutatott, azaz elutasította a javaslatot: Filvig, Simon, Szabó, Tihanyi, Török;

tartózkodott: Angeli – az ő szavazata hiányzott a polgármester mögött álló többséghez.

A szavazás eredményének kihirdetésekor Bálint József megismételte, hogy nem éli meg kudarcként, majd öt perc szünetet rendelt el – a kétórás vita után ez mindenkire ráfért.
A képviselők indokaira – köztük dr. Angeli Gabriella tartózkodását indokló érveire – hamarosan visszatérünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Mihály
2016-11-11 14:49:13
"Köszönet" Bolvári Ferdinándnak az IGEN szavazatért! Független??? Ki??? Ő??? Hiszi a piszi, Jóska szócsöve, csak kevésbé szoci stílusban.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés