2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Óvodáink a Városházán ünnepelték a pedagógusnapot

Illés György Cinó  |  2017. 06. 14., 21:19

Múlt csütörtökön pedagógusnapozott az önkormányzat a Városháza dísztermében. A meghívottak közt voltak a városban működő iskolák vezetői is, ám ők többségükben távol maradtak a rendezvénytől. Ettől függetlenül az óvodai pedagógusok és segítőik számára szép ünnep volt, amelyen a kimagasló teljesítményt nyújtott és kerek évfordulós óvópedagógusokat, kisgyermeknevelőket, valamint a munkájukat segítő személyzet tagjai közül is többeket elismerésben részesítettek.

A múlt csütörtök délutáni ünnepélyen, a Himnusz hangjai után Madainé Szilágyi Anita konferanszié köszöntötte az egybegyűlteket, majd a város óvodásai adtak műsort.

Elsőként Balogh Sára, a Csokonai Óvoda Mókus csoportjából érkezett nagycsoportos szavalta Rákos Sándor Öreganyó című versét, amellyel az idén megtartott „Szép versekkel a környezetünkért” versmondó versenyen I. helyezést ért el, dr. Nyámádiné Pásztor Mária felkészítő munkáját is dicsérve.

A továbbiakban a Csokonai Óvoda Maci és Mókus csoportjából érkezett gyermekek egy népi játékkal kedveskedtek a közönségnek, „Koma-koma komázzunk” címmel, Rózsa Ferencné és Horváth Márta útmutatása nyomán.

Képgaléria megtekintése (67 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A Viola Utcai Tagóvoda cica csoportjának képviseletében Gyányi Zsófia, Berényi Zalán Árpád és Kollányi Zoé mondta el Sas Piroska Vendégköszöntő című versét. A gyerekeket Szabóné Juhász Ildikó készítette föl.

Az Újvárosi Tagóvoda Nyuszi csoportosai Vén Attiláné és Rauschné Zách Magdolna óvónők, valamint segítőjük, Bagi Zoltánné dajka néni felkészítő munkája nyomán „A vidám kertészek és táncoló virágjaik” című táncos produkciójukat adták elő.

A következő számként a Zöldfa utcai Tagóvoda Micimackó csoportosai, Szűcs Raul, Balogh Bence, Faragó Benett, Andrékovics Ákos, Balogh Kíra, Balogh Adrián szavalt el három verset. A gyerekek – akiket Kovácsné Páli Mária készített föl – Szalai Borbála két költeményét, a Csacsi címűt, valamint az Utolérem a bátyámat címűt, illetve Kovács Barbara Hogyan legyek jó gyerek című művét interpretálták.

A Kunszt utcai Tagóvoda, Cseresznye csoportosai Legyetek jók, ha tudtok című produkciójának előadására dr. Bóta Zoltánné és Kovácsné Glonczlik Edit készítette föl a gyerekeket.

Képgaléria megtekintése (67 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A gyerekek műsorát követően dr. Bálint József polgármester szólt az egybegyűltekhez.

Egy idő előtti hozzászólással keverték itt a hangulatot, anélkül, hogy meggyőződtek volna, hogy egyeztettünk a tankerület vezetőjével, hiszen hozzájuk tartoznak az iskolák, hogy hogyan emlékezzünk meg. Hiszen én már tavaly is fölhívtam a figyelmet, hogy még egyszer olyan nagyszabású pedagógusnap, mint tavaly volt, nem lesz – kezdte Bálint József a körülmények, illetve előzmények hatására kissé prózaira sikerült ünnepi köszöntőjét. A változások okai közt a jogszabályi módosulásokat jelölte meg, amelyek szerint január 1-jétől teljesen átkerültek az iskolák, másrészt, amint fogalmazott, „a megemlékezésnek is vannak határai, tehát bizonyos keretek közé kell szorítani”.

A polgármester rámutatott: amellett, hogy a saját intézményeik pedagógusairól megemlékeznek, és az arra érdemesülteket meg is jutalmazzák, az iskolákról sem feledkeztek meg: a város minden évben, így most is megjutalmazza a legkiválóbb diákokat. Erre idén is különítettek el forrást, amit az intézmények meg is kapnak.

Képgaléria megtekintése (67 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ennek kapcsán megjegyezte:

Tehát itt sem igaz az, hogy az önkormányzatnak nincs pénze. Egyesek szeretnék, de ez nem tartozik ide, nem akarok ünneprontó lenni. A polgármester az iskolák intézményvezetőinek megküldött levélben köszönte meg a kollektíváik tagjai által elvégzett egész évi munkát, kérve a vezetőket, hogy üzenetét olvassák föl pedagógusnapon vagy a közelgő tanévzáró rendezvényeken, ballagáson. A város hálájának tolmácsolására ígéretet is tettek az intézményvezetők, akikkel személyes egyeztetés során is tisztázták e kérdéseket. Szintén egyeztetett a többi intézményfenntartóval, és

MINDENKI ELISMERTE, HOGY MINDEN FENNTARTÓ SAJÁT MAGA KÖTELESSÉGE, HOGY MEGTARTSA AZ ÜNNEPET.

Így jutottunk el a mai naphoz – mondta a polgármester, majd megköszönte a megjelent pedagógusok munkáját, erőt, egészséget és kitartást kívánt nekik a folytatáshoz.
Még egyszer megköszönte azon intézményvezetőnek a jelenlétét, akik elfogadták a meghívást és eljöttek,

aki meg nem, az vessen magára, nem képviselte saját intézményét! Pedagógus napi elismerések

Végül a jutalmak és a különböző fokozatú diplomák jubileumi elismeréseinek átadására került sor.

A jutalmazott óvópedagógusok méltatásait Katus Györgyné vezető óvónő olvasta föl, a szolgálati emlékérmeket és diplomákat dr. Bálint József polgármester adta át.

A ünnepség végén – a Szózat közös eléneklése után – állófogadáson látta vendégül az önkormányzat a város nevelési intézményeinek dolgozóit és a megjelent többi vendéget.

Képgaléria megtekintése (67 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A jutalmazottak

Mátrai Károlyné gyémántdiplomát vehetett át, szintén gyémántoklevéllel gazdagodott Takácsné Örményi Margit Zsuzsanna, míg Rauschné Zách Magdolna, valamint Mészárosné Huszti Anikó szolgálati emlékéremben részesült.

Ezt követően az aktív óvópedagógusok közül érdemesülteknek adományozott elismerő oklevelet a polgármester.

Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéjének dolgozói közül elismerésben részesült
András Istvánné, Gausz Jánosné, valamint Tóth Erika, a Bem Apó utcai Tagóvoda pedagógusai;
Hajdúné Kiss Anikó, az Újvárosi Tagóvoda pedagógusa;
Kovácsné Páli Mária, a Zöldfa utcai Tagóvoda pedagógusa;
Mátrai Éva, a Kunszt utcai Tagóvoda pedagógusa;
dr. Nyámádiné Pásztor Mária, a Csokonai óvoda pedagógusa; valamint
Szabóné Juhász Ildikó, a Viola utcai Tagóvoda pedagógusa.

A kisgyermeknevelők közül elismerést vehetett át Farkasné Huszár Alexandra és Pásztor-Haverpus Angéla, Kalocsa Város Bölcsődéje kisgyermeknevelői.

A dajka nénik közül Bagi Zoltánné, Havasi Ferencné, Katus Anikó és Vajdáné Szűts Mária részesült elismerésben, mellettük Bodáné Rákóczi Zsuzsanna óvodai adminisztrátor kapott elismerést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK