2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikafesztivál lesz augusztusban – A KALOhírek fesztiválnyertes főfogásával indul a kalocsai képviselő-testület Altino főzőversenyén

Illés György Cinó  |  2018. 06. 29., 13:41

Magyaros gulyás és paprikás krumplisgombóc lesz a menü a kalocsai önkormányzat standján az augusztus végén tartandó altinói paprikafesztiválon. A képviselő-testület Altino önkormányzatától kapott meghívást – ezt tegnap Bálint József jelentette be nyilvánosan -, amelyet el is fogadtak, és arról is határoztak a képviselők, hogy a főzőversenyen is elindulnak. Szakácsot azonban nem visznek: a csapatot három hölgy is erősíti, a férfiak között pedig szintén többen is bizonyították már, hogy jól áll a kezükben a fakanál.

A tegnapi – csütörtöki – képviselő-testületi ülésen jelentette be dr. Bálint József polgármester, hogy Altino városából meghívás érkezett az augusztus végén tartandó paprikafesztiválra, amelyet tizedik alkalommal rendeznek meg augusztus 24-25-én, mégpedig kalocsai mintára – amint az kiderült a korábbiakban, amikor az olasz településsel létesítendő testvértelepülési együttműködés lehetőségeiről egyeztetett a képviselő-testület.

A szintén paprika termesztéséről és feldolgozásáról híres olasz település fesztiválja keretében a Kalocsai Paprikafesztivál fő attrakcióját jelentő főzőversenyhez hasonló gasztronómiai versengés kapcsolódik.

Ott azonban nem tetszőleges, önjelölt csapatok indulnak hanem a település nyolc kerülete állítja ki saját szakácscsapatát. Melléjük társul ezúttal a kalocsai képviselő-testület, ugyanis a tegnapi ülés végén viszonylag kötetlen hangnemben informálisan már azt is megbeszélték, hogy főzni is fognak, ugyanis erre a meghívás lehetőséget adott.

A 2009-ben nyertes KALOhírek paprikás gombóc
Forrás: KALOhírek archív

Sőt, az is körvonalazódni látszik, hogy

a menü magyaros gulyásleves és hagymás-paprikás-zsíros krumplisgombóc lesz. Az előbbi étket,

A GULYÁSLEVEST EBBÉLI TUDÁSÁRÓL MÁR KORÁBBAN HÍRNEVET SZERZETT LAKATOS JÁNOS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGI ELNÖK FŐZI MAJD,

míg az utóbbit,

A 2009-ES PAPRIKA FESZTIVÁLON NAGYDÍJAS FOGÁSÁT, AMELLYEL AKKOR A KALOHÍREK CSAPATA DIADALMASKODOTT, TÖRÖK FERENC KÉSZÍTI MAJD EL, AZONBAN EZÚTTAL OTTANI ALAPANYAGOKBÓL.

A KALOhírek akkori főszerkesztője, Katusné Dávid Edit és Török Ferenc 2009-ben a zsűri asztalánál
Forrás: KALOhírek archív

Az ülés után Török Ferenc arra hívta föl portálunk figyelmét, hogy a mi krumplisgombócunkhoz hasonló, nudliszerű tésztaféleség az olasz konyhában is ismert – ez az úgynevezett gnocchi (ejtsd: nyokki), amelyet számos különböző ízesítéssel készítenek. Ennek tudatában a képviselő elképzelhetőnek tartotta, hogy fontolóra veszi az olasz és magyar konyha hagyományának mértéktartó ötvözésével némi újítást visz a receptbe. Járt utat a járatlanért el ne hagyj – tartja a mondás –, de ha másképp nem is, a versenyen kívül mindenképp jó ötletnek tűnik!

Kíváncsian várjuk a magyaros ételek fogadtatását az olaszországi paprikafesztiválon!

A KALOCSAIASAN KÉSZÜLT, PAPRIKÁS-HAGYMÁS ZSÍROS NYOKKI RECEPTJÉVEL PEDIG AUGUSZTUS VÉGÉN JELENTKEZÜNK!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés