2017. 10. 18. szerda
Lukács
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Toldozzák-foldozzák az uszodát – Az utódjának már megvannak a tervei

Illés György Cinó  |  2017. 10. 07., 09:19

A múlt heti testületi ülésen is napirendre került az uszoda felújítása. Akkor a már megvalósult felújítások nyomán keletkezet megtakarítások részleges felhasználásáról hoztak döntést a képviselők az uszoda üzemeltetője kérésére. A pénzt az eredeti költségvetésben nem tervezett, de szükségszerű, sürgető munkálatok elvégzésére fordítják. Egyes szükségessé vált fejlesztésekre a JETA támogatásából kerülhet sor, ahogyan jelentős részben a JETA biztosította az uszoda majdani teljes rekonstrukciójának, lényegében egy új uszoda építésének megvalósítását előkészítő tervezési munkák fedezetét is. Az önkormányzati pénzből kiegészített forrásból elkészült terveket a tervezői csoport kedden mutatta be a Városházán.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatta az uszoda egyre sürgetőbb, teljes felújítását. Az e célra megítélt forrás némi önkormányzati kiegészítésre szorult, ám mostanára elkészültek a további lépéseket megalapozó tervek. Ezeket kedden mutatták be a tervezők a Városházán, önkormányzati képviselők, szakmai érdeklődők és a sajtó nyilvánossága előtt.

A nagyszabású tervek egy űrbeli fürdőparadicsomot álmodnak a jelenlegi fürdő által ma elfoglalt teleknél némileg túlnyúló területen. E tervek ismertetésével külön cikkben jelentkezünk!

Elöljáróban annyit, hogy az előzetes becslések szerint a komplexum megépítése cirka ötmilliárdba kerülne. Így az előkészítő lobbimunka kemény diónak ígérkezik, de tekintettel a paksi bővítés és a híd ügyére, nem reménytelen.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ha megépül, onnantól versengenek majd érte a szakmai üzemeltető vállalkozások!
De addig?

Addig marad a város nyakán az évi több tízmilliós veszteség, amit némileg mérsékelnek az időközben elvégzett korszerűsítő beavatkozások.

Mert az élet nem állhat meg...

JETA forrásból jelenleg is fejlődik az uszodánk, bár ezt inkább karbantartásnak tekinthetjük: bizonyos, már halogathatatlan munkák, gépészeti berendezések cseréje, karbantartása elvégzését tette lehetővé az atomerőműhöz köthető alaptól nyert 33,6 millió forintos támogatás.

Emellett az önkormányzat áprilisban kisebb felújítási munkák elvégzéséről, illetve annak finanszírozásáról is határozott, amelyeket a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. végzett el.

Sőt, zajlik!

A szükséges beszerzések és munkálatok után az erre szánt összegből még 921 ezer forint megtakarítás is keletkezett. Ennek az összegnek a részleges felhasználására, 445 ezer forintos, korábban nem tervezett eszközbeszerzésre történő fordítására kérte az önkormányzat engedélyét az uszodát üzemeltető Vagyonhasznosítási Kft.

A kérelmet a múlt csütörtöki ülésén tárgyalta a testület. A pénzügyi bizottság támogatta a kérelem elfogadására tett javaslatot, majd a testület is egyhangúlag elfogadta. Még így is 476 ezer forint megtakarítás jelentkezett a tervezettnél bővebb tartalommal megvalósult beruházás nyomán.

A döntéssel megítélt forrásból a homlokzat üvegfelületét tartó faszerkezetnek, illetve a szauna hőszabályzó vezérlőegységének cseréje valósul meg, valamint három nagyteljesítményű hajszárító berendezés kerül beszerzésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>
2017. 10. 14., 14:15
A helyi színházban december 9-én este hétkor lesz a Kalocsai Thália Társulat következő premierje. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-10-05 08:44:57
 2 Több idő marad a játszóterek felújítására: https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Pár nappal a Spanyol Légierő Eurofighter Typhoon katasztrófája után újabb repülőgép zuhant le Spanyolországban, a Madrid közeli Torrejon de Ardoz légibázis mellett, ezúttal egy F/A-18 Hornet.
Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
Mint ahogy arról a közelmúltban már lapunkon is beszámoltunk, megérkezett Szerbiába az a hat MiG-29-es, melyeket Oroszországtól kap déli szomszédunk. Mutatjuk az első fotókat.