2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Toldozzák-foldozzák az uszodát – Az utódjának már megvannak a tervei

Illés György Cinó  |  2017. 10. 07., 09:19

A múlt heti testületi ülésen is napirendre került az uszoda felújítása. Akkor a már megvalósult felújítások nyomán keletkezet megtakarítások részleges felhasználásáról hoztak döntést a képviselők az uszoda üzemeltetője kérésére. A pénzt az eredeti költségvetésben nem tervezett, de szükségszerű, sürgető munkálatok elvégzésére fordítják. Egyes szükségessé vált fejlesztésekre a JETA támogatásából kerülhet sor, ahogyan jelentős részben a JETA biztosította az uszoda majdani teljes rekonstrukciójának, lényegében egy új uszoda építésének megvalósítását előkészítő tervezési munkák fedezetét is. Az önkormányzati pénzből kiegészített forrásból elkészült terveket a tervezői csoport kedden mutatta be a Városházán.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatta az uszoda egyre sürgetőbb, teljes felújítását. Az e célra megítélt forrás némi önkormányzati kiegészítésre szorult, ám mostanára elkészültek a további lépéseket megalapozó tervek. Ezeket kedden mutatták be a tervezők a Városházán, önkormányzati képviselők, szakmai érdeklődők és a sajtó nyilvánossága előtt.

A nagyszabású tervek egy űrbeli fürdőparadicsomot álmodnak a jelenlegi fürdő által ma elfoglalt teleknél némileg túlnyúló területen. E tervek ismertetésével külön cikkben jelentkezünk!

Elöljáróban annyit, hogy az előzetes becslések szerint a komplexum megépítése cirka ötmilliárdba kerülne. Így az előkészítő lobbimunka kemény diónak ígérkezik, de tekintettel a paksi bővítés és a híd ügyére, nem reménytelen.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ha megépül, onnantól versengenek majd érte a szakmai üzemeltető vállalkozások!
De addig?

Addig marad a város nyakán az évi több tízmilliós veszteség, amit némileg mérsékelnek az időközben elvégzett korszerűsítő beavatkozások.

Mert az élet nem állhat meg...

JETA forrásból jelenleg is fejlődik az uszodánk, bár ezt inkább karbantartásnak tekinthetjük: bizonyos, már halogathatatlan munkák, gépészeti berendezések cseréje, karbantartása elvégzését tette lehetővé az atomerőműhöz köthető alaptól nyert 33,6 millió forintos támogatás.

Emellett az önkormányzat áprilisban kisebb felújítási munkák elvégzéséről, illetve annak finanszírozásáról is határozott, amelyeket a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. végzett el.

Sőt, zajlik!

A szükséges beszerzések és munkálatok után az erre szánt összegből még 921 ezer forint megtakarítás is keletkezett. Ennek az összegnek a részleges felhasználására, 445 ezer forintos, korábban nem tervezett eszközbeszerzésre történő fordítására kérte az önkormányzat engedélyét az uszodát üzemeltető Vagyonhasznosítási Kft.

A kérelmet a múlt csütörtöki ülésén tárgyalta a testület. A pénzügyi bizottság támogatta a kérelem elfogadására tett javaslatot, majd a testület is egyhangúlag elfogadta. Még így is 476 ezer forint megtakarítás jelentkezett a tervezettnél bővebb tartalommal megvalósult beruházás nyomán.

A döntéssel megítélt forrásból a homlokzat üvegfelületét tartó faszerkezetnek, illetve a szauna hőszabályzó vezérlőegységének cseréje valósul meg, valamint három nagyteljesítményű hajszárító berendezés kerül beszerzésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.