2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Visszahívták Angeli Gabriellát a közbeszerzési bizottság éléről

Illés György Cinó  |  2016. 02. 27., 10:02

Dr. Filvig Géza képviselőt, a kalocsai KDNP alapszervezet elnökét választotta az önkormányzati testület a tegnapi ülésén dr. Angeli Gabriella helyére a közbeszerzési bizottság élén. Ez nemcsak a miatt meglepő, mert egy korábban többségi képviselő által betöltött pozícióba a helyi ellenzék politikusát helyezték, hanem azért is, mert Filvig alighanem a legkritikusabb hangú képviselője a kalocsai ellenzéknek. Angeli bizottsági helyét ugyanakkor fönntartották. Egyidejűleg a KDNP által delegált dr. Körmendy Szabolcs külsős bizottsági tagot is visszahívták a jogi, ügyrendi és EU-kapcsolatok bizottságából, így ott megszűnt az eddig fönnállott ellenzéki többség.

A megbízatás súlyát csökkenti, hogy várhatóan a közelgő időszakban alig lesz olyan horderejű beruházás, amely miatt közbeszerzési eljárást kellene lefolytatni. Ugyanakkor a jogi bizottságban a bizottsági többség elvesztése is szűkíti az ellenzék lehetőségét a formális véleménynyilvánításra.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezzel együtt is meglepő, hogy a bizottság elnöki posztjára azt a Filvig Gézát nevezték ki, aki mindvégig a legkritikusabb hangot ütötte meg az ellenzék részéről az új kabinet közel másfél évvel ezelőtti fölállása óta. Emlékezetes: ő volt az a képviselő, aki egy korábbi önkormányzati megrendelés előkészítése során, nevezetesen a város Kft.-inek átvilágítását elvégző könyvvizsgáló vállalkozás kiválasztására irányuló testületi döntés előtt fölfigyelt az ajánlatkérés nem szabályos voltára, elérte, hogy a kérdést elnapolják, és az önkormányzat felügyeleti szervétől is állásfoglalást kért. Az utóbbi szerv törvénysértést nem állapított meg, de figyelmeztette a polgármestert az ajánlatkérés szabálytalan voltára.
Kinevezése talán épp azt szolgálja, hogy ilyen hibák a továbbiakban ne forduljanak elő.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Filvig kinevezéséről zárt ülésen tárgyaltak, amelyen a bizottságok személyi kérdésein kívül egy, a Kalocsa Gold Tours részéről érkezett üzleti ajánlatról is tárgyalt a testület. E kérdésekről mintegy két órán át vitatkoztak a képviselők zárt ajtók mögött, így a vita részleteiről nem tudunk tájékoztatást adni.

Más, a közvéleményt érdeklő kérdésekről is döntöttek, mint például a város több utcájának egyirányúsítása, a Szentháromság-szobor áthelyezése, katonai emlékpark kialakítása, hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki. Emellett egy politikai nyilatkozat, vagy inkább a kormányzathoz intézendő felirat kérdéséről is élénk vitát folytattak a képviselők az aktuális pedagógusdemonstrációkkal kapcsolatban.

Ezek részleteivel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 13 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (13 db)
geronimo
2016-02-29 19:17:48
Úgy látszik kezd felébredni a polgármester, hogy ezzel a társasággal semmit nem fog elérni a város, és össze kell fognia a jobboldallal is, ha már úgy alakult, hogy ők kormányoznak az országban. Csak így tovább Jóska!
Realista
2016-02-29 08:01:41
Hát azért szerettem volna jelen lenni azon a zárt ülésen, ahol megválasztották Tóthné Duzmath Máriát külsős bizottsági tagnak Sőt, éjfél után félálomban ha jól értettem, ha elfogadásra kerül a jelölése, várományosa még egy másik posztnak is, a főiskolán. Gyanítom, hogy nyugdíjba vonult és a régi harcostársak hozzásegítik egy kis nyugdíj kiegészítéshez Őszinte részvétem a környezetének, akiknek együtt kell majd vele dolgozni!
Realista
2016-02-28 18:08:36
Hát azért szerettem volna jelen lenni azon a zárt ülésen, ahol megválasztották Tóthné Duzmath Máriát külsős bizottsági tagnak Sőt, éjfél után félálomban ha jól értettem, ha elfogadásra kerül a jelölése, várományosa még egy másik posztnak is, a főiskolán. Gyanítom, hogy nyugdíjba vonult és a régi harcostársak hozzásegítik egy kis nyugdíj kiegészítéshez Őszinte részvétem a környezetének, akiknek együtt kell majd vele dolgozni!
kisbéta
2016-02-28 21:10:56
hát ja- meg köll hálálni valahogyan , amiért a férje húzta maga után utánfutóval a kampánytáblákat . ez a fizetség érte- visszaveszik a régi dolgozókat , csak az a baj , h ez a nő nem is dolgozott csak bejárt a fizetésért a városházára - megint egy nyugdíjas foglalkoztatása és nem fiatalnak adnak lehetős. nyugdíjas város lesz Kalocsa- halott város , elöregedő város. élettelen város !!!
kisbéta
2016-02-28 14:15:03
http://tisztakezzel.com/2016/02/28/angeli-kalocsai-dk/
Remélem ezek után angeli bukik. a város ellene fordul előbb-utóbb- mert semmi szükség itt rá, menjen vissza Hajósra , ott politizáljon -ha egyáltalán szóba állnak még vele - A cikkírónak igazat adok , csak az egyéni érdek a pénz itt az első szempont - Amúgy angelit messziről felismerni a mindig ugyanabban a kopott kabátjában .Angelit elkergetni a városházáról SOS ! nincs itt neki helye !
ForzaKalocsa
2016-02-27 19:16:28
Szerintem nincs itt semmilyen taktika! A polgármester végre rájött, hogy akikkel körbe vette magát az a politikai népszerűségének, a mozgásterének és a nyugodt alkotó munkájának akadályai! Ennyi.

Amíg a Guszti felel a fejlesztésekért nem kell sok jóra számítani! Ha még őt is felállítaná a polgi, nagyot nőne a szememben!
kisbéta
2016-02-28 07:44:13
rájött arra , h ha így folytatja , akkor nem sok esélye van arra h megint ők kerüljenek hatalomra.Habár nem hinném , h ezen gondolkodna .( Remélem nem ők kerülnek ).Habár ha a loibl-angeli páros hatalmi harcba száll, akkor nem sok esélyük van. mert nem erről kéne szólni egy városvezetésnek , h ki hogyan s miképp kaparintsa meg a hatalmat . Érdekes , a T.F. féle időben ennek nyoma sem volt , vagy óvatosan csinálták. Sztem loibl-angeli párosnak nagy tervei vannak, csak hogy ezzel a stílussal lehet , h a volt katona-szavazókat maguknak tudják, de ez a világ nem szóljon már az arroganciáról . Az idősek végigpuszilgatásáról meg annyit , h ezek sajnos a 4 év alatt megfogyatkoznak majd , kár rájuk alapozni a köv. szavazatokat . hisz sokuk már a Béke utcában lesz. Buta dolog csak velük jóban lenni , a több lakosról meg megfeledkezni , velük nem foglalkozni . Okos ember elsősorban a fiatalságra épít , őket nyeri meg magának , az idősek is fontosak , de őket meg már a jövő vajmi keveset érdekli, ők a mának élnek . Még akkor is ha unokáik már messze költöztek , mert a városban nem lehet tisztességes bért keresni - sőt , munkát sem - angeli - loibl nem kalocsai , nem a város hanem az egyéni érdekeiket nézi , felhasználhatók arra , h saját önző érdeküket tartsák szem előtt, manipulálhatók, mert nem a város érdekében tesznek , hanem saját érdekükben. Erre példát lehetne hozni a történelemből- de nem tehetem mert törölnék a kommentet. menjünk vissza a háború utáni időszakra csupán , :) akkor kik irányítottak bizonyos területen , akik nem tartoztak sehová sem , pont ezért nem az ország érdekét tartották szem előtt .
Tora Tora Tora
2016-02-28 08:24:39
Súlyos igazságok :)
Tora Tora Tora
2016-02-27 16:53:13
Addig taktikáznak, bénáznak, szakadnak, vitáznak, míg rámegy teljesen a város :)
Kedves Kalocsaiak biztos ezt akarta a többség 2014-ben?

Bár már egyre több helyről jön vissza, hogy volt baj a Török Feriékkel, de legalább haladtak a dolgok, fejlődött a város :)
ForzaKalocsa
2016-02-27 17:17:07
És sokkal több fiatal dolgozott a város vezetésében...
m.drienn
2016-02-27 15:23:04
Nem tudom eldönteni, hogy végre a sarkára állt a polgármester, vagy ez valami taktika része.
Nekem sántít. Mint ahogy a Loibl cégeinek csökkentett támogatása is.
Joco
2016-02-27 14:51:26
A kertvárosban nem is fog ott végigpuszilgatja az öregasszonyokat és meg is vannak a szavazoi. Egy undorito kis okoska ez a nő több helyről ki kellene rugni. Egy kígyó aki Kalocsán élősködik a cég tönkretevő Loiblal együtt. Utálja őket már mindenki !
kisbéta
2016-02-27 10:16:18
éljen-éljen éljen !!! nagyon jó lépés volt - ez az arrogáns nő többet árt mint használ még akkor is ha csöndben ülne . úgy látom nagyon sokoldalúnak gondolja magát mert mindenhol ott van , mindenbe beleüti az orrát , de a körzetemben még nem láttam sehol , ott nem aktív . ott nem tart fórumot semmilyen ügyben .

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés