2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Visszahívták Angeli Gabriellát a közbeszerzési bizottság éléről

Illés György Cinó  |  2016. 02. 27., 10:02

Dr. Filvig Géza képviselőt, a kalocsai KDNP alapszervezet elnökét választotta az önkormányzati testület a tegnapi ülésén dr. Angeli Gabriella helyére a közbeszerzési bizottság élén. Ez nemcsak a miatt meglepő, mert egy korábban többségi képviselő által betöltött pozícióba a helyi ellenzék politikusát helyezték, hanem azért is, mert Filvig alighanem a legkritikusabb hangú képviselője a kalocsai ellenzéknek. Angeli bizottsági helyét ugyanakkor fönntartották. Egyidejűleg a KDNP által delegált dr. Körmendy Szabolcs külsős bizottsági tagot is visszahívták a jogi, ügyrendi és EU-kapcsolatok bizottságából, így ott megszűnt az eddig fönnállott ellenzéki többség.

A megbízatás súlyát csökkenti, hogy várhatóan a közelgő időszakban alig lesz olyan horderejű beruházás, amely miatt közbeszerzési eljárást kellene lefolytatni. Ugyanakkor a jogi bizottságban a bizottsági többség elvesztése is szűkíti az ellenzék lehetőségét a formális véleménynyilvánításra.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezzel együtt is meglepő, hogy a bizottság elnöki posztjára azt a Filvig Gézát nevezték ki, aki mindvégig a legkritikusabb hangot ütötte meg az ellenzék részéről az új kabinet közel másfél évvel ezelőtti fölállása óta. Emlékezetes: ő volt az a képviselő, aki egy korábbi önkormányzati megrendelés előkészítése során, nevezetesen a város Kft.-inek átvilágítását elvégző könyvvizsgáló vállalkozás kiválasztására irányuló testületi döntés előtt fölfigyelt az ajánlatkérés nem szabályos voltára, elérte, hogy a kérdést elnapolják, és az önkormányzat felügyeleti szervétől is állásfoglalást kért. Az utóbbi szerv törvénysértést nem állapított meg, de figyelmeztette a polgármestert az ajánlatkérés szabálytalan voltára.
Kinevezése talán épp azt szolgálja, hogy ilyen hibák a továbbiakban ne forduljanak elő.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Filvig kinevezéséről zárt ülésen tárgyaltak, amelyen a bizottságok személyi kérdésein kívül egy, a Kalocsa Gold Tours részéről érkezett üzleti ajánlatról is tárgyalt a testület. E kérdésekről mintegy két órán át vitatkoztak a képviselők zárt ajtók mögött, így a vita részleteiről nem tudunk tájékoztatást adni.

Más, a közvéleményt érdeklő kérdésekről is döntöttek, mint például a város több utcájának egyirányúsítása, a Szentháromság-szobor áthelyezése, katonai emlékpark kialakítása, hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki. Emellett egy politikai nyilatkozat, vagy inkább a kormányzathoz intézendő felirat kérdéséről is élénk vitát folytattak a képviselők az aktuális pedagógusdemonstrációkkal kapcsolatban.

Ezek részleteivel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 13 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (13 db)
geronimo
2016-02-29 19:17:48
Úgy látszik kezd felébredni a polgármester, hogy ezzel a társasággal semmit nem fog elérni a város, és össze kell fognia a jobboldallal is, ha már úgy alakult, hogy ők kormányoznak az országban. Csak így tovább Jóska!
Realista
2016-02-29 08:01:41
Hát azért szerettem volna jelen lenni azon a zárt ülésen, ahol megválasztották Tóthné Duzmath Máriát külsős bizottsági tagnak Sőt, éjfél után félálomban ha jól értettem, ha elfogadásra kerül a jelölése, várományosa még egy másik posztnak is, a főiskolán. Gyanítom, hogy nyugdíjba vonult és a régi harcostársak hozzásegítik egy kis nyugdíj kiegészítéshez Őszinte részvétem a környezetének, akiknek együtt kell majd vele dolgozni!
Realista
2016-02-28 18:08:36
Hát azért szerettem volna jelen lenni azon a zárt ülésen, ahol megválasztották Tóthné Duzmath Máriát külsős bizottsági tagnak Sőt, éjfél után félálomban ha jól értettem, ha elfogadásra kerül a jelölése, várományosa még egy másik posztnak is, a főiskolán. Gyanítom, hogy nyugdíjba vonult és a régi harcostársak hozzásegítik egy kis nyugdíj kiegészítéshez Őszinte részvétem a környezetének, akiknek együtt kell majd vele dolgozni!
kisbéta
2016-02-28 21:10:56
hát ja- meg köll hálálni valahogyan , amiért a férje húzta maga után utánfutóval a kampánytáblákat . ez a fizetség érte- visszaveszik a régi dolgozókat , csak az a baj , h ez a nő nem is dolgozott csak bejárt a fizetésért a városházára - megint egy nyugdíjas foglalkoztatása és nem fiatalnak adnak lehetős. nyugdíjas város lesz Kalocsa- halott város , elöregedő város. élettelen város !!!
kisbéta
2016-02-28 14:15:03
http://tisztakezzel.com/2016/02/28/angeli-kalocsai-dk/
Remélem ezek után angeli bukik. a város ellene fordul előbb-utóbb- mert semmi szükség itt rá, menjen vissza Hajósra , ott politizáljon -ha egyáltalán szóba állnak még vele - A cikkírónak igazat adok , csak az egyéni érdek a pénz itt az első szempont - Amúgy angelit messziről felismerni a mindig ugyanabban a kopott kabátjában .Angelit elkergetni a városházáról SOS ! nincs itt neki helye !
ForzaKalocsa
2016-02-27 19:16:28
Szerintem nincs itt semmilyen taktika! A polgármester végre rájött, hogy akikkel körbe vette magát az a politikai népszerűségének, a mozgásterének és a nyugodt alkotó munkájának akadályai! Ennyi.

Amíg a Guszti felel a fejlesztésekért nem kell sok jóra számítani! Ha még őt is felállítaná a polgi, nagyot nőne a szememben!
kisbéta
2016-02-28 07:44:13
rájött arra , h ha így folytatja , akkor nem sok esélye van arra h megint ők kerüljenek hatalomra.Habár nem hinném , h ezen gondolkodna .( Remélem nem ők kerülnek ).Habár ha a loibl-angeli páros hatalmi harcba száll, akkor nem sok esélyük van. mert nem erről kéne szólni egy városvezetésnek , h ki hogyan s miképp kaparintsa meg a hatalmat . Érdekes , a T.F. féle időben ennek nyoma sem volt , vagy óvatosan csinálták. Sztem loibl-angeli párosnak nagy tervei vannak, csak hogy ezzel a stílussal lehet , h a volt katona-szavazókat maguknak tudják, de ez a világ nem szóljon már az arroganciáról . Az idősek végigpuszilgatásáról meg annyit , h ezek sajnos a 4 év alatt megfogyatkoznak majd , kár rájuk alapozni a köv. szavazatokat . hisz sokuk már a Béke utcában lesz. Buta dolog csak velük jóban lenni , a több lakosról meg megfeledkezni , velük nem foglalkozni . Okos ember elsősorban a fiatalságra épít , őket nyeri meg magának , az idősek is fontosak , de őket meg már a jövő vajmi keveset érdekli, ők a mának élnek . Még akkor is ha unokáik már messze költöztek , mert a városban nem lehet tisztességes bért keresni - sőt , munkát sem - angeli - loibl nem kalocsai , nem a város hanem az egyéni érdekeiket nézi , felhasználhatók arra , h saját önző érdeküket tartsák szem előtt, manipulálhatók, mert nem a város érdekében tesznek , hanem saját érdekükben. Erre példát lehetne hozni a történelemből- de nem tehetem mert törölnék a kommentet. menjünk vissza a háború utáni időszakra csupán , :) akkor kik irányítottak bizonyos területen , akik nem tartoztak sehová sem , pont ezért nem az ország érdekét tartották szem előtt .
Tora Tora Tora
2016-02-28 08:24:39
Súlyos igazságok :)
Tora Tora Tora
2016-02-27 16:53:13
Addig taktikáznak, bénáznak, szakadnak, vitáznak, míg rámegy teljesen a város :)
Kedves Kalocsaiak biztos ezt akarta a többség 2014-ben?

Bár már egyre több helyről jön vissza, hogy volt baj a Török Feriékkel, de legalább haladtak a dolgok, fejlődött a város :)
ForzaKalocsa
2016-02-27 17:17:07
És sokkal több fiatal dolgozott a város vezetésében...
m.drienn
2016-02-27 15:23:04
Nem tudom eldönteni, hogy végre a sarkára állt a polgármester, vagy ez valami taktika része.
Nekem sántít. Mint ahogy a Loibl cégeinek csökkentett támogatása is.
Joco
2016-02-27 14:51:26
A kertvárosban nem is fog ott végigpuszilgatja az öregasszonyokat és meg is vannak a szavazoi. Egy undorito kis okoska ez a nő több helyről ki kellene rugni. Egy kígyó aki Kalocsán élősködik a cég tönkretevő Loiblal együtt. Utálja őket már mindenki !
kisbéta
2016-02-27 10:16:18
éljen-éljen éljen !!! nagyon jó lépés volt - ez az arrogáns nő többet árt mint használ még akkor is ha csöndben ülne . úgy látom nagyon sokoldalúnak gondolja magát mert mindenhol ott van , mindenbe beleüti az orrát , de a körzetemben még nem láttam sehol , ott nem aktív . ott nem tart fórumot semmilyen ügyben .

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK