2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Vitás kérdések és izgalmas polgármesteri bejelentések

Illés György Cinó  |  2015. 10. 30., 11:24

A tegnapi, több mint kétórás testületi ülésen újra megmutatkozott a szakadék a korábbi és a mostani városvezetés városüzemeltetési filozófiája között. Az intézmény vagy gazdasági társaság létjogosultságát firtató vita az Öko Pont üzemeltetésének feladatai révén izzott föl. Terítékre került újra a Démász-ügy, ezúttal az adósság önhikiből való előtörlesztése kapcsán. Más izgi témák is voltak: 50 milliós tagi kölcsön a Vagyonhasznosítási Kft.-nek. LomBtalanítás nem egyenlő Lomtalanítás. Közmeghallgatás. Az ellenzéki képviselők is megkapták az „Önért” című kiadványt, most kommentálták is. Miféle büntetőfeljelentés?!?

Majdnem lemaradtunk az ülés elejéről, érkezésünkkor már a jegyzőkönyv-hitelesítők személyéről döntött a testület, mivel a lépcsőfordulóban összefutottunk Font Sándorral, és nem bírtuk ki, hogy meg ne állítsuk legalább pár szó erejéig. Villáminterjúnkat itt olvashatják.

A tegnapi testület ülés 11 rendes napirendje közül egyet nem tárgyaltak, mert okafogyottá vált, helyette Simon Zoltán szólalt föl az egyebek között, és a polgármesteri tájékoztató is tartogatott izgalmakat


Forrás: Illés György / KALOhírek

  • A Démász-tartozás előtörlesztése kapcsán a szerződés előnyös, vagy előnytelen voltáról is újra vita folyt, és az ellenzék a felelősség kérdését firtatta. A fölhalmozott adósság miatt a polgármester tette ugyanezt. 

  • Az Öko Pont üzemeltetésével kapcsolatban szintén föllángolt az „intézmény versus Kft.” vita. 

  • Szó esett az elindítandó 25 fős téli közfoglalkoztatási programról. 

  • Szóba került a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat közelgő átszervezése is.

  • Az ellenzék a rendes napirendek után az Önért című kiadványt igyekezett élőszóban tárgyszerűen kiegészíteni.

  • Az ülés végén dr. Bálint József polgármester rövid tájékoztatója keretében pedig egyebek mellett elhangzott: a Security Kft. felszámolás alá kerül, volt vezetője ellen pedig a visszamenőleg végzett munkaügyi és egyéb vizsgálatok nyomán büntetőfeljelentést tesz a NAV.

  • Meghatározták az idei közmeghallgatás időpontját is.


Ezekkel a témákkal szép sorban jelentkezünk!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés