2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 610.8 Ft/l   Dízel: 618.8 Ft/l   Írjon nekünk

Vitás kérdések és izgalmas polgármesteri bejelentések

Illés György Cinó  |  2015. 10. 30., 11:24

A tegnapi, több mint kétórás testületi ülésen újra megmutatkozott a szakadék a korábbi és a mostani városvezetés városüzemeltetési filozófiája között. Az intézmény vagy gazdasági társaság létjogosultságát firtató vita az Öko Pont üzemeltetésének feladatai révén izzott föl. Terítékre került újra a Démász-ügy, ezúttal az adósság önhikiből való előtörlesztése kapcsán. Más izgi témák is voltak: 50 milliós tagi kölcsön a Vagyonhasznosítási Kft.-nek. LomBtalanítás nem egyenlő Lomtalanítás. Közmeghallgatás. Az ellenzéki képviselők is megkapták az „Önért” című kiadványt, most kommentálták is. Miféle büntetőfeljelentés?!?

Majdnem lemaradtunk az ülés elejéről, érkezésünkkor már a jegyzőkönyv-hitelesítők személyéről döntött a testület, mivel a lépcsőfordulóban összefutottunk Font Sándorral, és nem bírtuk ki, hogy meg ne állítsuk legalább pár szó erejéig. Villáminterjúnkat itt olvashatják.

A tegnapi testület ülés 11 rendes napirendje közül egyet nem tárgyaltak, mert okafogyottá vált, helyette Simon Zoltán szólalt föl az egyebek között, és a polgármesteri tájékoztató is tartogatott izgalmakat


Forrás: Illés György / KALOhírek

  • A Démász-tartozás előtörlesztése kapcsán a szerződés előnyös, vagy előnytelen voltáról is újra vita folyt, és az ellenzék a felelősség kérdését firtatta. A fölhalmozott adósság miatt a polgármester tette ugyanezt. 

  • Az Öko Pont üzemeltetésével kapcsolatban szintén föllángolt az „intézmény versus Kft.” vita. 

  • Szó esett az elindítandó 25 fős téli közfoglalkoztatási programról. 

  • Szóba került a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat közelgő átszervezése is.

  • Az ellenzék a rendes napirendek után az Önért című kiadványt igyekezett élőszóban tárgyszerűen kiegészíteni.

  • Az ülés végén dr. Bálint József polgármester rövid tájékoztatója keretében pedig egyebek mellett elhangzott: a Security Kft. felszámolás alá kerül, volt vezetője ellen pedig a visszamenőleg végzett munkaügyi és egyéb vizsgálatok nyomán büntetőfeljelentést tesz a NAV.

  • Meghatározták az idei közmeghallgatás időpontját is.


Ezekkel a témákkal szép sorban jelentkezünk!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 17., 15:28
A március 11-én Soltvadkerten megtartott Weinhardt János Asztalitenisz Emlékversenyen négy csapattal vett részt az ASC Kalocsa. A megye egyes mezőny aranyérmét Vida–Győri párosunk szerezte meg.
2023. 03. 16., 15:18
Az egyetlen ismert Petőfi sírversnek és az eredeti sírkőnek a múzeum udvarán emléksarkot rendeztek be. Az ünnepélyes avatót március 15-én délelőtt tartották. Ünnepi műsort a Belvárosi Általános Iskola tanulói adtak. Köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester. A sírkő és a vers történetét Romsics Imre múzeumigazgató ismertette.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.
2023-03-16 16:52:52
A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub szervezésében a horvát kultúra kalocsai gyökereit ismerteti Patachich Ádám és Antunovity János életén keresztül Bikfalvi Géza a Tomori Pál Városi Könyvtár előadótermében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 20., 13:13
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül. Még >>>
2023. 03. 20., 08:47
Napos, tavaszias idő várható a jövő héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban. Még >>>
2023. 03. 19., 09:43
Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. Még >>>
2023. 03. 18., 11:12
Akik szerint Magyarország – és a pápa – magára maradt a béke pártján, azok kedvéért itt egy remek videó! Így olvas be egy igazi, tisztességes baloldali a képmutató EP héjáknak! Még >>>
2023. 03. 17., 14:44
Világszerte romlik az emberek alvásminősége, erre szeretné felhívni a figyelmet a minden évben megrendezésre kerülő alvás világnapja, ami mindig a tavaszi napéjegyenlőség előtt kerül megrendezésre. Még >>>
2023. 03. 17., 09:47
Március 21-én parkgondozási munkálatokat végeznek a városban. Még >>>