2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ha nyár, akkor Úszótábor Kalocsán!

Tamás Ferenc  |  2020. 07. 09., 16:04

Június 29-én, hétfőn nyitotta kapuját a már hagyományosnak mondható nyári úszótábor Kalocsán, amelyről azonnal elmondható, hogy népszerűsége továbbra is töretlen, hiszen az érdeklődés és a részvétel ezúttal is „teltházas” volt kínálata iránt.

Jól tükrözte mindezt a tanmedence gyerekzsivajtól és csobbanásoktól hangos pezsdülete a foglalkozások megkezdése előtt, miközben az úszni tudók már a nagymedence kötelei között szelhették a habokat.

Az idei nyár tervezett programjairól, a tábor „napirendjéről” Busa Attilát, a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület alelnökét, az úszók vezetőedzőjét faggattuk, arra kérve, hogy engedjen bepillantást a tábori életbe portálunk olvasóinak is.

Ugye, elsődleges céljaink között az úszásoktatást fogalmazzuk meg minden évben a kicsiknek a kismedencében, míg a már úszni tudóknak a technika csiszolása zajlik úszóedzés jelleggel a nagymedencében. Egyébként ebből is nyilvánvaló, hogy az úszni tudás, egyáltalán nem feltétele a jelentkezésnek. Természetesen a „vízhez szoktatás”, az úszásoktatás – vízfekvés, siklás, alaptechnika pallérozása – napi szinten szereppel. Az úgymond „vizes” kínálatunkon túl a hagyományok jegyében különféle kézműves foglalkozásokat is beiktatunk, de népszerűek a gyerekek körében a vetítések, a csocsózás, a „dühöngő”, azaz az ugrálóketrec is, a rendőrség által szervezett, mini KRESZ pályák kiépítése, ahol segítenek eligazodni a fiataloknak a táblák és a lámpák, azaz a különféle tilalmak megismertetésével, miközben a résztvevők roppantul élvezik a pedálos gokartokon való közlekedést. De ebéd után jöhet a kidobózás, a röplabda, és ha olyan korosztály gyűlik össze, előkerülhet a vízilabdakapu is.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírekMindezek apropójából is adódik a kérdés, hogy egy ilyen gazdag kínálat levezénylésében kik segítenek Neked a kollegáid közül?
Átlagában hárman tartjuk a frontot és osztjuk meg egymás között a feladatokat – a Petróczki Dani, a Tompai Gábor és jómagam. Van úgy, hogy egy-egy turnusban óvónők is besegítenek a gyerekek „mozgósításába” és irányításába. Amit személy szerint is a táborunk egyik legfőbb hozadékának tartok az az, hogy nálunk szülő és gyermeke egyaránt megtapasztalhatja, hogy biztonságban, felügyelet mellett, de mégis kötetlen szórakozással, sőt úszásoktatással és úszástanulással telhet a vakáció - fejezte be az úszótábor életének bemutatását Busa Attila táborvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK