2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ha nyár, akkor Úszótábor Kalocsán!

Tamás Ferenc  |  2020. 07. 09., 16:04

Június 29-én, hétfőn nyitotta kapuját a már hagyományosnak mondható nyári úszótábor Kalocsán, amelyről azonnal elmondható, hogy népszerűsége továbbra is töretlen, hiszen az érdeklődés és a részvétel ezúttal is „teltházas” volt kínálata iránt.

Jól tükrözte mindezt a tanmedence gyerekzsivajtól és csobbanásoktól hangos pezsdülete a foglalkozások megkezdése előtt, miközben az úszni tudók már a nagymedence kötelei között szelhették a habokat.

Az idei nyár tervezett programjairól, a tábor „napirendjéről” Busa Attilát, a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület alelnökét, az úszók vezetőedzőjét faggattuk, arra kérve, hogy engedjen bepillantást a tábori életbe portálunk olvasóinak is.

Ugye, elsődleges céljaink között az úszásoktatást fogalmazzuk meg minden évben a kicsiknek a kismedencében, míg a már úszni tudóknak a technika csiszolása zajlik úszóedzés jelleggel a nagymedencében. Egyébként ebből is nyilvánvaló, hogy az úszni tudás, egyáltalán nem feltétele a jelentkezésnek. Természetesen a „vízhez szoktatás”, az úszásoktatás – vízfekvés, siklás, alaptechnika pallérozása – napi szinten szereppel. Az úgymond „vizes” kínálatunkon túl a hagyományok jegyében különféle kézműves foglalkozásokat is beiktatunk, de népszerűek a gyerekek körében a vetítések, a csocsózás, a „dühöngő”, azaz az ugrálóketrec is, a rendőrség által szervezett, mini KRESZ pályák kiépítése, ahol segítenek eligazodni a fiataloknak a táblák és a lámpák, azaz a különféle tilalmak megismertetésével, miközben a résztvevők roppantul élvezik a pedálos gokartokon való közlekedést. De ebéd után jöhet a kidobózás, a röplabda, és ha olyan korosztály gyűlik össze, előkerülhet a vízilabdakapu is.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírekMindezek apropójából is adódik a kérdés, hogy egy ilyen gazdag kínálat levezénylésében kik segítenek Neked a kollegáid közül?
Átlagában hárman tartjuk a frontot és osztjuk meg egymás között a feladatokat – a Petróczki Dani, a Tompai Gábor és jómagam. Van úgy, hogy egy-egy turnusban óvónők is besegítenek a gyerekek „mozgósításába” és irányításába. Amit személy szerint is a táborunk egyik legfőbb hozadékának tartok az az, hogy nálunk szülő és gyermeke egyaránt megtapasztalhatja, hogy biztonságban, felügyelet mellett, de mégis kötetlen szórakozással, sőt úszásoktatással és úszástanulással telhet a vakáció - fejezte be az úszótábor életének bemutatását Busa Attila táborvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei