2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Háromnapos „sárkányinvázió” a Vajason, tizedszer – Taroltak a kertvárosi diákok a jubileumi versenyen

Háromnapos „sárkányinvázió” a Vajason, tizedszer – Taroltak a kertvárosi diákok a jubileumi versenyen
2021. 06. 10., 14:59

Igazi, napsütéses, nyári időben zajlottak a jubileumi, X. Kalocsai Sárkányhajó Kupa küzdelmei. A futamokban négy korosztály csapatai versengtek egymással három napon át, a helyszíni nevezésekkel együtt összesen 46 hajós egység szállt be a kupáért vívott harcba.

Minden körülmény adott volt az elmúlt hétvégén egy igazi, nyári, szabadtéri program megvalósításához: jó levegő, napsütéses idő, mozogni vágyó emberek és felszabadult hangulat. Nem véletlen tehát, hogy óriási érdeklődés mellett zajlott az idei, jubileumi X. Kalocsai Sárkányhajó Kupa, amelyet a tervezetthez képest két hét csúszással tartottak meg a járványhelyzet miatt.

Így komoly programtorlódás alakult ki városunkban, hiszen ekkor került megrendezésre a Kék Madár Fesztivál gálakoncertje – végre élőben –, amelyről több művészt megszólaltatva tudósítottunk is, valamint a Foktő-Kalocsa crosspályán a Motocross Országos Bajnokság ötödik fordulója is. A nagykoncert az esti időpont miatt szerencsére nem „ütötte” a másik két programot, ám a sportkedvelőknek választaniuk kellett a vízi és a technikai sportok közül. De e hét végén sem maradunk rendkívüli látványosság nélkül: első alkalommal rendeznek országos erősember bajnokságot városunkban, ráadásul kalocsai származású indulóval!

A Sárkányhajó Kupa csütörtök délutáni megnyitóját követően Vajas- part így is megtelt szurkolókkal és jókedvvel, míg a csapatok egymást váltva küzdöttek a jobb helyezésekért. A szervezők, köztük a kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai gondoskodtak róla, hogy a futamok zökkenőmentesen kövessék egymást.

Nagyon jól együttműködik a csapatunk, igaz, hogy csak most ismerkedtünk meg igazán, de segítjük egymást, ezáltal pedig nagyon jó hangulatot tudtunk teremteni, és ez mind a három nap alatt megmaradt”– számolt be portálunknak Papp Csenge diákpolgármester, aki hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt ez idáig nem volt lehetősége a GYIÖK-nek a közös munkára, mint mondta: tulajdonképpen ezzel a kupával debütáltak.

Az első napon a középiskolások futamai zajlottak, itt a tíz fős mezőnyben a gimnázium csapatai végeztek az élen. Istvános színekben a Titánok csapata álhatott fel a dobogó legfelső fokára, a második lett az Utolsó Hullám, szintén a gimi színeiben, a bronzérmes helyen pedig a Mi Megpróbáltuk nevet viselő egység zárt.
Dr. Filvig Géza, jubileumi esemény kapcsán hangsúlyozta: a program sikerét jól mutatja, hogy

IMMÁRON TIZEDIK ALKALOMMAL KERÜLT MEGRENDEZÉSRE, EGYRE NÖVEKVŐ ÉRDEKLŐDÉS MELLETT.

Látszik, hogy a kalocsai diákok milyen aktívak, nagyon hálás vagyok nekik érte! Örömteli, hogy használják a Vajast. A diákönkormányzat mindig is nagyon tevékeny volt, munkájukat a hivatal részéről Mezey Gabriella segítette és segíti most is, amit ezúton is köszönök neki.”– mondta a polgármester, amikor ő maga is szurkolt a GYIÖK hajójának.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


A pénteki nap volt a legmozgalmasabb, ekkor összesen húsz csapat ragadott evezőt két korosztályban, a győzteseknek járó dicsőség és az első helyek megszerzéséért. Ezen a napon a kertvárosi diákok taroltak, az általános iskolák mindkét korcsoportjában ők voltak a legeredményesebbek.

Az 5-6. osztályosok dobogója a következőképpen alakult:

1. Tejesköcsögök (Kertvárosi)
2. Ulmer Schachtel (Kertvárosi)
3. Karb (Kertvárosi)

7-8. osztályosok között szintén a kertvárosi fiatalok diadalmaskodtak:

1. Almafa (Kertvárosi)
2. Vizicsibék (Kertvárosi)
3. Gézengúz


Forrás: Filvig Géza / Facebook


A háromnapos eseményt a felnőtt csapatok küzdelmei zárták, ahol többek közt ott az önkormányzat „Húzzuk ezerrel” nevű csapatának legénysége is hajóba szállt.

Nagyon nagy lelkesedéssel készültünk a mai napra, mert fontosnak tartjuk, hogy az önkormányzat is részt vegyen minden olyan programon, amely a civil közösségnek szerveződött és a sárkányhajó kupa pont ilyen. Városunk ezeréves érték, mi ezt a várost húzzuk ezerrel, ezért volt a csapatunk neve is „Húzzuk ezerrel”, és húztuk is ezerrel.”– mondta dr. Filvig Géza az önkormányzat csapatának szombati futama után. A polgármester, képviselőtársaival, munkatársaival és barátaival ült egy hajóba. Amint megtudtuk minden csapattag nagy lelkesedéssel várta a verseny napját.

Ez egy nagyon fontos és jelentős közösségépítő városi rendezvény. Iszonyatosan jól meg van szervezve évek óta, egyre nagyobb érdeklődésre tekint, úgyhogy én is örömmel vettem részt az önkormányzati csapatban”– felelt kérdésünkre dr. Bagó Zoltán önkormányzati képviselőaz első, önkormányzati sikerrel zárult fordulót követően.
Bár ekkor még sikerült „ezerrel húznia” az önkormányzat csapatának, a győztesnek járó kupát végül mégsem ők, hanem a Projekt X legénysége vihette haza a nap végén.

Érdekesség, hogy a pártok kevesebb mint egy évvel a 2022-es országgyűlési választások előtt nem használták ki a népszerű verseny adta nyilvánosságot ismertségük növelésére, az egymással összefogó szervezetek sem mutatták meg, hogy számos ideológiai és egyéb különbségük ellenére tudnak egyfelé húzni, ha egy hajóba kerülnek. Csupán a leendő egyéni képviselőjelöltjét közel egy éve – eddig egyedüliként – bemutató Mi Hazánk Mozgalom állított ki egy hajónyi legénységet, szemlátomást nem a győzelmet, hanem a derekas helytállást tűzve ki célul.

A 16 csapatos felnőtt mezőny dobogója a következőképpen alakult:

1. Project X
2. Futó Sárkányok
3. Tekergők


A sárkányhajók most megpihennek, de a tervek és a nyertes CLLD pályázat szerint augusztus végén újra harcba szállnak a Vajas habjai közt.


Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés