2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Úszótábor 2018 – Pezsdület felsőfokon

Tamás Ferenc  |  2018. 08. 09., 17:46

Ismét nagy érdeklődés és részvétel mellett zajlik a kalocsai uszodában a már hagyományosnak mondható nyári úszótábor, ahol szó szerint ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát a tanmedence partjára.

A vakáció nyári kínálatában ez a program mindig is nagy népszerűségnek örvendet a kalocsai fiatalok körében.

Az idei tábor történéseiről, Tompai Gábor testnevelő tanárt, úszóedzőt kérdeztük, arra kérve, hogy avasson be bennünket a foglalkozások „napirendjébe”.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

– Ha emlékezetem nem csal, immár a tizenötödik nyári úszótáborban vehettek tevékenyen részt, ahol hagyományosan kéthetes turnusokban zajlanak a foglalkozások. A gyerekek kor szerinti megoszlása is igen heterogén, hiszen az ovisoktól a tizenévesekig jönnek hozzánk a jelentkezők, de rögtön hozzátenném, hogy az úszni tudás egyáltalán nem feltétele a jelentkezésnek.

Délelőttönként azért is vagyunk mindig többen a kollégák közül, mert akik már tudnak úszni, azok a nagymedencében gyakorolhatnak, míg a teljesen kezdők a tanmedencében a „vízhezszoktatás”, úszásoktatás – siklás, vízfekvés, alaptechnika – pallérozásában vehetnek részt. A program szerint reggel 8 órától délután négyig tart a napi elfoglaltság, amelyet tízórai szakít meg, de ebéd után ismét a medencéké a főszerep, amelyet pedig az uzsonna, egy kis mesenézés, filmnézés zár le.

Tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a második hét végére azért egy stabil gyorsúszást vagy egy mellúszás kar-lábmunkát megpróbálunk mindig „összerakni”, amelyet a többség elsajátít a tábor végére. A programban heti egy alkalommal mindig rendezünk kézműves foglalkozást is, de a kisvasúttal például városnézésre is el szoktuk vinni a táborozókat, a napi játékok mellett.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK