2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Úszótábor 2018 – Pezsdület felsőfokon

Tamás Ferenc  |  2018. 08. 09., 17:46

Ismét nagy érdeklődés és részvétel mellett zajlik a kalocsai uszodában a már hagyományosnak mondható nyári úszótábor, ahol szó szerint ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát a tanmedence partjára.

A vakáció nyári kínálatában ez a program mindig is nagy népszerűségnek örvendet a kalocsai fiatalok körében.

Az idei tábor történéseiről, Tompai Gábor testnevelő tanárt, úszóedzőt kérdeztük, arra kérve, hogy avasson be bennünket a foglalkozások „napirendjébe”.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

– Ha emlékezetem nem csal, immár a tizenötödik nyári úszótáborban vehettek tevékenyen részt, ahol hagyományosan kéthetes turnusokban zajlanak a foglalkozások. A gyerekek kor szerinti megoszlása is igen heterogén, hiszen az ovisoktól a tizenévesekig jönnek hozzánk a jelentkezők, de rögtön hozzátenném, hogy az úszni tudás egyáltalán nem feltétele a jelentkezésnek.

Délelőttönként azért is vagyunk mindig többen a kollégák közül, mert akik már tudnak úszni, azok a nagymedencében gyakorolhatnak, míg a teljesen kezdők a tanmedencében a „vízhezszoktatás”, úszásoktatás – siklás, vízfekvés, alaptechnika – pallérozásában vehetnek részt. A program szerint reggel 8 órától délután négyig tart a napi elfoglaltság, amelyet tízórai szakít meg, de ebéd után ismét a medencéké a főszerep, amelyet pedig az uzsonna, egy kis mesenézés, filmnézés zár le.

Tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a második hét végére azért egy stabil gyorsúszást vagy egy mellúszás kar-lábmunkát megpróbálunk mindig „összerakni”, amelyet a többség elsajátít a tábor végére. A programban heti egy alkalommal mindig rendezünk kézműves foglalkozást is, de a kisvasúttal például városnézésre is el szoktuk vinni a táborozókat, a napi játékok mellett.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés