2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Úszótábor 2019 – Ha nyár, akkor irány a vizes tábor

Tamás Ferenc  |  2019. 07. 13., 15:02

Szinte lehetetlen szavakba foglalni azt a pezsdületet, amit a mintegy harminc gyermek produkál a már hagyományosnak mondható Kalocsai Úszó Egyesület nyári úszótáborában, a bábeli hangzavarról, a gyerekzsivajról és a hűsítő csobbanásokról már nem is beszélve.

Az idei nyár második turnusának második hetében látogattuk meg a városi uszodát, ahol délelőttönként, majd a déli „csendespihenő” után gyerekzsivajtól hangos a medencék környéke vagy éppen az árnyékot adó fák alatt kialakított játszóterek világa. ]


Forrás: Tamás Ferenc

Ezerrel zajlik ugyanis a klub által életre hívott hagyományos úszótábor,

amely mit sem vesztett népszerűségéből az utóbbi évtizedben, hiszen az egyik legnépszerűbb kikapcsolódás a gyerekek körében. Nem csupán azért, mert tartalmas programokat kínál – vetítések, gokartozás, mesenézés, különféle bemutatók és érdekes előadások –, de egyben közösségépítés is folyik a foglalkozásokon, arról nem is beszélve, hogy

szülő és gyermeke egyaránt tudja, hogy biztonságban, felügyelet mellett, de mégis kötetlen szórakozással, mi több úszástanulással telhet a vakáció.


Forrás: Tamás Ferenc


Ott jártunkkor éppen a délelőtti „vizes program” utáni tízórait követő „kerti partiba” csöppentünk bele, ahol a városunkban közismert látássérült lufihajtogató, Lakatos Norbi kápráztatta el a gyerekeket hihetetlen kézügyességével. De voltak olyanok, akik a „dühöngőt”, azaz az ugrálóketrecet választották, vagy belefeledkeztek a csocsóasztal pörgetésébe.

A tábor egy átlagos napjának programjairól a vezetőedzőt, Tompai Gábort kérdeztük, aki készségesen segített nekünk az eligazodásban.


Forrás: Tamás Ferenc

–Hát úgy szoktuk kezdeni a napot, hogy reggel az uszoda előterében gyülekezünk, majd átöltözés után fél kilenctől fél tízig, tíz óráig van egy úszásoktatás a kismedencében azoknak, akik még nem tudnak úszni.


Forrás: Tamás Ferenc


Akik ügyesebbek, ő velük már a nagymedencében Petróczki Dániel foglalkozik, elsősorban technikajavító jelleggel és a vízbiztonság szem előtt tartásával.

Utána, ha nagyon meleg van, a tízórai után visszajövünk játszani. Ha – mint ma is –, kicsit hűvösebb idő van, akkor mindig van valamilyen program. Mesenézés, különféle bemutatók. Szoktak jönni keddenként a rendőrök, akik kiépített mini KRESZ pályán segítik eligazodni a gyerekeket a táblák és tilalmak megismertetésével, miközben a gyerekek roppantul élvezik a pedálos gokartokon való közlekedést.

De van ugrálóvár, csocsóasztal, trambulinok, amelyek mind a minél jobb étvágyat teremtik meg az ebéd előtt. A közösen elfogyasztott ebéd után nagy közkedveltségnek örvend a büfé meglátogatása is, majd délután jöhet ismét a játék a vízben, az önfeledt csobbanás – fejezte be tájékoztatóját Tompai Gábor, az úszó tábor vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK