2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Úszótábor 2019 – Ha nyár, akkor irány a vizes tábor

Tamás Ferenc  |  2019. 07. 13., 15:02

Szinte lehetetlen szavakba foglalni azt a pezsdületet, amit a mintegy harminc gyermek produkál a már hagyományosnak mondható Kalocsai Úszó Egyesület nyári úszótáborában, a bábeli hangzavarról, a gyerekzsivajról és a hűsítő csobbanásokról már nem is beszélve.

Az idei nyár második turnusának második hetében látogattuk meg a városi uszodát, ahol délelőttönként, majd a déli „csendespihenő” után gyerekzsivajtól hangos a medencék környéke vagy éppen az árnyékot adó fák alatt kialakított játszóterek világa. ]


Forrás: Tamás Ferenc

Ezerrel zajlik ugyanis a klub által életre hívott hagyományos úszótábor,

amely mit sem vesztett népszerűségéből az utóbbi évtizedben, hiszen az egyik legnépszerűbb kikapcsolódás a gyerekek körében. Nem csupán azért, mert tartalmas programokat kínál – vetítések, gokartozás, mesenézés, különféle bemutatók és érdekes előadások –, de egyben közösségépítés is folyik a foglalkozásokon, arról nem is beszélve, hogy

szülő és gyermeke egyaránt tudja, hogy biztonságban, felügyelet mellett, de mégis kötetlen szórakozással, mi több úszástanulással telhet a vakáció.


Forrás: Tamás Ferenc


Ott jártunkkor éppen a délelőtti „vizes program” utáni tízórait követő „kerti partiba” csöppentünk bele, ahol a városunkban közismert látássérült lufihajtogató, Lakatos Norbi kápráztatta el a gyerekeket hihetetlen kézügyességével. De voltak olyanok, akik a „dühöngőt”, azaz az ugrálóketrecet választották, vagy belefeledkeztek a csocsóasztal pörgetésébe.

A tábor egy átlagos napjának programjairól a vezetőedzőt, Tompai Gábort kérdeztük, aki készségesen segített nekünk az eligazodásban.


Forrás: Tamás Ferenc

–Hát úgy szoktuk kezdeni a napot, hogy reggel az uszoda előterében gyülekezünk, majd átöltözés után fél kilenctől fél tízig, tíz óráig van egy úszásoktatás a kismedencében azoknak, akik még nem tudnak úszni.


Forrás: Tamás Ferenc


Akik ügyesebbek, ő velük már a nagymedencében Petróczki Dániel foglalkozik, elsősorban technikajavító jelleggel és a vízbiztonság szem előtt tartásával.

Utána, ha nagyon meleg van, a tízórai után visszajövünk játszani. Ha – mint ma is –, kicsit hűvösebb idő van, akkor mindig van valamilyen program. Mesenézés, különféle bemutatók. Szoktak jönni keddenként a rendőrök, akik kiépített mini KRESZ pályán segítik eligazodni a gyerekeket a táblák és tilalmak megismertetésével, miközben a gyerekek roppantul élvezik a pedálos gokartokon való közlekedést.

De van ugrálóvár, csocsóasztal, trambulinok, amelyek mind a minél jobb étvágyat teremtik meg az ebéd előtt. A közösen elfogyasztott ebéd után nagy közkedveltségnek örvend a büfé meglátogatása is, majd délután jöhet ismét a játék a vízben, az önfeledt csobbanás – fejezte be tájékoztatóját Tompai Gábor, az úszó tábor vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei