2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Országos Vízilabda Vidék Bajnokság –Kalocsán tartják az e szombati fordulót

Helyszín: Városi Uszoda, Kalocsa
Dátum: 2016. január 23., szombat 10:00

Országos, sőt nemzetközi bajnokság rangadóinak lesz helyszíne a kalocsai uszoda szombaton, hiszen négy hazai mellett egy határon túli magyar csapat, a Nagyvárad is részt vesz a versengésének e csoportjában. Az ötcsapatos mezőny egy-egy csapata fordulónként két mérkőzést játszik. A mostani fordulón épp a Partiumból érkezett együttessel, valamint a Szentesi gárdával mérkőznek meg a kalocsaiak, és nem lesz könnyű dolguk, hiszen épp a tabella élén álló két csapat ellen kell küzdeniük a mieinknek.

Kalocsán kívül Baja, Békéscsaba, Szentes mérkőzik egymással hat fordulón keresztül, amelyek közül az elsőt már novemberben lejátszották. Akkor a Baja és a Békéscsaba volt az ellenfél. Most a két listavezető ellen már a puszta gólszerzés is dicsőség volna. Ehhez a csapat lelkesedésén túl a szurkolók bíztatására is szükség lesz. Ezért minden érdeklődőt várnak az uszodába e hét szombaton!
A belépés díjtalan!

A mieink első mérkőzése 10 órakor kezdődik, az ellenfél a Szentes lesz. Déltől a Nagyvárad ellen küzdenek majd a kalocsaiak.
Sajnos kevés eséllyel, hiszen a szerény múltú, kevés hagyománnyal bíró csapat a csoportjukon belüli igazi nagyágyúkkal, a két legeredményesebb együttessel áll majd szemben.


Forrás: Facebook

Ennek ellenére, ha jól jön ki a lépés, egy-egy villanással, szép akcióval, meggyőző egyéni teljesítményekkel megajándékozhatja közönségét a kalocsai alakulat, hiszen ha a végeredmény tekintetében nem is, egyes statisztikák vonatkozásában van mire büszkének lennünk.

Szabó Tamás a büntetőből szerzett gólok számát illetően hatodik a listán. Labdaszerzésben Zsinka Áron a hetedik, és az akciógólok számában Jánosi Milán is az első tízben szerepel a 63 gyerek közül.

A szabaddobásból szerzett gólok szempontjából pedig egyelőre kimondott nagyhatalom vagyunk: a lista első és második helyét is kalocsai játékos birtokolja. E rangsort Szabó Tamás vezeti, a második helyen pedig Raffai András áll.
Figyelemreméltó, hogy Szabó Tamás két ismérv szerint is érdemeket szerzett, ráadásul az egyikben első helyen áll, és mindkettő pontlövéssel függ össze. Személyében tehát egy ígéretes átlövőnk már van. De ebben a játékban az akciógólok és a labdaszerzés fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni, utalva az említett játékosok eredményeire.

A csiszolódó csapatmunka, és az apránként gyűlögető versenytapasztalat mellett ilyen és hasonló egyéni teljesítmények adhatnak bizakodást a jövőre nézve a fiatal csapatnak.
Erre az idényre reális célt tűztek ki. Ezt holnap aligha, de talán a következő fordulóban, február végén Nagyváradon elérhetik!
E célról, a távolabbi kilátásokról, valamint a bajnokság eddigi tapasztalatiról is beszélgettünk a szombati meccsek kapcsán az edzővel, Tompai Gáborral.

Minderre a mérkőzések után visszatérünk! Addig is: szombaton délelőtt 10 órakor és délben, a kalocsai uszodában elkél majd a bíztatás: – Hajrá Kalocsa!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK