2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Országos Vízilabda Vidék Bajnokság –Kalocsán tartják az e szombati fordulót

Helyszín: Városi Uszoda, Kalocsa
Dátum: 2016. január 23., szombat 10:00

Országos, sőt nemzetközi bajnokság rangadóinak lesz helyszíne a kalocsai uszoda szombaton, hiszen négy hazai mellett egy határon túli magyar csapat, a Nagyvárad is részt vesz a versengésének e csoportjában. Az ötcsapatos mezőny egy-egy csapata fordulónként két mérkőzést játszik. A mostani fordulón épp a Partiumból érkezett együttessel, valamint a Szentesi gárdával mérkőznek meg a kalocsaiak, és nem lesz könnyű dolguk, hiszen épp a tabella élén álló két csapat ellen kell küzdeniük a mieinknek.

Kalocsán kívül Baja, Békéscsaba, Szentes mérkőzik egymással hat fordulón keresztül, amelyek közül az elsőt már novemberben lejátszották. Akkor a Baja és a Békéscsaba volt az ellenfél. Most a két listavezető ellen már a puszta gólszerzés is dicsőség volna. Ehhez a csapat lelkesedésén túl a szurkolók bíztatására is szükség lesz. Ezért minden érdeklődőt várnak az uszodába e hét szombaton!
A belépés díjtalan!

A mieink első mérkőzése 10 órakor kezdődik, az ellenfél a Szentes lesz. Déltől a Nagyvárad ellen küzdenek majd a kalocsaiak.
Sajnos kevés eséllyel, hiszen a szerény múltú, kevés hagyománnyal bíró csapat a csoportjukon belüli igazi nagyágyúkkal, a két legeredményesebb együttessel áll majd szemben.


Forrás: Facebook

Ennek ellenére, ha jól jön ki a lépés, egy-egy villanással, szép akcióval, meggyőző egyéni teljesítményekkel megajándékozhatja közönségét a kalocsai alakulat, hiszen ha a végeredmény tekintetében nem is, egyes statisztikák vonatkozásában van mire büszkének lennünk.

Szabó Tamás a büntetőből szerzett gólok számát illetően hatodik a listán. Labdaszerzésben Zsinka Áron a hetedik, és az akciógólok számában Jánosi Milán is az első tízben szerepel a 63 gyerek közül.

A szabaddobásból szerzett gólok szempontjából pedig egyelőre kimondott nagyhatalom vagyunk: a lista első és második helyét is kalocsai játékos birtokolja. E rangsort Szabó Tamás vezeti, a második helyen pedig Raffai András áll.
Figyelemreméltó, hogy Szabó Tamás két ismérv szerint is érdemeket szerzett, ráadásul az egyikben első helyen áll, és mindkettő pontlövéssel függ össze. Személyében tehát egy ígéretes átlövőnk már van. De ebben a játékban az akciógólok és a labdaszerzés fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni, utalva az említett játékosok eredményeire.

A csiszolódó csapatmunka, és az apránként gyűlögető versenytapasztalat mellett ilyen és hasonló egyéni teljesítmények adhatnak bizakodást a jövőre nézve a fiatal csapatnak.
Erre az idényre reális célt tűztek ki. Ezt holnap aligha, de talán a következő fordulóban, február végén Nagyváradon elérhetik!
E célról, a távolabbi kilátásokról, valamint a bajnokság eddigi tapasztalatiról is beszélgettünk a szombati meccsek kapcsán az edzővel, Tompai Gáborral.

Minderre a mérkőzések után visszatérünk! Addig is: szombaton délelőtt 10 órakor és délben, a kalocsai uszodában elkél majd a bíztatás: – Hajrá Kalocsa!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei