2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Dal 2019 – Versenyben a kalocsai Pötörke Zoltán zenekara, a Salvus is

Mayerné Répási Adrienn  |  2019. 02. 02., 14:04

A Dal 2019 mezőnyébe jutott 30 produkció között – Köteles Leander zenekara, a Leander Kills mellett – ott van Pötörke Zoltán, szintén kalocsai gyökerekkel megáldott, egykori „Istvános” tanuló együttese is. A négytagú, dallamos, modern pop metált játszó Salvus zenekar első alkalommal szerepel a televíziós versenyben. Benevezett Barát című daluk könnyen emészthető, slágeres, bármely zenei műfaj kedvelőinek hamar elnyeri a tetszését. A témaválasztás pedig bármikor aktuális…

Portálunk a kalocsai kötődésű Pötörke Zoltán, énekes-basszusgitárost kérdezte a versenyről, a Barát születéséről.

– Ez a formáció mióta zenél együtt? Mi a dalotok üzenete?
– A jelenlegi felállás 2017 óta van meg, ugyanakkor a zenekar már 17 éve létezik, jómagam vagyok az egyetlen őstag. A dal szövege könnyen és széles csoportok számára értelmezhető, hiszen egy olyan tapasztalati megismerésből merít, ami legtöbbünk számára ismerős lehet. Az ember, ahogy egyre idősebb lesz, annál több ismeretséget köt számára kedves emberekkel, de a napi rutin, a fizikai távolság, a biztos egzisztencia megteremtése érdekében folytatott állandó igénybevétel miatt egyre kevesebb ideje jut arra, hogy ezeket a kapcsolatokat a megérdemelt minőségben ápolja.

Pötörke Zoltán
Forrás: Salvus zenekar

– Mit mondanátok el a Salvus zenéjéről? Milyen dalokat játszotok?
– A Salvus zenéje röviden jellemezve dallamos, modern metal. Hiszünk benne, hogy az intelligens, tartalmas dalszövegek köré font masszív, változatos, néhol technikás, de refréncentrikus zenei világunk, az igényesség, fogósság a szélesebb értelemben vett rockrajongók számára is élvezhető, befogadható.

– Miért jelentkeztetek A Dalba?
– Nagyjából egy éve született meg a Barát első verziója, majd sokat pihentettük, mert nem voltunk vele igazán elégedettek. Nagyjából október környékén egyszer csak helyre állt minden, és akkor felmerült, hogy ezt a számot akár be is nevezhetnénk, hiszen minden kritériumnak megfelel, illetve a jellegét tekintve is olyan dal, ami akár egy ilyen alapvetően populáris zenéket felvonultató válogatón is sikeres lehet.

– Mit vártok el magatoktól a dalversennyel kapcsolatban?
– Hogy a lehető legjobbat adjuk, úgy látvány, mint éneklés szempontjából, a többit a zsűrire és a közönségre bízzuk.

– Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?
– Már a részvétel is egy hatalmas elismerés, nincsenek különösebb elvárásaink, de ha mondjuk már a középdöntőig eljutnánk, annak nyilván még jobban örülnénk, hiszen annál tovább pörög a zenekar neve, meg a szám is, ami nagyon jó promóció.

A Salvus zenekar
Forrás: Salvus zenekar

– Ki a személyes kedvencetek a műsorban?
– Nekünk leginkább a Fatal Error dala jött be, nagyon ütős produkciót hoztak össze a műsorban.

– Eljátszottatok a gondolattal, mi van ha ti győztök. Eurovízió?
– Nem igazán. Egyelőre csak az előttünk lévő körre koncentrálunk, ez sikerüljön jól, aztán majd ha továbbjutunk, agyalunk ezen is.

– Mit üzentek a KALOhírek olvasóinak és azoknak, akik szívesen hallgatnak titeket?
– Egyrészt azt, amit a dal maga üzen, vagyis hogy az ember életében vannak értékesebb dolgok a megtermelhető javaknál. Próbáljunk meg erre koncentrálni. Másrészt pedig köszönöm a kalocsaiak, a szüleim és testvéremék támogatását, továbbá üdv az otthoni barátaimnak, akik egy szórakozóhelyen közösen fognak izgulni értünk.
Üzenem nektek, hogy a ti dalotokat játsszuk!

A zenekar tagjai:
Pötörke Zoltán – ének, basszusgitár
Erdélyi Péter – gitár
Kiss Gergely – dob
Szabó Dániel – gitár

A zenekar három nagylemezzel rendelkezik, a debütáló albumuk 2008-ban jelent meg „Minden Kezdet” címmel, melyet 2011-ben az „Önharckép” követett szerzői kiadásban. 2012-ben egy feldolgozásokat tartalmazó kislemezt is készítettek „Metamorf” címmel, mely néhány népszerű magyar előadó (Ákos, Quimby, Zséda) legnépszerűbb slágereinek átiratát tartalmazza. 2015-ben jelent meg harmadik nagylemezük „Lélektartó” címmel. A csapat jelenleg a tavasszal megjelenő negyedik, Irtás című nagylemezén dolgozik, melyről már három számot közzétettek, ezek közül a legutóbbi, a „Barát”, mely bekerült A Dal 2019 elődöntőjébe is.

Elérhetőségeik:
www.facebook.com/salvusmusic
www.salvusmusic.hu

A Salvus és a Leander Kills részvételével zajló harmadik válogatót ma este 19.30-tól a Duna Televízió és a Duna World sugározza.
A műsorban a négytagú zsűri közvetlenül a produkciók elhangzása után pontozza az egyes dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok lejátszása alatt a nézők ötödik zsűritagként 1-től 10-ig pontszámot küldhetnek az adott produkcióra szöveges üzenetben (SMS).


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK