2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Billy & Gabriel – Kemény hangszer-zúzás után, egy populárisabb vonalon mozog a kalocsai Vén Gábor és társa

Téglás Boglárka  |  2020. 07. 13., 15:12

Valószínűleg sokan találkozunk a mind népszerűbb „Days come and go” című dallal, amit a kalocsai Vén Gábor saját szerzeményként tett közzé a Facebookon. Gábort a jelenről, jövőbeni terveiről faggattuk, és hogy a napi munka mellett miként jut ideje a zenélésre. Arra is kíváncsiak voltunk: miért költözött el Kalocsáról, és mi a legfőbb álma?

Vén Gábor Kalocsán született, 18 évet élt városunkban, ma már csak havi egy alkalommal utazik haza a szüleihez. Miután leérettségizett, a Szegedi Tudományegyetemen folytatta tanulmányait, de mellette kitanulta a fodrász szakmát, amivel mint mondja, egy álma vált valóra. Azóta Szegeden él, de ami miatt beszélgetésre invitáltuk, mindennapjai részévé vált a zenélés.


2003-ban jelent meg a Metallica St. Anger című nagylemeze, gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy Gábornak élete része lett a zene. Mint mondja, a gitáron bátyja mutatta meg az alapokat, - talán többet is annál - azóta nem múlik el nap, hogy ne venné kezébe a gitárt. Gabit az elmúlt évek történéseiről és a jövőbeni elképzeléseiről kérdeztük.Days come and go – Napok jönnek és mennek. Mit kell erről tudni?

A "Days come and go" című dal az első szerzeményünk, ami az akusztikus formáción belül íródott. Azt azért érdemes tudni, hogy Balázzsal mi egy keményebb heavy metal bandában játszottunk, mondhatni keményen zúztuk a hangszereket, ám egy idő után úgy döntöttünk, kipróbálunk egy gyengédebb, hallgathatóbb vonalat is, amit már szinte mindenki füle be tud fogadni. Így alakult meg a "Billy & Gabriel" akusztikus duó 2018 végén. - mondta a pár gitárosa, „Gabriel.”

Azt is megtudtuk, továbbra is folyamatosan írják az újabb és újabb dalokat, jelenleg 4-5 nóta vár arra, hogy stúdióban rögzítsék. Fontosnak tartják, hogy az összes kiadott dalhoz videóklipp készüljön.

Általánosan, de a zenére különösen igaz, nagyon sok befektetett energia szükséges a sikerhez. Főleg ahhoz, hogy a középszerűből kiemelkedni akaró tehetségek egyszer közönség előtt is előadhassák szerzeményüket. Gábort erről is kérdeztük.

A fodrászat mellett hogy jut időd a zenélésre?

Az alapvető filozófiám: arra van időnk, amire szeretnénk, hogy legyen. Noha az időm jelentős részét a munka teszi ki, napi 10-12 órákat töltök a fodrászszalonban, azért a zenére mindig marad idő. Általában szombatonként nyomjuk, ilyenkor 3-4-5 órára is leugrunk a próbaterembe. Írjuk a dalokat, vagy adott esetben megnézünk egy-két feldolgozást - bár ez elég ritka.Ki írja a szövegeket?


Többnyire társam, Balázs az, aki bedob egy témát, és ha mindkettőnknek tetszik az ötlet, elkezdünk gondolkozni. dolgozni. Mivel angolul születnek a dalok, én pedig mások szerint is jól beszélem a nyelvet, a magyarról angolra fordítást többnyire én végzem. Ám ha egészében nézzük, gyakorlatilag mindent együtt írunk.


Álmok, célok, remények?

A fodrászaton belül egy saját brand kiépítése a célom, hiszen jelenleg is ez adja meg a szabadságom, hogy kedvemre zenéljek. Ha a dalainkat nagyobb közönségnek is be tudjuk mutatni, az számunkra már több, mint fél siker – mondta Vén Gábor, mielőtt elindította első szerzeményüket, a Days come and go című dalt.

♫ ♪  ♫    ♪      ♪    ♫  ♪           ♪   ♫   ♫   ♪       ♫    ♪  ♫   ♪        ♫  ♪   ♫♪

A dal elhangzása után kicsit elgondolkodtunk:sokan vagyunk, akik úgy érezzük,semmire nem jut elég időnk, ahhoz meg végképp nem, amit szívből szeretnénk csinálni, nem kötelezettségből. Gabi példája ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Igen, lehet így is! Lehet úgy dolgozni, hogy mellette a szenvedélyünkkel is sikereket érünk el. Kemény munka persze ez is, de kit érdekel, ha ez a szabadság, az önmegvalósítás érzetét adja! Hajrá fiúk! Kívánunk még sok szép dalt, és népes, kitartó, szerető közönséget!

Ha az újabb dalokról szeretnétek értesülni, kattintsatok ide, kövessétek YouTube csatornájukat. Érdemes! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés