2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Cselik Gábor koncertezett a Fazekas Alkotóházban

Illés György Cinó  |  2022. 03. 06., 08:38

Január 22-én, valamint február 19-én szombaton különleges zenei élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak Kovács László fazekasmester alkotóházába, ahol a kalocsai származású Cselik Gábor zongorista és zenésztársa, a trombitaszólista Fekete István adott közös koncertet. A magánszervezésben megtartott eseményre a belépés díjtalan, de a hely szűkössége miatt regisztrációhoz volt kötve. A két dzsesszmuzsikus játékát így mintegy 25 fő hallgathatta a házigazdákkal, Kovács Lászlóval és Madár Helgával együtt, de cikkünkbe ágyazott videók révén olvasóink is részesülhetnek az élményből.

Cselik Gábor finom zongorajátékának és Fekete István trombitafutamainak élvezetéhez hozzájárult a remek hangtechnika, amely a Szo-La-Ris hangszerbolt tulajdonosa, Szollár Rezső, maga is kitűnő billentyűs felajánlása és közreműködése nyomán járult hozzá az est sikeréhez.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A repertoáron jazz-klasszikusok, örökzöldek feldolgozásai éppúgy feltűntek, mint Cselik Gábor saját szerzeményei, sőt még egy magyar nóta feldolgozás is elhangzott.

A közönség soraiban ugyanis jelen volt Cselik Gábor nótakedvelő édesapja és testvére is, és az utolsó dalt, a „Galambszívet örököltem” kezdetű nóta feldolgozását – amelyből az is kiderült, hogy ezt a betyár, nótás kedvüket kitől örökölték a Cselik testvérek – az utóbbi énekelte, édesapjuknak ajánlva.
Nem ezt, hanem két másik számot vettünk videóra.

Íme az egyik:


A több mint egy órás koncert után baráti, sőt, családias légkörű beszélgetés vette kezdetét, amihez néhány palack otthonról hozott, illetve az alkotóház pincéjéből előkerült bort is fölbontottak.

Ígértünk még egy videót! Ezen egy saját szerzemény hangzik el:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK