2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Együtt muzsikáltak a Liszt Ferenc AMI diákjai a tanárokkal – Nézegessünk vidám koncertvideókat!

Illés György Cinó  |  2019. 05. 01., 08:30

A Liszt Ferenc AMI hagyományos tavaszi zenei ünnepén, április közepén a növendékek tanáraikkal együtt, a koncerttermekben szokatlan maskarákba öltözve muzsikáltak. Tavaszváró koncert ide vagy oda, húsvét után hűvösebbre és csapadékosabbra fordult az idő. Ha valakit nem vigasztal, hogy a meteorológusok szerint a hét második felében újra húsz fok lesz, az a Tavaszi vidámságok címen évről-évre megtartott koncerten készült videókkal vigasztalódhat a húsvéti hőség után hűvösebbre fordult időjárás miatt.

Zsúfolásig megtelt a Kamaraterem, sőt a folyosón berendezett pótnézőtér is dugig volt Tavaszi vidámságok című koncerten, amely a tréfás külsőségek ellenére voltaképp igen komoly dolog, hiszen a gyerekek a kamarazenélésbe nyernek általa beavatást. A folyósón rekedtek hangszóróból hallgathatták a zenét, és vetítővásznon lehetett követni a teremben történteket.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

A vetítő kellett is, mivel hangzóanyag mellett itt valóban fontos volt a látvány, hiszen ennek a tavaszköszöntő koncertnek hagyománya, hogy a fellépők különféle maskarákba bújva adják elő darabjukat. A dolgot külön izgalmassá teszi, hogy a bohémságban benne vannak a tanárok is, sőt, mondhatni, néha ők „viszik a prímet”. Nem hiszik? Bizonyítéknak hoztunk pár rövid videót!

Időrendileg hátulról kezdve: a rézfúvós tanszak diákjai és tanárai Emir Kusturica nagy sikerű, Macsakajaj című filmjének az önmagában is népszerű zenéjéből vett egyik nótát adták finálé gyanánt:

Ez előtt viszont volt ott mindenféle látványosság a balkáni roma rezesbandán kívül is, afro dzsessz szaxofonostól kezdve a mexikói vendégművészeken és egy csapat cicán át a kínai fecskefészekleves-árusokig, és fölsorolni is sok, mi minden még – a fönti képre kattintva tekintsék meg fotógalériánkban! Az utóbb említettekről, a „kínaiakról” viszont egy kis videónk is van:

A közönség sok más izgalmat is átélhetett még, de mindent nem tudtunk videóra venni, legközelebb tehát menjen el rá személyesen mindenki!
Itt és most zárásképpen a legtöbb szereplőt megmozgató produkciót, a macskák „nyávogását” mutatjuk be, a koncerten a konferanszié szerepét is vállaló Filus Mónika közösségi oldaláról átvett videó segítségével:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés