2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Együtt muzsikáltak a Liszt Ferenc AMI diákjai a tanárokkal – Nézegessünk vidám koncertvideókat!

Illés György Cinó  |  2019. 05. 01., 08:30

A Liszt Ferenc AMI hagyományos tavaszi zenei ünnepén, április közepén a növendékek tanáraikkal együtt, a koncerttermekben szokatlan maskarákba öltözve muzsikáltak. Tavaszváró koncert ide vagy oda, húsvét után hűvösebbre és csapadékosabbra fordult az idő. Ha valakit nem vigasztal, hogy a meteorológusok szerint a hét második felében újra húsz fok lesz, az a Tavaszi vidámságok címen évről-évre megtartott koncerten készült videókkal vigasztalódhat a húsvéti hőség után hűvösebbre fordult időjárás miatt.

Zsúfolásig megtelt a Kamaraterem, sőt a folyosón berendezett pótnézőtér is dugig volt Tavaszi vidámságok című koncerten, amely a tréfás külsőségek ellenére voltaképp igen komoly dolog, hiszen a gyerekek a kamarazenélésbe nyernek általa beavatást. A folyósón rekedtek hangszóróból hallgathatták a zenét, és vetítővásznon lehetett követni a teremben történteket.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

A vetítő kellett is, mivel hangzóanyag mellett itt valóban fontos volt a látvány, hiszen ennek a tavaszköszöntő koncertnek hagyománya, hogy a fellépők különféle maskarákba bújva adják elő darabjukat. A dolgot külön izgalmassá teszi, hogy a bohémságban benne vannak a tanárok is, sőt, mondhatni, néha ők „viszik a prímet”. Nem hiszik? Bizonyítéknak hoztunk pár rövid videót!

Időrendileg hátulról kezdve: a rézfúvós tanszak diákjai és tanárai Emir Kusturica nagy sikerű, Macsakajaj című filmjének az önmagában is népszerű zenéjéből vett egyik nótát adták finálé gyanánt:

Ez előtt viszont volt ott mindenféle látványosság a balkáni roma rezesbandán kívül is, afro dzsessz szaxofonostól kezdve a mexikói vendégművészeken és egy csapat cicán át a kínai fecskefészekleves-árusokig, és fölsorolni is sok, mi minden még – a fönti képre kattintva tekintsék meg fotógalériánkban! Az utóbb említettekről, a „kínaiakról” viszont egy kis videónk is van:

A közönség sok más izgalmat is átélhetett még, de mindent nem tudtunk videóra venni, legközelebb tehát menjen el rá személyesen mindenki!
Itt és most zárásképpen a legtöbb szereplőt megmozgató produkciót, a macskák „nyávogását” mutatjuk be, a koncerten a konferanszié szerepét is vállaló Filus Mónika közösségi oldaláról átvett videó segítségével:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK