2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Évszaknyitogató zenei program óvodásoknak – Csodaszép dallamok az őszről

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 24., 08:27

A tavalyi nevelési évben a koronavírus – járvány miatt nem volt lehetőség a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola népszerű „Évszaknyitogató” programjának megszervezésére. Idén ősszel viszont minden adott volt ahhoz, hogy október 15-én, délelőtt a kalocsai és környékbeli óvodások megtöltsék a kamaratermet, és az őszről hallgassanak csodaszép dallamokat.

Az óvodások, úgyis mint a jövő zeneiskolásai nagy izgalommal ültek be a kalocsai művészeti iskola előadására. Valamennyien kíváncsiak voltak, mi történik majd a kamaraterem színpadán, ahol érdekes hangszerek sorakoztak. A pénteki programon minden az őszről szólt.

Tulajdonképpen a város összes óvodájából érkeztek csoportok, de még vidékről is nagy volt az érdeklődés. Dusnokról, Uszódról és Homokmégyről is jöttek a gyerekek, így több mint 200 óvodás, két csoportra osztva vett részt a zenei előadáson. Hagyományosan a négy évszakról szól a programsorozat, értelemszerűen most az ősz került a középpontba. Az évszakot különböző dalokkal, zenei darabokkal mutattuk be, melyhez hozzátartoztak az ünnepek és a népi hagyományok is” – tájékoztatta portálunkat Betlenné Dajkó Ágnes, az Évszaknyitogató szervezője, a művészeti iskola fuvolatanára.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Hozzátette: a zeneiskola pedagógusai nagy örömmel fogadták a kis vendégeket. Minden bemutatott műsorszám előtt beszélgettek a gyerekekkel, ezzel interaktív módon bevonták őket az előadásba.


Betlenné Dajkó Ágnes szólt arról is:

A gyerekek számára nagyon fontos, hogy átbeszéljük velük az adott zeneművet, hogy tisztába legyenek a bemutatásra kerülő évszakkal, annak hónapjaival, és a hozzá kötődő népszokásokkal, hiszen ezek köré gyűjtöttük a dalokat. Így nagyon sok mindent megtanulnak; például megismerik a hangszereket, hogyan kell viselkedni egy koncerten, mikor lehet beszélni, vagy épp csendben figyelni, majd tapsolni a zeneszám végén. Mindez a későbbiekben igen hasznos lesz számukra.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A szervezők az őszi repertoárt úgy próbálták összeállítani, hogy azok a gyerekdalok is belekerüljenek, amelyeket a kicsik már ismernek, és azokat el is tudják énekelni. A következő zenei előadás 2021. december 3-án, már a télről és a karácsonyi ünnepkörről szól majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei