2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Évszaknyitogató zenei program óvodásoknak – Csodaszép dallamok az őszről

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 24., 08:27

A tavalyi nevelési évben a koronavírus – járvány miatt nem volt lehetőség a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola népszerű „Évszaknyitogató” programjának megszervezésére. Idén ősszel viszont minden adott volt ahhoz, hogy október 15-én, délelőtt a kalocsai és környékbeli óvodások megtöltsék a kamaratermet, és az őszről hallgassanak csodaszép dallamokat.

Az óvodások, úgyis mint a jövő zeneiskolásai nagy izgalommal ültek be a kalocsai művészeti iskola előadására. Valamennyien kíváncsiak voltak, mi történik majd a kamaraterem színpadán, ahol érdekes hangszerek sorakoztak. A pénteki programon minden az őszről szólt.

Tulajdonképpen a város összes óvodájából érkeztek csoportok, de még vidékről is nagy volt az érdeklődés. Dusnokról, Uszódról és Homokmégyről is jöttek a gyerekek, így több mint 200 óvodás, két csoportra osztva vett részt a zenei előadáson. Hagyományosan a négy évszakról szól a programsorozat, értelemszerűen most az ősz került a középpontba. Az évszakot különböző dalokkal, zenei darabokkal mutattuk be, melyhez hozzátartoztak az ünnepek és a népi hagyományok is” – tájékoztatta portálunkat Betlenné Dajkó Ágnes, az Évszaknyitogató szervezője, a művészeti iskola fuvolatanára.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Hozzátette: a zeneiskola pedagógusai nagy örömmel fogadták a kis vendégeket. Minden bemutatott műsorszám előtt beszélgettek a gyerekekkel, ezzel interaktív módon bevonták őket az előadásba.


Betlenné Dajkó Ágnes szólt arról is:

A gyerekek számára nagyon fontos, hogy átbeszéljük velük az adott zeneművet, hogy tisztába legyenek a bemutatásra kerülő évszakkal, annak hónapjaival, és a hozzá kötődő népszokásokkal, hiszen ezek köré gyűjtöttük a dalokat. Így nagyon sok mindent megtanulnak; például megismerik a hangszereket, hogyan kell viselkedni egy koncerten, mikor lehet beszélni, vagy épp csendben figyelni, majd tapsolni a zeneszám végén. Mindez a későbbiekben igen hasznos lesz számukra.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A szervezők az őszi repertoárt úgy próbálták összeállítani, hogy azok a gyerekdalok is belekerüljenek, amelyeket a kicsik már ismernek, és azokat el is tudják énekelni. A következő zenei előadás 2021. december 3-án, már a télről és a karácsonyi ünnepkörről szól majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK