2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Évszaknyitogató zenei program óvodásoknak – Csodaszép dallamok az őszről

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 24., 08:27

A tavalyi nevelési évben a koronavírus – járvány miatt nem volt lehetőség a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola népszerű „Évszaknyitogató” programjának megszervezésére. Idén ősszel viszont minden adott volt ahhoz, hogy október 15-én, délelőtt a kalocsai és környékbeli óvodások megtöltsék a kamaratermet, és az őszről hallgassanak csodaszép dallamokat.

Az óvodások, úgyis mint a jövő zeneiskolásai nagy izgalommal ültek be a kalocsai művészeti iskola előadására. Valamennyien kíváncsiak voltak, mi történik majd a kamaraterem színpadán, ahol érdekes hangszerek sorakoztak. A pénteki programon minden az őszről szólt.

Tulajdonképpen a város összes óvodájából érkeztek csoportok, de még vidékről is nagy volt az érdeklődés. Dusnokról, Uszódról és Homokmégyről is jöttek a gyerekek, így több mint 200 óvodás, két csoportra osztva vett részt a zenei előadáson. Hagyományosan a négy évszakról szól a programsorozat, értelemszerűen most az ősz került a középpontba. Az évszakot különböző dalokkal, zenei darabokkal mutattuk be, melyhez hozzátartoztak az ünnepek és a népi hagyományok is” – tájékoztatta portálunkat Betlenné Dajkó Ágnes, az Évszaknyitogató szervezője, a művészeti iskola fuvolatanára.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Hozzátette: a zeneiskola pedagógusai nagy örömmel fogadták a kis vendégeket. Minden bemutatott műsorszám előtt beszélgettek a gyerekekkel, ezzel interaktív módon bevonták őket az előadásba.


Betlenné Dajkó Ágnes szólt arról is:

A gyerekek számára nagyon fontos, hogy átbeszéljük velük az adott zeneművet, hogy tisztába legyenek a bemutatásra kerülő évszakkal, annak hónapjaival, és a hozzá kötődő népszokásokkal, hiszen ezek köré gyűjtöttük a dalokat. Így nagyon sok mindent megtanulnak; például megismerik a hangszereket, hogyan kell viselkedni egy koncerten, mikor lehet beszélni, vagy épp csendben figyelni, majd tapsolni a zeneszám végén. Mindez a későbbiekben igen hasznos lesz számukra.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A szervezők az őszi repertoárt úgy próbálták összeállítani, hogy azok a gyerekdalok is belekerüljenek, amelyeket a kicsik már ismernek, és azokat el is tudják énekelni. A következő zenei előadás 2021. december 3-án, már a télről és a karácsonyi ünnepkörről szól majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés