2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fagott gála Lakatos Györggyel és tanítványaival – A Kék Madár Fesztivál előszelét hozták el a Kamaraterembe

Illés György Cinó  |  2022. 05. 06., 14:17

Április 27-én 17 órai kezdettel adott koncertet a Kamarateremben Lakatos György, valamint végzős zeneakadémista tanítványai, akik számára ez az alkalom egyben a diplomakoncertjük előtti utolsó fellépés volt, és ahová vizsgadarabjaik közül hoztak ízelítőt.

Lakatos György a pandémia előtti években már megszokott Korai Kék Madarak hagyományát felújítva elhozta a zeneakadémiai növendékeit Kalocsára, hogy közösen adjanak koncertet. Igaz, a Korai Kék Madár minikoncertjein iskolaidőben, diákok körében népszerűsítették a fesztivált, didaktikus zenei anyaggal, most pedig felnőtteknek adtak koncertet múlt hét szerda este, és a Kék Madár Fesztvállal a kapcsolatot csak a fesztiváligazgató személye jelentette.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KIKK / Facebook


A tanítványok kettő, illetve négy hét múlva adnak majd diplomakoncertet, így azt megelőzően számukra ez volt az utolsó színpadi megmérettetés.

– A diplomakoncerten azért már valamit játszani kell, így a most elhangzó darabok komoly nehézségi fokozatú zeneművek, a fagott irodalom gyöngyszemei, a leghíresebb, legnehezebb kompozíciói. De jól játszva minden darab nehéz – mondta a koncert előtt repertoárról Lakatos György, aki a Kék Madár Fesztivál programjáról is tájékoztatta portálunkat – erről külön cikkben számolunk be.
Ugyanakkor azt is elmondta, hogy

IDÉN A BELÉPŐDÍJAK HELYETT ADOMÁNYOKBÓL ÉS KITŰZŐK ÁRUSÍTÁSÁBÓL IGYEKEZNEK ÖSSZEGYŰJTENI A REMÉLT TÁMOGATÁST.

Idén, bármilyen furcsa, de nem lesz belépő, pontosan azért, hogy a két vírusos év után a közönséget visszacsalogassuk, hogy minél többen együtt legyünk. A felajánlásokat, adományokat természetesen szívesen fogadjuk, és lesznek kitűzőink, amelyeket a most futó pályázaton terveznek meg gyerekek.”– nyilatkozta a fesztiváligazgató, aki azt is elmondta, hogy ezeket a kitűzőket árusítják majd az önkéntesek több helyszínen, várhatóan 500 forintos áron.

A kitűzők megvásárlásával lehet segíteni a beteg gyereket, az alapítványt, úgyhogy bátran lehet érte adni 550, vagy 650 forintot is, sőt...

A CÉLUNK AZ, HOGY IDÉN IS ÖSSZEJÖJJÖN A HÁROMMILLIÓ FORINT SZÉTOSZTHATÓ TÁMOGATÁS

– mondta el munkatársunknak Lakatos György.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KIKK / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK