2022. 05. 16. hétfő
Botond, Mózes
: 385 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fagott gála Lakatos Györggyel és tanítványaival – A Kék Madár Fesztivál előszelét hozták el a Kamaraterembe

Illés György Cinó  |  2022. 05. 06., 14:17

Április 27-én 17 órai kezdettel adott koncertet a Kamarateremben Lakatos György, valamint végzős zeneakadémista tanítványai, akik számára ez az alkalom egyben a diplomakoncertjük előtti utolsó fellépés volt, és ahová vizsgadarabjaik közül hoztak ízelítőt.

Lakatos György a pandémia előtti években már megszokott Korai Kék Madarak hagyományát felújítva elhozta a zeneakadémiai növendékeit Kalocsára, hogy közösen adjanak koncertet. Igaz, a Korai Kék Madár minikoncertjein iskolaidőben, diákok körében népszerűsítették a fesztivált, didaktikus zenei anyaggal, most pedig felnőtteknek adtak koncertet múlt hét szerda este, és a Kék Madár Fesztvállal a kapcsolatot csak a fesztiváligazgató személye jelentette.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KIKK / Facebook


A tanítványok kettő, illetve négy hét múlva adnak majd diplomakoncertet, így azt megelőzően számukra ez volt az utolsó színpadi megmérettetés.

– A diplomakoncerten azért már valamit játszani kell, így a most elhangzó darabok komoly nehézségi fokozatú zeneművek, a fagott irodalom gyöngyszemei, a leghíresebb, legnehezebb kompozíciói. De jól játszva minden darab nehéz – mondta a koncert előtt repertoárról Lakatos György, aki a Kék Madár Fesztivál programjáról is tájékoztatta portálunkat – erről külön cikkben számolunk be.
Ugyanakkor azt is elmondta, hogy

IDÉN A BELÉPŐDÍJAK HELYETT ADOMÁNYOKBÓL ÉS KITŰZŐK ÁRUSÍTÁSÁBÓL IGYEKEZNEK ÖSSZEGYŰJTENI A REMÉLT TÁMOGATÁST.

Idén, bármilyen furcsa, de nem lesz belépő, pontosan azért, hogy a két vírusos év után a közönséget visszacsalogassuk, hogy minél többen együtt legyünk. A felajánlásokat, adományokat természetesen szívesen fogadjuk, és lesznek kitűzőink, amelyeket a most futó pályázaton terveznek meg gyerekek.”– nyilatkozta a fesztiváligazgató, aki azt is elmondta, hogy ezeket a kitűzőket árusítják majd az önkéntesek több helyszínen, várhatóan 500 forintos áron.

A kitűzők megvásárlásával lehet segíteni a beteg gyereket, az alapítványt, úgyhogy bátran lehet érte adni 550, vagy 650 forintot is, sőt...

A CÉLUNK AZ, HOGY IDÉN IS ÖSSZEJÖJJÖN A HÁROMMILLIÓ FORINT SZÉTOSZTHATÓ TÁMOGATÁS

– mondta el munkatársunknak Lakatos György.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KIKK / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>
2022. 05. 15., 09:04
A rejtett városban talán a rómaiak elől bujkáló korai keresztények húzták meg magukat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés