2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Házi zongoraverseny a Liszt Ferenc AMI-ban

Házi zongoraverseny a Liszt Ferenc AMI-ban
Illés György Cinó  |  2023. 03. 15., 09:40

A koronavírus-járvány miatt egy évben elmaradt, most újra megtartották a Liszt Ferenc AMI házi zongoraversenyét a Kamarateremben március 9-én, csütörtökön délután.

Sajnos az egészségügy helyzet most is kihatott a versenyre, igaz most már az influenza és más felső légúti fertőző betegségek is halmozott megbetegedéseket okoztak, ami miatt többen kihagyni kényszerültek a megmérettetést, míg másoknak a felkészülését nehezítette betegeskedés – mondta el Vízi Melinda, a verseny levezető elnöke, akitől megtudtuk, négy felkészítő tanár összesen 39 növendéke nevezett, akik közül végül hatan hiányoztak betegség miatt.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A házi zongoraversenyt huszonnégy év óta – eddig egyetlen kivétellel – minden tavasszal megrendezik, és azon minden zongorista tanuló részt vehet, aki vállalja a felkészüléssel járó többletmunkát.

A zsűrit az iskola zongoratanárai alkották, de természetesen saját diákjaikat nem pontozhatták.

A verseny célja elsősorban a színpadi környezethez, a közönség előtti muzsikáláshoz való hozzáedződés, így érthető, hogy az eredményektől függetlenül minden résztvevő emléklapot és kisebb ajándékot kapott.
Természetesen fontos a diákok számára a visszajelzés is, de főképpen az, hogy éles helyzetben is kipróbálhatják magukat.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Emellett további fontos cél, hogy a gyerekek szüleiknek, szeretteiknek is számot adhassanak fejlődésükről, és külön örömöt okoz számukra, hogy ezt egy olyan nagyszerű hangszeren tehetik, mint a Kamaraterem August Förster márkájú nagy koncertzongorája.

A versenyen Csupor Balázs, Felnagyné Geri Emese, Filus Mónika, Vízi Melinda, valamint az iskola hajósi tagozatáról Tamás Tibor diákjai mérték össze felkészültségüket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK