2018. 02. 26. hétfő
Edina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Húszévesen a szakma nagy öregjei közt – Fiatal dusnoki fellépő Cini szülinapi koncertjén

Tóth Barna  |  2018. 01. 18., 09:16

Egy fiatal dusnoki énekes, Várkonyi Egon is vendégszerepel Zalatnay Cini 70. születésnapja alkalmából rendezendő jubileumi koncerten. Várkonyi Egon nem kisebb nevek mellett lép színpadra, mint Dévényi Tibor, Elek István, Koós János, Muck Ferenc, Papp Gyula, Takáts Tamás, vagy épp Varga Miklós. Portálunknak azt is elárulta, hogyan vezetett az útja a zenei pályára, valamint kitért Zalatnay Saroltával való megismerkedésükre és a születésnapi koncerten történő fellépésének történetére is.

Alaposan kilóg a dusnoki Várkonyi Zoltán Egon Zalatnay Sarolta énekes február 5-én tartandó születésnapi koncertjének fellépői sorából. A dusnoki fiatalember, aki a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola keretei közt folyatatott tanulmányai révén városunkhoz is erős szálakkal kötődik, az Erkel Ferenc színházban megrendezésre kerülő eseményen a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra. Az ifjú tehetség a nagykoncertről, valamint eddigi pályafutásáról is részletesen beszélt portálunknak. Elsőként arról kérdeztük, hosszas komolyzenei előtanulmányok után miért választotta a könnyűzenét:

Már kiskoromban is seprűnyélből faragott ,,mikrofonnal” táncoltam a TV előtt. Ebből kifolyólag nagymamám ötéves koromtól kezdve, ahogy lehetett, beíratott zongoraórákra. Ezen a hangszeren művészeti intézmény keretein belül tíz éven keresztül tanultam. 2009-től foglalkozok az énekléssel, több éven keresztül jártam magánénekórákra Szegedre, ahol Andrejcsik István Artisjus-, Juhász Gyula- és Dömötör-díjas operaénekes volt a mesterem az opera műfajában. 2012 és 2013 nyarán a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának mesterkurzusára kaptam meghívást a tanár úrtól. A kurzusok alatt operaénekesek képzésére szolgáló gyakorlatokat, kis darabokat énekeltem olaszul, minden nap." – ismertette előképzettsége állomásait a fiatal dusnoki énekes tehetség. Mint elmondta, a szegedi kurzusok ideje alatt már abból is rengeteget tanult, hogy figyelemmel kísérhette, végigkövethette a kurzus operaszakos és komolyzenével foglalkozó, részben külföldről érkezett hallgatóinak instruálását, illetve próbáit.

Mint büszkén említette, a kurzus végén az énekeseket kísérő zongorista megjegyezte, hogy egy szép tenor lehetőség is benne van Egon hangjában. Ám a könnyűzene szabadossága a kezdetektől fogva magával ragadta, ezért a mutálás után tudatosan nem tért vissza a komolyzenéhez.

Az opera egy csodálatos műfaj, imádom hallgatni, de számomra túl kötött, hiszen precízen ragaszkodni kell a kottában lévő hangokhoz, így véleményem szerint az alkotói szabadság nehezen tud érvényesülni. De mellette az is közrejátszott, hogy nem szerettem volna színész lenni. Viszont próbáltam az operában tanult technikákat, levegővételt, hasznos dolgokat átvinni a könnyű zene műfajába, és úgy érzem, hogy ez nekem sikerült is az évek során. Közben sokat énekeltem templomokban, esküvőkön és különböző rendezvényeken." Várkonyi Zoltán Egonnak Jelenleg a Budapesti Utópia Stúdióban készülnek dalai, az Omegában jelenleg billentyűsként dolgozó Földi Albert segíti a zeneszerzésben.

Örülök, hogy ebben a stúdióban tevékenykedhetek, hiszen többek között az Edda Művek is itt készültek, emellett Presser Gábor és Zalatnay Cini is dolgozott az Utópiában." – nyilatkozta portálunknak a dusnoki énekes, azt sem rejtve véka alá, hogy honnan az ismeretsége Zalatnay Saroltával:

2014-ben egy szegedi stúdióban készítettük el első dalomat, amit az eurovíziós dalversenyre szántunk. A már elkészült felvétellel és a versennyel kapcsolatosan több managgerrel és produkciós irodával tárgyaltunk, emellett olyan művészekhez is eljuttattam a hanganyagomat, akiket a zenében nagyra becsülök. Köztük volt Cini is. Úgy gondolom, hogy Zalatnay Cini a magyar könnyűzene egyik legmeghatározóbb alakja, hangjával és dalaival több generációnyi családi emlék szellemi támogatója."

Az énekes arra is kitért, hogy 2015-ben Zalatnay Sarolta életmű-kiállításán találkoztak először személyesen, ahol a dusnoki fiatalember a ’Szervusztok régi barátok’ című dalát adta elő. Amint fölidézte, Cini már az első perctől kezdve nagyon kedves és emberi volt hozzá, innentől kezdve aztán egyre szorosabbra fűződött kapcsolat alakult ki a két énekes között.


Az évek alatt baráti, majd szinte családias kapcsolatba kerültünk Cinivel, barátnőivel és a rajongói csoporttal. Cini nagyon jó ember, mindannak ellenére, hogy a média sokszor torz képet ad a hírességekről, így róla is. Ezeket én cáfolom, ő nagyon közvetlen ember, és nincsenek sztárallűrjei.” Portálunknak arról is beszélt Várkonyi Egon, hogyan csöppent az illusztris, ám egész más korosztályt képviselő társaságba, és a koncerttel kapcsolatos érzéseiről is nyilatkozott.

Zalatnay Cini decemberben töltötte be a 70. életévét. Ezt egy Jubileumi Nagykoncert keretein belül ünnepli meg kollegáival, barátaival és a kedves közönséggel a rangos Erkel Színházban február 5-én. A helyszín azért is nagyon jelentős, mert Cini itt kezdte a pályáját, és több Táncdalfesztivált is nyert az Erkelben. Cini többször hallott énekelni, hiszen megismerkedésünk is a zenével szorosan összekapcsolódik. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy Cini úgy gondolta, helyem van a nagykoncertjén, olyan nevek mellett, mint Varga Miklós, Takáts Tamás vagy Koós János, a zenekari kíséretet a Reflex Zenekar és a Monarchia Szimfonikus Zenekar művészei fogják szolgáltatni olyan kiváló művészek közreműködésével, mint Papp Gyula, Muck Ferenc vagy Elek István." – sorolta a jubileumi koncerten vele együtt színpadra lépő hírességeket Várkonyi Zoltán Egon, aki az általa zsinórmértéknek tekintett, igazi zenei értékeket főként az örökzöld slágerek világában lelte meg. Amint mondta, fontosnak tartja a régi, letisztult, kikristályosodott értékeket a zenében, hiszen ezek kiállták az idő próbáját. Ezek tükrében próbája saját zenei tevékenységeit is végezni, ugyanakkor a szakma jelenéről nincs hízelgő véleménnyel.

Kiskoromban Cserhátin, Zalatnayn és Edith Piafon nőttem fel. Bármilyen érdekes, gyerek létemre ez a „világ” fogott meg engem igazán. Ma már a zenei szakmában sok a „tucat”, hiszen minden második ember énekes szeretne lenni, ezért sajnos nagyon felhígult ez a szakma. Próbálja mindenki követni a „nyugatot”, miközben a magyar zene haldoklik. Ma már nincsenek olyan előadók, akik olyan slágerekkel színesítenék a zenei palettát, mint Máté Péter, Zalatnay, Demjén Rózsi vagy Cserháti Zsuzsa." – nyilatkozta portálunknak a fiatal dusnoki énekes, akinek portálunk ezúton kíván sok sikert a szülinapi koncertre, és a további folytatáshoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 23., 07:49
Angeli Gabriella már szimpátiatüntetés hőse is volt a tegnapi (csütörtöki) testületi ülés előtt a több pozíciójából való, várható eltávolítása miatt. Állítása szerint nem értesült a kiszorítására, az ő szavával „ellehetetlenítésére” előkészített döntésekről. Ez az állítás – tekintve, hogy a képviselő más tisztségei mellett a jogi bizottság elnöke (volt) – mindenképp elgondolkodtató.
2018-02-22 19:11:36
Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 25., 14:06
Bárki, akinek nincs tüzelője elviheti a Démász által levágott gallyfákat, gallyakat. Még >>>
2018. 02. 25., 10:28
Már csak néhány nap áll rendelkezésére azoknak az autósoknak, akik az év végén váltottak biztosítót, azonban még nem fizették be annak első negyedéves díját Még >>>
2018. 02. 24., 15:02
Bufurc bácsi mai elbeszéléséhez egy saját alkotású, a történethez laza szálakkal kapcsolódó receptet is küldött, desszert gyanánt. Vagy előételnek. Főleg azoknak szánja csemegeként, akik minden tányér ételükről legalább egy képet– néha egész galériát – feltöltenek a virtuális térbe… Még >>>
2018. 02. 24., 11:20
Az extrém hideg miatt a bentlakásos szociális intézmények is megnyitják kapuikat a hajléktalanok előtt. Még >>>
2018. 02. 24., 10:23
Kiterjesztenék a mindennapos testmozgást. Az iskolák után most, az óvodákon lehet a sor Még >>>
2018. 02. 23., 16:31
Már nem lehet jegyeket kapni Enyed Ildikó Testről és lélekről című alkotása exkluzív New York-i vetítésére Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.
Oroszország ötödik generációs harci repülőgépe, a Szu-57-es egyike azon típusoknak, melyet repülős berkekben kiemelt figyelem övez: mikor áll hadrendbe, milyen fegyvereket hordoz majd, mikor kapja meg az új hajtóművet stb. mind-mind olyan kérdések, melyek naponta visszaköszönnek a repülős fórumokon.
2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.