2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kilenc kalocsai zongoristapalánta is jeleskedett a megyei találkozón

Illés György Cinó  |  2015. 11. 10., 11:06

Közel nyolcvan zongorázni tanuló, zeneiskolás diák vett részt a Liszt Ferenc AMI szervezésében tartott Bács-Kiskun megyei zongoristák találkozóján, tizenegy iskola képviseletében. A Szendrei Imre zongoraművész emlékére tizenharmadik alkalommal megtartott eseményen kilenc kalocsai zongoristapalánta is jeleskedett.

A reggel nyolc órától egész napon át tartó rendezvénynek a Liszt Ferenc AMI kamaraterme adott otthont. Mi az este hatkor kezdődött eredményhirdetésre látogattunk el, hogy beszámoljunk a kalocsaiak sikereiről.

– Ezen a találkozón hagyományosan magas a színvonal. A találkozó megmérettetés az indulóknak, de nem igazi verseny, ezért nem is helyezéseket, hanem díjakat kapnak a résztvevők. A seregszemlén egy-egy zeneoktatási intézmény zongorista növendékei közül a legjobbakat küldik el ide, hogy ők képviseljék iskolájukat, ami már önmagában is elismerés számukra – foglalta össze a találkozó lényegét Fehérvári István, a szervező intézmény igazgatója munkatársunknak a helyszínen.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az intézményvezető kiemelte, hogy a tizenharmadszor megtartott rendezvényen a zsűri is változatlan fölállásban tevékenykedik. Így tehát immár tizenharmadszor végezte a bíráskodás hálátlan feladatát Dombiné Kemény Erzsébet, zsűrielnök, az SZTE főiskolai tanára, a Szendrei emlékkönyv szerzője, Dobai Tamásné, a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanára, valamint Lestákné Valasek Szilvia, a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanára.

A négy korosztályi kategóriába sorolt versenyzők produkcióit kiemelt nívódíjjal, nívódíjjal, vagy dicsérettel jutalmazták, illetve a versenyzők könyvekből, kottákból álló különböző különdíjakban is részesülhettek. A kalocsai résztvevők is „szépen muzsikáltak”, eredményeik a következőképpen alakultak:

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

I. korcsoport
- Horváth Elvíra Kíra - kiemelt nívódíj, korcsoportjában a legjobb kalocsai versenyző
- Mezei Adél - kiemelt nívódíj
- Kehrer Ákos – nívódíj és különdíj

II. korcsoport
- Fehérvári Emma - kiemelt nívódíj, korcsoportjában a legjobb kalocsai versenyző
- Balogh Lili – nívódíj és különdíj
- Bolvári Eszter – nívódíj
- Solymosi Lilla – nívódíj és különdíj
- Zalavári Álmos - nívódíj és különdíj

III. korcsoport
- Körmendy Márton – nívódíj, korcsoportjában a legjobb kalocsai versenyző

A kalocsai versenyzőket Felnagyné Geri Emese, Filus Mónika, Haskóné Apagyi Judit, illetve Vízi Melinda készítette föl.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei