2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kilenc kalocsai zongoristapalánta is jeleskedett a megyei találkozón

Illés György Cinó  |  2015. 11. 10., 11:06

Közel nyolcvan zongorázni tanuló, zeneiskolás diák vett részt a Liszt Ferenc AMI szervezésében tartott Bács-Kiskun megyei zongoristák találkozóján, tizenegy iskola képviseletében. A Szendrei Imre zongoraművész emlékére tizenharmadik alkalommal megtartott eseményen kilenc kalocsai zongoristapalánta is jeleskedett.

A reggel nyolc órától egész napon át tartó rendezvénynek a Liszt Ferenc AMI kamaraterme adott otthont. Mi az este hatkor kezdődött eredményhirdetésre látogattunk el, hogy beszámoljunk a kalocsaiak sikereiről.

– Ezen a találkozón hagyományosan magas a színvonal. A találkozó megmérettetés az indulóknak, de nem igazi verseny, ezért nem is helyezéseket, hanem díjakat kapnak a résztvevők. A seregszemlén egy-egy zeneoktatási intézmény zongorista növendékei közül a legjobbakat küldik el ide, hogy ők képviseljék iskolájukat, ami már önmagában is elismerés számukra – foglalta össze a találkozó lényegét Fehérvári István, a szervező intézmény igazgatója munkatársunknak a helyszínen.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az intézményvezető kiemelte, hogy a tizenharmadszor megtartott rendezvényen a zsűri is változatlan fölállásban tevékenykedik. Így tehát immár tizenharmadszor végezte a bíráskodás hálátlan feladatát Dombiné Kemény Erzsébet, zsűrielnök, az SZTE főiskolai tanára, a Szendrei emlékkönyv szerzője, Dobai Tamásné, a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanára, valamint Lestákné Valasek Szilvia, a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanára.

A négy korosztályi kategóriába sorolt versenyzők produkcióit kiemelt nívódíjjal, nívódíjjal, vagy dicsérettel jutalmazták, illetve a versenyzők könyvekből, kottákból álló különböző különdíjakban is részesülhettek. A kalocsai résztvevők is „szépen muzsikáltak”, eredményeik a következőképpen alakultak:

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

I. korcsoport
- Horváth Elvíra Kíra - kiemelt nívódíj, korcsoportjában a legjobb kalocsai versenyző
- Mezei Adél - kiemelt nívódíj
- Kehrer Ákos – nívódíj és különdíj

II. korcsoport
- Fehérvári Emma - kiemelt nívódíj, korcsoportjában a legjobb kalocsai versenyző
- Balogh Lili – nívódíj és különdíj
- Bolvári Eszter – nívódíj
- Solymosi Lilla – nívódíj és különdíj
- Zalavári Álmos - nívódíj és különdíj

III. korcsoport
- Körmendy Márton – nívódíj, korcsoportjában a legjobb kalocsai versenyző

A kalocsai versenyzőket Felnagyné Geri Emese, Filus Mónika, Haskóné Apagyi Judit, illetve Vízi Melinda készítette föl.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>