2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Koncertajánló: Elkészült fúvósaink lemeze, jöhet a bemutató

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2018. március 24., szombat 17:00
Koncertajánló: Elkészült fúvósaink lemeze, jöhet a bemutató

A Kalocsai Fúvószenekar tavaly készítette el fennállása első hivatalos hanghordozójának felvételeit pontosan ott, ahová szűk fél évvel később visszatérnek bemutatni az elkészült CD-t. A szombat délután ötkor kezdődő alkalom névadása, miszerint „lemezbemutatóra” számíthatunk, ne tévesszen meg senkit, újdonságokkal és meglepetésekkel is készül az együttes.

Tavaly október végén, minden túlzás nélkül mondható, hogy egésznapos megfeszített munka gyümölcseként készült el a nyersanyaga annak a CD-nek, amit szombaton tarthatnak a kiváltságosok majd először a kezükben. A Kalocsai Fúvószenekari Egyesület első, és ez idáig egyetlen hivatalos hanghordozója, ami a „One Moment In Time” címet kapta az együttes által előszeretettel játszott Whitney Houston-örökzöld után végleges formába „öntődött”, és készen áll a megjelenésre.

Forrás: Paletta Richárd

Betelnné Dajkó Ágnes karnagytól megtudtuk, hogy első nekifutásra óvatosak voltak, és mindössze

háromszáz darabot gyárttattak a lemezből,

amelynek borítója is a csapat ízlésvilágát tükrözi, rájuk jellemző dizájnnal és természetesen a zenekart ábrázoló borítóval. Gyorsnak kell lenni tehát annak, aki a hétvégén a gyűjteményében tudná a formátumból adódóan is minden bizonnyal unikumnak számító kiadványt – hiszen a stram-zenehallgatás, a Deezer, a Spotify, az iTunes és a Tidal-korszakban valóságos felüdülés egy igényes, fizikai kiadványt a kezünkben tartani.

A szombat délután ötkor kezdődő koncerten biztosan lemeztulajdonossá válnak a zenekar támogatói, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a kiadvány megszülethessen, tette hozzá a zenekarvezető, aki a műsorba is nyújtott némi előzetes bepillantást.

- A lemez címadódala mindenképpen elhangzik majd, ami adja magát. Aztán szeretjük játszani a „New York Orverture” darabot, ami tízperces feldolgozásban mutatja be a nagy almát. Ez egy karakteres darab, de az újak közül lesz Frank Sinatra-feldolgozásuk, lesz a „Copacabana”, valamint John Williams-nak fogjuk eljátszani egy egyvelegét, amit a leghíresebb filmzenéiből válogattak össze, mint az „E.T.”, vagy „A cápa”. Természetesen elmaradhatatlanok az indulók, belőlük is lesz több, úgyhogy véleményem szerint a komoly, és a könnyedebb darabok kedvelői is jól fogják érezni magukat. Elsősorban viszont mindenképpen azt mondanám, hogy szórakoztató zenére épül a műsor – így Betlenné.

Bár a koncertre a belépés ingyenes, mint mindig, felajánlásokat elfogadnak, amit természetesen a zenekar javára fognak költeni. (A szerencsés adományozók pedig a helyszínen boldog lemeztulajdonossá is válhatnak!)


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK