2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Koncertajánló: Elkészült fúvósaink lemeze, jöhet a bemutató

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2018. március 24., szombat 17:00
Koncertajánló: Elkészült fúvósaink lemeze, jöhet a bemutató

A Kalocsai Fúvószenekar tavaly készítette el fennállása első hivatalos hanghordozójának felvételeit pontosan ott, ahová szűk fél évvel később visszatérnek bemutatni az elkészült CD-t. A szombat délután ötkor kezdődő alkalom névadása, miszerint „lemezbemutatóra” számíthatunk, ne tévesszen meg senkit, újdonságokkal és meglepetésekkel is készül az együttes.

Tavaly október végén, minden túlzás nélkül mondható, hogy egésznapos megfeszített munka gyümölcseként készült el a nyersanyaga annak a CD-nek, amit szombaton tarthatnak a kiváltságosok majd először a kezükben. A Kalocsai Fúvószenekari Egyesület első, és ez idáig egyetlen hivatalos hanghordozója, ami a „One Moment In Time” címet kapta az együttes által előszeretettel játszott Whitney Houston-örökzöld után végleges formába „öntődött”, és készen áll a megjelenésre.

Forrás: Paletta Richárd

Betelnné Dajkó Ágnes karnagytól megtudtuk, hogy első nekifutásra óvatosak voltak, és mindössze

háromszáz darabot gyárttattak a lemezből,

amelynek borítója is a csapat ízlésvilágát tükrözi, rájuk jellemző dizájnnal és természetesen a zenekart ábrázoló borítóval. Gyorsnak kell lenni tehát annak, aki a hétvégén a gyűjteményében tudná a formátumból adódóan is minden bizonnyal unikumnak számító kiadványt – hiszen a stram-zenehallgatás, a Deezer, a Spotify, az iTunes és a Tidal-korszakban valóságos felüdülés egy igényes, fizikai kiadványt a kezünkben tartani.

A szombat délután ötkor kezdődő koncerten biztosan lemeztulajdonossá válnak a zenekar támogatói, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a kiadvány megszülethessen, tette hozzá a zenekarvezető, aki a műsorba is nyújtott némi előzetes bepillantást.

- A lemez címadódala mindenképpen elhangzik majd, ami adja magát. Aztán szeretjük játszani a „New York Orverture” darabot, ami tízperces feldolgozásban mutatja be a nagy almát. Ez egy karakteres darab, de az újak közül lesz Frank Sinatra-feldolgozásuk, lesz a „Copacabana”, valamint John Williams-nak fogjuk eljátszani egy egyvelegét, amit a leghíresebb filmzenéiből válogattak össze, mint az „E.T.”, vagy „A cápa”. Természetesen elmaradhatatlanok az indulók, belőlük is lesz több, úgyhogy véleményem szerint a komoly, és a könnyedebb darabok kedvelői is jól fogják érezni magukat. Elsősorban viszont mindenképpen azt mondanám, hogy szórakoztató zenére épül a műsor – így Betlenné.

Bár a koncertre a belépés ingyenes, mint mindig, felajánlásokat elfogadnak, amit természetesen a zenekar javára fognak költeni. (A szerencsés adományozók pedig a helyszínen boldog lemeztulajdonossá is válhatnak!)


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés