2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Korai Kék Madarak a könyvtárban – Két rendhagyó énekóra középiskolásoknak

Illés György Cinó  |  2017. 03. 24., 14:16

Tavaly még a régi könyvtári helyszínen, a kórház szomszédságában tartották meg a Kék Madár Fesztivál kalocsai középiskolásoknak szánt népszerűsítő programját Lakatos György és volt tanítványai, mai zenésztársai, egyetemi oktatóként kollégái közreműködésével. Idén már a kétségkívül alkalmasabb, szebb, tágasabb környezetet biztosító, főutcai épületben található Kamaraterembe szálltak alá a zene Parnasszusáról a közelgő fesztivál kék madarai.

A korai kék madarak a főszervező, városunk díszpolgára, Lakatos György (fagott, zongora) vezetésével, ezúttal Kerek Erzsébet zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) óraadó tanára és Csáky András gitárművész, a Zeneakadémia és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának gitártanára közreműködésével motiválták az arra nyitott fiatalokat, hogy nagy kanállal merítsenek a zene nyújtotta örömökből, amire a hamarosan beköszöntő fesztivál is kiváló lehetőségeket nyújt majd.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A fölkészültebbek ehhez némi anyagi segítséget is kaphattak, ugyanis a korábbi években is már bevett szokás szerint a rendezvény keretében számos fejtörő megfejtésével, villámkérdések megválaszolásával tehették próbára zenei ismereteiket a résztvevő diákok, és a legjobbak értékes belépőket nyerhettek a fesztivál rendezvényeire.

A rendhagyó zeneórákat március 16-án tartották, két turnusban: az alkalmak reggel 9 óra 45 perckor, illetve 11 óra 35-kor kezdődtek az egykori nagyszeminárium emeleti dísztermében, a termet mindkét esetben zsúfolásig megtöltő diáksereg előtt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A fiatalokra egyébként is jellemző a világ dolgaira való nyitottság, a zene pedig egyrészt univerzumokat tárhat föl az értő füllel érdeklődők előtt. Ám mindezt itt fűszerezte Lakatos György közvetlen, magával ragadó stílusa, így a sok humorral tűzdelt, de a mélyebb értelmű üzeneteket is becsempésző műsor valóban megmozgatta a résztvevő fiatalokat, hála a Kék Madár Fesztivál atyjának és segítőinek.

Az első ilyen rendezvényt 2015-ben tartották, és a Korai Kék Madarak érkezéséről tavaly is tudósítottunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>