2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Liszt Ferenc AMI növendékhangversenye a Kamarateremben

Illés György Cinó  |  2023. 03. 02., 09:07

A kalocsai zeneiskola évente két „házi” fellépési lehetőséget biztosít diákjainak. A növendékkoncerteket a Művelődési Ház Kamaratermében tartják meg. Az egyik alkalom az alsóbb évesek szárnypróbálgatására ad teret, a másikon a haladók adnak számot fejlődésükről.

Legutóbb – amint azt ajánlottuk is olvasóink figyelmébe –, február 16-án délután öt órai kezdettel Fuchs Ferenc, az iskola alapító igazgatója emlékére rendezték meg a koncertet, ezúttal a felsőbb éves növendékek közreműködésével. A diákok hangszeres játékát és énekét az iskola tanárai, Csupor Balázs, Filus Mónika és Vízi Melinda kísérték zongorán.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Hangzásban és látványra is különlegesség volt Zohreh Toby és Gruber Tamás közös produkciója, akik tenor kürtön és harsonán M. Carl Adaggio non troppo című művét szólaltatták meg. Szerencsére olvasóink sem maradtak le róla:


A produkció kapcsán Betlenné Dajkó Ágnes portálunknak elmondta, bár minden hangszer iránt érdeklődőket szívesen látnak, de külön örömmel fogadják a leendő rézfúvós növendékeket, akik később a fúvószenekar számára is utánpótlást jelentenek majd, ami egyúttal számukra is kitárja a Kalocsai Fúvószenekar jó kedvű csapatához való tartozás és a zenekari zenélés öröme megélésének lehetőségét.


A koncerten a hangszerek széles skáláját vonultatták föl a tanulók a közönség előtt, így többen játszottak trombitán, harsonán, zongorán, fuvolán, klarinéton, de hegedű és szaxofon is megszólalt a koncerten. Emellett egy szólóénekes produkciót is hallhatott a közönség: Rácz Dominika adta elő Mozart Figaro házassága című operájából Cherubin áriáját, zongorán kísért: Vízi Melinda.


Mások mellet színpadra lépett még az iskola végzős fuvolista diákja, Baranyi Réka, Betlenné Dajkó Ágnes tanítványa is, aki Járdányi Pál Szonatina című kompozíciójának II. és III. tételét adta elő, Csupor Balázs zongorakíséretével – ezek közül az előbbit videóra is vettük:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.
2024-05-15 19:59:00
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK