2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Liszt Ferenc AMI növendékhangversenye a Kamarateremben

Illés György Cinó  |  2023. 03. 02., 09:07

A kalocsai zeneiskola évente két „házi” fellépési lehetőséget biztosít diákjainak. A növendékkoncerteket a Művelődési Ház Kamaratermében tartják meg. Az egyik alkalom az alsóbb évesek szárnypróbálgatására ad teret, a másikon a haladók adnak számot fejlődésükről.

Legutóbb – amint azt ajánlottuk is olvasóink figyelmébe –, február 16-án délután öt órai kezdettel Fuchs Ferenc, az iskola alapító igazgatója emlékére rendezték meg a koncertet, ezúttal a felsőbb éves növendékek közreműködésével. A diákok hangszeres játékát és énekét az iskola tanárai, Csupor Balázs, Filus Mónika és Vízi Melinda kísérték zongorán.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Hangzásban és látványra is különlegesség volt Zohreh Toby és Gruber Tamás közös produkciója, akik tenor kürtön és harsonán M. Carl Adaggio non troppo című művét szólaltatták meg. Szerencsére olvasóink sem maradtak le róla:


A produkció kapcsán Betlenné Dajkó Ágnes portálunknak elmondta, bár minden hangszer iránt érdeklődőket szívesen látnak, de külön örömmel fogadják a leendő rézfúvós növendékeket, akik később a fúvószenekar számára is utánpótlást jelentenek majd, ami egyúttal számukra is kitárja a Kalocsai Fúvószenekar jó kedvű csapatához való tartozás és a zenekari zenélés öröme megélésének lehetőségét.


A koncerten a hangszerek széles skáláját vonultatták föl a tanulók a közönség előtt, így többen játszottak trombitán, harsonán, zongorán, fuvolán, klarinéton, de hegedű és szaxofon is megszólalt a koncerten. Emellett egy szólóénekes produkciót is hallhatott a közönség: Rácz Dominika adta elő Mozart Figaro házassága című operájából Cherubin áriáját, zongorán kísért: Vízi Melinda.


Mások mellet színpadra lépett még az iskola végzős fuvolista diákja, Baranyi Réka, Betlenné Dajkó Ágnes tanítványa is, aki Járdányi Pál Szonatina című kompozíciójának II. és III. tételét adta elő, Csupor Balázs zongorakíséretével – ezek közül az előbbit videóra is vettük:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK