2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Meglepetésekkel teli tanítási nap a Kertvárosiban – Váratlan villámlátogatáson a Hang Vagy zsűrije

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 30., 19:03

Alig néhány hete indult Kalocsa első énekes tehetségkutató versenye, a Hang Vagy, máris nehéz lenne olyan környékbelivel, főként fiatallal találkozni, aki ne hallott volna a versenyről, sőt, ne ismerne legalább egy jelentkezőt a mezőnyből. A kezdeményezés nem utolsó sorban annak is köszönheti felívelő sikerét, hogy szervezői szívvel-lélekkel, számtalan kreatív ötlettel a tarsolyukban vették szárnyaik alá az egyre inkább közösségformáló tényezővé is váló zenei sorozatot. A zsűrinek legutóbb az jutott a fülébe, hogy a Fényi Gyula Általános Iskolában már olyan osztály is van, amelynek kisdiákjai énekórán a Hang Vagy dalt szerették volna gyakorolni. Hogy a nyári szünet közeledtével megenyhült-e a tanári szív, és sikerült-e a diákoknak elérni céljukat, azt ma három zsűritag – Kiss Zsuzsa, Kiss Tibor és Csapai Szabolcs – személyesen derítette ki. És ha már ott voltak, meglátogatták az iskola egyik nebulóját, Horváth Elvira Kirát is, aki éppen tegnap tudta meg, hogy a verseny legjobb 15 énekese között ő is továbbjutott az elődöntőbe.

Lassan nagyszünetre csöngetnek, amikor három, az egyébként épphogy „nagy” hangjáról ismert énekes suttogva oson be a Fényi Gyula, korábbi nevén Kertvárosi Általános Iskola főbejáratán. Nem véletlenül fogják halkra, hiába a kánikula, a vakáció „v” betűjének táblára vésése még odébb van, a termekben javában zajlanak a tanórák.

A második emeletre visz az útjuk, egy nyitott ajtójú tanteremhez, ahol éppen Bartáné Rácz Irén, „Irénke néni” tart órát hatodik osztályosoknak. A tankönyvek lapjaiba mélyedt kisdiákok közt ott ül az első padban Horváth Elvira Kira, aki társaival együtt kíváncsian figyeli, mi sül ki a hirtelen látogatásból.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kiss Zsuzsa rögtön felé veszi az irányt, gratulál neki a továbbjutáshoz, majd őt és társait is faggatni kezdi. A megszeppentség alig néhány másodpercig tart, gyorsan érkeznek a válaszok, és Elvira buzdítása sem maradhat el.

Ajándékosztás, majd rövid búcsú, (péntekig).
Irány a 3. B! Vajon gyakorolták a dalt? Még jó, hogy!

Mindent felvettünk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK