2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Meglepetésekkel teli tanítási nap a Kertvárosiban – Váratlan villámlátogatáson a Hang Vagy zsűrije

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 30., 19:03

Alig néhány hete indult Kalocsa első énekes tehetségkutató versenye, a Hang Vagy, máris nehéz lenne olyan környékbelivel, főként fiatallal találkozni, aki ne hallott volna a versenyről, sőt, ne ismerne legalább egy jelentkezőt a mezőnyből. A kezdeményezés nem utolsó sorban annak is köszönheti felívelő sikerét, hogy szervezői szívvel-lélekkel, számtalan kreatív ötlettel a tarsolyukban vették szárnyaik alá az egyre inkább közösségformáló tényezővé is váló zenei sorozatot. A zsűrinek legutóbb az jutott a fülébe, hogy a Fényi Gyula Általános Iskolában már olyan osztály is van, amelynek kisdiákjai énekórán a Hang Vagy dalt szerették volna gyakorolni. Hogy a nyári szünet közeledtével megenyhült-e a tanári szív, és sikerült-e a diákoknak elérni céljukat, azt ma három zsűritag – Kiss Zsuzsa, Kiss Tibor és Csapai Szabolcs – személyesen derítette ki. És ha már ott voltak, meglátogatták az iskola egyik nebulóját, Horváth Elvira Kirát is, aki éppen tegnap tudta meg, hogy a verseny legjobb 15 énekese között ő is továbbjutott az elődöntőbe.

Lassan nagyszünetre csöngetnek, amikor három, az egyébként épphogy „nagy” hangjáról ismert énekes suttogva oson be a Fényi Gyula, korábbi nevén Kertvárosi Általános Iskola főbejáratán. Nem véletlenül fogják halkra, hiába a kánikula, a vakáció „v” betűjének táblára vésése még odébb van, a termekben javában zajlanak a tanórák.

A második emeletre visz az útjuk, egy nyitott ajtójú tanteremhez, ahol éppen Bartáné Rácz Irén, „Irénke néni” tart órát hatodik osztályosoknak. A tankönyvek lapjaiba mélyedt kisdiákok közt ott ül az első padban Horváth Elvira Kira, aki társaival együtt kíváncsian figyeli, mi sül ki a hirtelen látogatásból.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kiss Zsuzsa rögtön felé veszi az irányt, gratulál neki a továbbjutáshoz, majd őt és társait is faggatni kezdi. A megszeppentség alig néhány másodpercig tart, gyorsan érkeznek a válaszok, és Elvira buzdítása sem maradhat el.

Ajándékosztás, majd rövid búcsú, (péntekig).
Irány a 3. B! Vajon gyakorolták a dalt? Még jó, hogy!

Mindent felvettünk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei