2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megvan a Hang Vagy első elődöntős versenyzője

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 07., 19:13

Az országos énekes tehetségkutató versenyek stúdióinak mintájára álváltoztatott Platán rendezvényközpontban péntek este tartották a Hang Vagy első válogatóját. Tizenhárom jelentkező, a verseny címadó dala, de tulajdonképpen e szerepkörben maga a zsűri és a műsorvezető is ezen az estén debütált.

Komoly technikai háttérrel, dizájnos háttér- és díszítőelemekkel szinte tévétstúdióvá változott át az első kalocsai tehetségkutató verseny, a Hang Vagy válogatójára a Platán rendezvényközpont péntek este.

Az első körbe besorolt 15 versenyzőből megjelent tizenháromra szép számmal voltak kíváncsiak, nem is hiába érkeztek ennyien, meglepően jó volt a felhozatal, bár ahogy egy ilyen versenyen lenni szokott, voltak felejthető és kiugró produkciók is. A négytagú zsűri azonban senkinek nem gázolt bele a lelki világába, a gyengébben teljesítőket is inkább gyakorlati tanácsokkal igyekezett folytatásra ösztökélni.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Amit a zsűritagokról tudni érdemes, dióhéjban

Kerekesné Geri Zsuzsanna hangképző, magánének tanár zenei tanulmányait a kalocsai zeneiskolában kezdte zongora, magánének szakon. Érettségi után felvételt nyert a szegedi Zeneművészeti Főiskolára, ahol neves operaénekesektől tanulhatott énekelni. Itt szerezte meg magánének tanári diplomáját, és azóta a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszak vezető tanára. A szegedi évek után Budapesten kitűnő hangképző tanároknál mélyítette el tudását, számos opera és musical mesterkurzuson vett részt. Több növendéke opera, operett énekes, énekes színész lett, és néhányan országos, területi versenyek első, második helyein végeztek. A pop-rock műfaj jeles képviselői is szívesen tanulnak, tanultak nála. Mint ahogy valamennyi zsűritag is képezte nála hangját.

Kiss Tibor énekes, dalszerző 25 éve kezdte pályafutását. 19 éve a Veracruz együttes frontembere. Számos más sikeres formációban, például a Szekszárd Jazz Orchestra nagyzenekarban is énekel soul, jazz, pop, rock műfajokban. Saját szerzeményei 2010-ben kerültek hanghordozóra. Az éneklés mellett reklámhang és a Delfin Hangstúdió tulajdonosa, hangmestere. Számos zenekar felvételein mint vokál és hangszerelő is közreműködött. 2008-ban a Novák Péter által kezdeményezett országos Kultúrpart dalversenyen első helyezést ért el több saját szerzeménnyel is, melynek kapcsán a Sziget Fesztivál Magyar Dal napján díjat vehetett át. Számos nemzetközileg elismert cég (pl. Instyle, Bravo, Joy magazin, Leier, Openhouse, Blikk, Képes Sport) bízta meg reklámzenéjének elkészítésével. 2012-ben a Jazzy dalversenyen a legjobb 10 közé bekerült saját dalával, az Elfelejtett Szwinges Dallal, amit a Jazzy rádió is játszott.

Kiss Zsuzsa szintén Geri Zsuzsánál sajátította el az alapokat, majd Lakatos Ágnes jazz énektanárnál képezte hangját. 19 éve a Veracruz zenekar énekesnője. Párjával, Tibivel 23 éve énekelnek együtt. Soulblaster zenekarukkal ötször léptek fel a Sziget Fesztiválon, de többször koncerteztek Németországban, Ausztriában és számos helyen belföldön is. Szekszárd All Stars jazz zenekarukkal Finnországban és Franciaországban vendégszerepelt. Reklámhang, háttérvokalista, a Delfin Hangstúdióban készülő dalokban állandó segítség. Többször fellépett szólóban városi gyermek és ünnepi rendezvényeken. A Hang Vagy tehetségkutató verseny elhivatott képviselője, szervezője.

Csapai Szabolcs énekes, szinkronszínész 1996-ban kezdett énekelni az akkor megalakult Xtrabizar zenekarban. Később több zenekarban is énekelt (Bizarre, Semmi Extra, Millennium Rocktársulat, Rocklap), vokalistaként is tevékenykedik. Énekfejlesztését Pély Barna barátjánál kamatoztatta. Jelenleg új zenekarban énekel, mellette szinkronozik.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az est háziasszonya Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető volt, aki a városi rendezvények rendszeres konferansziéja, de aki mint bevallotta, műsorvezetőként most debütált. A verseny menetének és támogatóinak ismertetése után emlékeztette a jelenlévőket a szervezők legfőbb céljára, azaz arra, hogy mindenki jól érezze magát és jól szórakozzon a június 23-ig tartó programfolyamon. A megjelentek figyelmét pedig felhívta arra, hogy a kiosztott szavazólapokon  voksolhatnak a nekik legjobban tetsző produkcióra, szavazatukkal pedig amellett, hogy azonnal az elődöntőbe juttathatnak egy versenyzőt, a válogató végén Hang Vagy ajándékokkal is gazdagodhat a legszerencsésebb közülük.

Az első válogatón tehát 13 jelentkezőt hallgatott meg a zsűri. Lássuk, kik is vállalkoztak a szereplésre!

A versenyt a 20 éves kalocsai Romsics Fanni Rihanna: Diamonds című dalával kezdte, majd az ugyancsak 20 esztendős császártöltési Markó Dorina a Valahol Európában c. musicalből Éva dalával folytatta. Utánuk az X-faktorból már ismert fajszi Benedek Viktória Rúzsa Magdi: Beteg ez a föld című dalával következett. A 9 éves Szentgyörgyi Diána gyermek kategóriában versenyez majd, de dalát ebben az időpontban tudta előadni.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A 22 éves Varró Dániel, a 30 esztendős Boldizsár Béla, és a 31 éves Mezei Ede már szintén indultak korábban országos tehetségkutató versenyeken, a színpadi rutin már érződött is előadásaikon. Magabiztosan énekelt a 17 éves keceli Gébl Nóra is, ő musical részletet hozott.

Szakács Melitta Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dalát adta elő, Balogh Oszkár Sándor Republic számot énekelt, Kóré Dániel az Ismerős arcok soraival lopta be magát a közönség szívébe. Borbély Barbara először állt színpadon, míg az utolsó fellépő Kecskeméti Péterné Marika néni és férje rutinos előadókként képviselték az idősebb korosztályt.

Az este lehetőséget adott arra is, hogy nagyközönség előtt bemutatkozzon a Hang Vagy címadó dala, Kiss Tibor szerzeménye, amely itt is meghallgatható:

Hogy kik jutnak tovább az elődöntőbe, az majd az összes válogató után dől el, addig válogatónként egy versenyzőt szavazhat tovább a közönség. Most

Benedek Viktóriára esett a jelenlévők választása, így neki már biztosan nem kell hetekig izgulnia a zsűri döntése miatt.

A következő válogatót két hét múlva, május 19-én szintén a Platánban, a harmadikat pedig 26-án az Il Primo étterem előtt tartják a sétálóutcában. Az elődöntő június 2-án, a döntő 23-án lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei