2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Megvan a Hang Vagy első elődöntős versenyzője

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 07., 19:13

Az országos énekes tehetségkutató versenyek stúdióinak mintájára álváltoztatott Platán rendezvényközpontban péntek este tartották a Hang Vagy első válogatóját. Tizenhárom jelentkező, a verseny címadó dala, de tulajdonképpen e szerepkörben maga a zsűri és a műsorvezető is ezen az estén debütált.

Komoly technikai háttérrel, dizájnos háttér- és díszítőelemekkel szinte tévétstúdióvá változott át az első kalocsai tehetségkutató verseny, a Hang Vagy válogatójára a Platán rendezvényközpont péntek este.

Az első körbe besorolt 15 versenyzőből megjelent tizenháromra szép számmal voltak kíváncsiak, nem is hiába érkeztek ennyien, meglepően jó volt a felhozatal, bár ahogy egy ilyen versenyen lenni szokott, voltak felejthető és kiugró produkciók is. A négytagú zsűri azonban senkinek nem gázolt bele a lelki világába, a gyengébben teljesítőket is inkább gyakorlati tanácsokkal igyekezett folytatásra ösztökélni.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Amit a zsűritagokról tudni érdemes, dióhéjban

Kerekesné Geri Zsuzsanna hangképző, magánének tanár zenei tanulmányait a kalocsai zeneiskolában kezdte zongora, magánének szakon. Érettségi után felvételt nyert a szegedi Zeneművészeti Főiskolára, ahol neves operaénekesektől tanulhatott énekelni. Itt szerezte meg magánének tanári diplomáját, és azóta a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszak vezető tanára. A szegedi évek után Budapesten kitűnő hangképző tanároknál mélyítette el tudását, számos opera és musical mesterkurzuson vett részt. Több növendéke opera, operett énekes, énekes színész lett, és néhányan országos, területi versenyek első, második helyein végeztek. A pop-rock műfaj jeles képviselői is szívesen tanulnak, tanultak nála. Mint ahogy valamennyi zsűritag is képezte nála hangját.

Kiss Tibor énekes, dalszerző 25 éve kezdte pályafutását. 19 éve a Veracruz együttes frontembere. Számos más sikeres formációban, például a Szekszárd Jazz Orchestra nagyzenekarban is énekel soul, jazz, pop, rock műfajokban. Saját szerzeményei 2010-ben kerültek hanghordozóra. Az éneklés mellett reklámhang és a Delfin Hangstúdió tulajdonosa, hangmestere. Számos zenekar felvételein mint vokál és hangszerelő is közreműködött. 2008-ban a Novák Péter által kezdeményezett országos Kultúrpart dalversenyen első helyezést ért el több saját szerzeménnyel is, melynek kapcsán a Sziget Fesztivál Magyar Dal napján díjat vehetett át. Számos nemzetközileg elismert cég (pl. Instyle, Bravo, Joy magazin, Leier, Openhouse, Blikk, Képes Sport) bízta meg reklámzenéjének elkészítésével. 2012-ben a Jazzy dalversenyen a legjobb 10 közé bekerült saját dalával, az Elfelejtett Szwinges Dallal, amit a Jazzy rádió is játszott.

Kiss Zsuzsa szintén Geri Zsuzsánál sajátította el az alapokat, majd Lakatos Ágnes jazz énektanárnál képezte hangját. 19 éve a Veracruz zenekar énekesnője. Párjával, Tibivel 23 éve énekelnek együtt. Soulblaster zenekarukkal ötször léptek fel a Sziget Fesztiválon, de többször koncerteztek Németországban, Ausztriában és számos helyen belföldön is. Szekszárd All Stars jazz zenekarukkal Finnországban és Franciaországban vendégszerepelt. Reklámhang, háttérvokalista, a Delfin Hangstúdióban készülő dalokban állandó segítség. Többször fellépett szólóban városi gyermek és ünnepi rendezvényeken. A Hang Vagy tehetségkutató verseny elhivatott képviselője, szervezője.

Csapai Szabolcs énekes, szinkronszínész 1996-ban kezdett énekelni az akkor megalakult Xtrabizar zenekarban. Később több zenekarban is énekelt (Bizarre, Semmi Extra, Millennium Rocktársulat, Rocklap), vokalistaként is tevékenykedik. Énekfejlesztését Pély Barna barátjánál kamatoztatta. Jelenleg új zenekarban énekel, mellette szinkronozik.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az est háziasszonya Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető volt, aki a városi rendezvények rendszeres konferansziéja, de aki mint bevallotta, műsorvezetőként most debütált. A verseny menetének és támogatóinak ismertetése után emlékeztette a jelenlévőket a szervezők legfőbb céljára, azaz arra, hogy mindenki jól érezze magát és jól szórakozzon a június 23-ig tartó programfolyamon. A megjelentek figyelmét pedig felhívta arra, hogy a kiosztott szavazólapokon  voksolhatnak a nekik legjobban tetsző produkcióra, szavazatukkal pedig amellett, hogy azonnal az elődöntőbe juttathatnak egy versenyzőt, a válogató végén Hang Vagy ajándékokkal is gazdagodhat a legszerencsésebb közülük.

Az első válogatón tehát 13 jelentkezőt hallgatott meg a zsűri. Lássuk, kik is vállalkoztak a szereplésre!

A versenyt a 20 éves kalocsai Romsics Fanni Rihanna: Diamonds című dalával kezdte, majd az ugyancsak 20 esztendős császártöltési Markó Dorina a Valahol Európában c. musicalből Éva dalával folytatta. Utánuk az X-faktorból már ismert fajszi Benedek Viktória Rúzsa Magdi: Beteg ez a föld című dalával következett. A 9 éves Szentgyörgyi Diána gyermek kategóriában versenyez majd, de dalát ebben az időpontban tudta előadni.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A 22 éves Varró Dániel, a 30 esztendős Boldizsár Béla, és a 31 éves Mezei Ede már szintén indultak korábban országos tehetségkutató versenyeken, a színpadi rutin már érződött is előadásaikon. Magabiztosan énekelt a 17 éves keceli Gébl Nóra is, ő musical részletet hozott.

Szakács Melitta Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dalát adta elő, Balogh Oszkár Sándor Republic számot énekelt, Kóré Dániel az Ismerős arcok soraival lopta be magát a közönség szívébe. Borbély Barbara először állt színpadon, míg az utolsó fellépő Kecskeméti Péterné Marika néni és férje rutinos előadókként képviselték az idősebb korosztályt.

Az este lehetőséget adott arra is, hogy nagyközönség előtt bemutatkozzon a Hang Vagy címadó dala, Kiss Tibor szerzeménye, amely itt is meghallgatható:

Hogy kik jutnak tovább az elődöntőbe, az majd az összes válogató után dől el, addig válogatónként egy versenyzőt szavazhat tovább a közönség. Most

Benedek Viktóriára esett a jelenlévők választása, így neki már biztosan nem kell hetekig izgulnia a zsűri döntése miatt.

A következő válogatót két hét múlva, május 19-én szintén a Platánban, a harmadikat pedig 26-án az Il Primo étterem előtt tartják a sétálóutcában. Az elődöntő június 2-án, a döntő 23-án lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.