2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Összefújták az aranyat – Móron hengerelt fúvószenekarunk

2016. 10. 10., 09:34

Október 1-jén a Móri Bornapok egész hétvégés kavalkádjának részeként rendezték meg immáron tizenegyedik alkalommal a Fúvószenekarok Nemzetközi Fesztiválját. A számos külföldi és a négy hazai együttes sorából a Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar sem hiányozhatott, akik parádés teljesítményük elismeréseképp aranyoklevéllel tértek haza az eseményről.

Jöttek Romániából, Szerbiából, Lengyelországból és Csehországból fellépők, a magyarokat pedig Vecsés, Oroszlány, Mór és Kalocsa zenekara képviselte a kétévente életre hívott programon.

– Amellett, hogy a szervezők kifejezetten kérték, hogy közönségbarát, könnyed műsorral és darabokkal készüljünk, egy neves szakmabéliek alkotta zsűri értékelte a zenekarok teljesítményét. Mondhatni, a fesztiválszereplés mellett ez adott egy kis versenyszagot is a dolognak. Bár nem volt első, második vagy harmadik helyezett megnevezve, a produkciók teljes egészét minősítette a zsűri – idézte fel az eseményeket a kalocsai bandát vezető Betlenné Dajkó Ágnes karnagy, a félévszázados fennállását ünneplő Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti iskola pedagógusa.

– Délelőtt tíztől délután négyig folyamatosan színpadon volt valamely közreműködő, így mi is. Ezt közös muzsikálás zárta, amely abból állt, hogy négy kiválasztott indulót együtt fújt el valamennyi zenekar, akiket négy karmester, köztük jómagam is, vezényelt. Ez hatalmas élmény volt – folytatta, hozzátéve, hogy ezen műsorszámot csaknem háromszáz zenész adta elő.

A fesztivált záró díjkiosztót utcai menetzenélés, majd egy végső ráadás-előadás előzte meg, majd Szabó Ferenc zsűrielnök ismertette, hogy kiknek jutalmazták ezüst, kiknek arany és kiknek kiemelt arany minősítéssel a koncertjét. Legnagyobb büszkeségünkre a mind létszámában, mind fennállásának éveit tekintve a mezőny megannyi tagjánál szerényebb adatokat magáénak tudó kalocsai fúvósok arany oklevéllel és az ezzel járó tárgyjutalmakkal térhettek haza.

Betlenné Dajkó Ágnes büszke csapatára, de az elkövetkező hetekben-hónapokban néhány kisebb fellépés mellett az új darabok betanulására fektetnék a hangsúlyt. Emellett a közeljövőben a Szociális Központban élő szépkorúaknak fognak zenélni a múlt héten indult „Idősek hónapja” sorozat közreműködőiként, valamint fújják majd az október 23-i városi megemlékezésen is, és nem maradhat el a karácsonyi koncert sem, amelyre már szeretnének a helyi nagyérdemű által eddig nem hallott produkcióval színpadra állni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés