2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Pénteken helyezték örök nyugalomra Lakatos Gábort – ’Musztát’ több százan kísérték utolsó útjára

Illés György Cinó  |  2020. 06. 20., 16:45

Június 19-én, pénteken délután két órakor tartották Lakatos Gábor, alias ’Muszta’, avagy ’Musztafa’ búcsúztatását a kalocsai köztemetőben. A mindössze 50 évesen elhunyt, kiskunhalasi származású kalocsai muzsikust katolikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra. Családja mellett barátai, zenésztársai is elkísérték utolsó útjára a kalocsai könnyűzenei élet jeles szereplőjét, aki kiskunhalasi pályakezdése után számos itt működő együttesben is dobolt élete során, lényegében az utolsó napjáig.

Lakatos Gábor zenei pályafutásáról, kalocsai kötődéseiről már korábban, halálhíre kapcsán részletesen írtunk.
A kalocsai zenészvilágban mély megdöbbenést keltett gyászhírről városunkban több orgánum beszámolt, zenekarairól, sikereiről a Korona Rádió is összefoglalást közölt, de a kiskunhalasi média is megemlékezett róla, így a Halasinfo.hu is részletesen beszámolt sokrétű zenei pályafutásáról.

Lakatos Gábort, két város közismert muzsikusát mintegy kétszázan - köztük rokonok, barátok, zenésztársak, zenerajongók - kísérték el utolsó útjára. A fedett ravatalozót szinte megtöltötte a rengeteg koszorú.


A temető parkolója hasonló volt ahhoz, amilyen halottak napján és mindszentkor szoktuk látni: a Béke utca mindkét oldala megtelt, így sokan csak a Nagymező utca mentén és az ott található füves területen tudtak parkolóhelyet találni járműveiknek.
Érthető, hiszen – amint a búcsúztató beszédben is elhangzott –

KÉT CSALÁD JÖTT EL VÉGSŐ BÚCSÚT VENNI LAKATOS GÁBORTÓL: A TÉNYLEGES ROKONSÁG, ÉLETTÁRSA, GYERMEKEI, A VÉR SZERINTI HOZZÁTARTOZÓK MELLETT MÉG NAGYOBB LÉTSZÁMMAL VOLT JELEN A ZENÉSZEK NAGY CSALÁDJA.

A régi zenésztársak és pályatársak közt még a kezdeteknél vele együtt zenélő kiskunhalasi muzsikusok közül is többen megjelentek, hiába a három évtizednyi távolság.

A ravatalozónál tartott búcsúztató után a tömeg hosszú, tömött sorban kísérte a hamvakat a nagymező utcai kerítés mellett lévő sírhoz.
Az egybegyűltek – illetve nevükben a temetkezési vállalkozás munkatársai –

A HAMVAK SÍRBA TÉTELE UTÁN HATALMAS HALOM VIRÁGGAL ÉS KOSZORÚKKAL HALMOZTÁK EL MUSZTA SÍRHANTJÁT, SZABÁLYOSAN ELTAKARVA AZ ÖRÖK NYUGHELYET.


A temetést követően a zenésztársak egy kalocsai vendéglátóhelyen gyülekeztek, hogy tort üljenek feledhetetlen, mindig vidám barátjukért, és egy-egy pohár itallal koccintsanak emlékére, miközben a háttérben projektorral vetített képek pörögtek Musztáról, segítve az emlékezést.

Előkerültek a régi sztorik, együtt megélt vidám pillanatok, közös sikerek és élmények, ami talán enyhítette kissé a pótolhatatlan barát és zenésztárs elvesztése miatti fájdalmat, feledtetni azonban a legvidámabb emlékek sem tudták az égető hiányt.
Ha ő odaföntről láthatta, hallhatta ezt, akkor talán maga is csodálkozott, hogy mennyi minden fért bele abba szűk ötven évbe…

Most pedig már nem maradt más, mint hogy elvigye hódolatunkat a rockzene halott nagyjainak – Muszta, kérünk, add át üdvözletünket Bon Scottnak, Hendrixnek, Joplinnak, Radics Bélának, Bencsik Samunak és a többieknek, és bátran ülj be melléjük a dobok mögé!

Emléked pedig örökre velünk marad!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés