2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Pénteken újraindultak, ma folytatódnak a Tér-zene koncertek – Ma a Zrínyi lakótelepen és a Kishalas-soron az In Medias Brass zenél

Pénteken újraindultak, ma folytatódnak a Tér-zene koncertek – Ma a Zrínyi lakótelepen és a Kishalas-soron az In Medias Brass zenél
Illés György Cinó  |  2020. 04. 28., 12:22

A pénteki Tér-zene koncerten két videót is készítettünk, hogy ízelítőt adjunk az akkor városunkba érkezett, és a Paksi közi helyszín mellett a Széchenyi lakótelepen is mintegy húszperces koncertet adott Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes fellépéséről. Ma az In Medias Brass együttes szintén két helyszínen muzsikál majd a zeneszót ablakokból, erkélyekről hallgató közönségnek.

A pénteki koncert után megkérdeztük a fellépőket, hogy a zenekarok milyen menetrend szerint, milyen időbeosztással, hány helyszínre viszik el a komolyzene értékeit.
Megtudtuk: a kalocsai két helyszín után Kecskemétre utazott a zenekar, ahol még aznap három-négy helyszínen adtak Tér-zene koncertet, másnap, szombaton Mezőkövesden, Mezőtúron és Karcagon folytatódott a programjuk, ezen a héten pedig csütörtökön fognak játszani Várpalotán, Veszprémben és Pápán.
Ezen a felvételen - amelyen a zenekar egyik tagjának kisfia is föltűnik, stilszerűen egy kürttel a kezében - egy pergőbb ritmusú indulóval örvendeztetik meg a hallgatóságot:


Amint megtudtuk, nem kötött repertoárral jöttek, hanem a zenekar által játszott művek széles skálájából egy-egy helyszínen a tér adottságaihoz leginkább illő darabok közül választanak. A zenekar vezetője elmondta: vannak helyszínek, ahol visszafogottabb, halkabb darabok is megtöltik a teret, ahol viszont nagyobb a tér, ott csak az erőteljesebb megszólalású műveket tudják eljátszani. Emellett a zenészek pillanatnyi hangulata is befolyásolja, hogy egy-egy helyszínen melyik zeneművekre esik a választásuk.
A Paksi közben pénteken adott villámkoncertjük záró számaként egy lassabb darabot adtak elő:


Ma délután a Zrínyi és a Széchenyi lakótelepeken folytatódik a program

Ma a 2010 januárjában a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen művészdiplomát szerezett muzsikusokból alakultIn Medias Brass zenekar ad koncertet a kalocsai helyszíneken. A formációról a programsorozatot beharangozó cikkünkben részletesebben is írtunk.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!