2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szent István-napi utcabál a Soundwitch Zenekarral – Remek hangulatú táncmulatság az ünnep előestéjén

Illés György Cinó  |  2023. 08. 21., 21:05

Az idei Szent István-napi rendezvénysorozatot az érsekkerti Platán Rendezvényközpontban megtartott utcabál nyitotta meg a nemzeti ünnep előestéjén, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) szervezésében. A több száz fős közönség csuda remek hangulatba keveredett a jól ismert hazai és nemzetközi slágerek hallatán.

A Platán terasza kiváló rendezvényhelyszínnek bizonyult, háttérben a nemzeti színre kivilágított víztoronnyal. Sokan ki is látogattak az Érsekkertbe, ám ez nem a 90-es évek, így nem is táncolt mindenki: sok baráti társaság a háttérbe húzódva, a sörpadoknál beszélgetett, falatozott, poharazgatott vagy hallgatta a kalocsai együttes által előadott igényes tánczenét.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

A formáció a hazai és a nagyvilág slágereinek széles skáláját tartja repertoárján. E színes palettáról – bizonyára az augusztus 20-ai ünnephez is igazítva – a magyar népzenén alapuló hazai világzene egy klasszikusát választották buliindítónak:

A nézőcsúcsot nagyjából este 10 óra felé elérő, ekkor több száz főre tehető közönség az ismert, népszerű slágerek hallatán egyre jobb kedvre derült, amiben némileg közrejátszhatott a következő dalban is megfogalmazott dilemma egyesek esetében talán meglévő időszerűsége is…:

Nem a Szent István-napi programokhoz kapcsolódott ugyan, de szintén a KIKK szervezte a sétálóutcában ugyanebben az időpontban, az Utcazene programsorozat soron következő részét. A színház bejárata előtt a Papp 'n' Folk formáció dalait élvezhette a közönség.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Másnap az ünnepi képviselő-testületi üléssel folytatódott a Szent István-napi rendezvénysorozat, ahol Kalocsai hagyományai szerint átadták városunk kitüntető elismeréseit, majd ünnepi szentmisével, koszorúzással és kenyérszenteléssel, majd délután és este szórakoztató, zenés produkciókkal folytatódott az ünnepi program.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK