2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Tavaszi vidámságok” – A Liszt AMI tanárainak és diákjainak tréfásan komoly koncertje

Illés György Cinó  |  2022. 05. 11., 07:52

Kétéves kényszerszünet után két évtizedes hagyomány folytatódott, amikor a Kamarateremben újra megtarthatták a kalocsai zenészpalánták és felkészítő tanárainknak hagyományos koncertjét. Ennek sajátossága, hogy valamilyen választott tematika mentén fűzik föl a zenei anyagot, és az előadók ahhoz illeszkedő jelmezekben adják elő darabjaikat. Laza, játékos dolognak tűnik, sok humorral, de komoly munka áll mögötte!

Az alkalomnak megfelelően az összes fellépő csodaszép jelmezben tündökölhetett. A jelmezek közt a közönség láthatott egyebek közt bolhát, orosz táncosokat, boszorkányokat, kalózokat és sok-sok rákot az Ariel című filmből.
Ez különösen népszerűvé teszi a gyerekek körében ezt az alkalmat, ami így egyfajta jutalomnak is tekinthető.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Ez az egyik legvidámabb koncert itt a zeneiskolában. A gyerekek már évek óta mindig nagyon-nagyon várják."– nyilatkozta az alkalom kapcsán a Karib-tenger kalózaként közönség elé állt Filus Mónika zongoratanár, az alkalom főszervezője, aki a felkészülésről is tájékoztatott:

– A gyerekeknek próbálunk az egyéni karakterükhöz illő szerepeket választani. A fellépésre minden résztvevő a második félév kezdete, azaz február eleje óta készült nagy szeretettel és lelkesedéssel, hogy végre jelmezesen állhassanak a közönség elé. Sajnos nem szerepelhet mindenki, aki szeretne, mert a műsoridő véges.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A koncertet a könnyed hangulat ellenére is hosszú, kemény munka előzi meg. Poénkodunk, bohóckodunk, de minőség azért nem hiányozhat.”– nyilatkozta Filus Mónika, hozzátéve, hogy ezért a gyerekek között is a szerint válogatnak, hogy kinek mennyire sikerült elsajátítania a darabját, elég érett-e hozzá.
Reméljük, aki most nem került be a csapatba, annak legközelebb sikerül!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés