2023. 02. 05.
Ágota, Ingrid
: 385 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

„Tavaszi vidámságok” – A Liszt AMI tanárainak és diákjainak tréfásan komoly koncertje

Illés György Cinó  |  2022. 05. 11., 07:52

Kétéves kényszerszünet után két évtizedes hagyomány folytatódott, amikor a Kamarateremben újra megtarthatták a kalocsai zenészpalánták és felkészítő tanárainknak hagyományos koncertjét. Ennek sajátossága, hogy valamilyen választott tematika mentén fűzik föl a zenei anyagot, és az előadók ahhoz illeszkedő jelmezekben adják elő darabjaikat. Laza, játékos dolognak tűnik, sok humorral, de komoly munka áll mögötte!

Az alkalomnak megfelelően az összes fellépő csodaszép jelmezben tündökölhetett. A jelmezek közt a közönség láthatott egyebek közt bolhát, orosz táncosokat, boszorkányokat, kalózokat és sok-sok rákot az Ariel című filmből.
Ez különösen népszerűvé teszi a gyerekek körében ezt az alkalmat, ami így egyfajta jutalomnak is tekinthető.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Ez az egyik legvidámabb koncert itt a zeneiskolában. A gyerekek már évek óta mindig nagyon-nagyon várják."– nyilatkozta az alkalom kapcsán a Karib-tenger kalózaként közönség elé állt Filus Mónika zongoratanár, az alkalom főszervezője, aki a felkészülésről is tájékoztatott:

– A gyerekeknek próbálunk az egyéni karakterükhöz illő szerepeket választani. A fellépésre minden résztvevő a második félév kezdete, azaz február eleje óta készült nagy szeretettel és lelkesedéssel, hogy végre jelmezesen állhassanak a közönség elé. Sajnos nem szerepelhet mindenki, aki szeretne, mert a műsoridő véges.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A koncertet a könnyed hangulat ellenére is hosszú, kemény munka előzi meg. Poénkodunk, bohóckodunk, de minőség azért nem hiányozhat.”– nyilatkozta Filus Mónika, hozzátéve, hogy ezért a gyerekek között is a szerint válogatnak, hogy kinek mennyire sikerült elsajátítania a darabját, elég érett-e hozzá.
Reméljük, aki most nem került be a csapatba, annak legközelebb sikerül!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!
2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>
2023. 02. 04., 18:09
A mai erős szél miatt Kunszt utcai épület faláról három helyen szakadt le a vakolat - közölte a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium a Facebook-oldalán. Még >>>
2023. 02. 04., 16:14
Az ország keleti és északnyugati tájai között hatalmas, 15 hektopascalos (hPa) légnyomáskülönbség alakult ki - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 02. 04., 09:45
Az érintett területen várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát. Még >>>
2023. 02. 04., 09:30
Az idei január volt a legcsapadékosabb és a második legenyhébb 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Még >>>
2023. 02. 03., 17:17
A börtön-szlengben "parkettásnak" nevezett büntetésvégrehajtási intézménybe az első bűntényeseket zárják. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK