2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lakatos Gábor, alias „Muszta” – Fél évszázad zene ért véget kedd este

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lakatos Gábor, alias „Muszta” – Fél évszázad zene ért véget kedd este
Illés György Cinó  |  2020. 06. 11., 16:13

Kis túlzással félszáz év, hiszen ahogyan senki sem, úgy Lakatos ’Musztafa’ Gábor sem dobverővel a kezében született. De nagyon hamar megragadta az ütőket, tizenévesen már zenekarban játszott, és a ’90-es évek elején városunkba is már rockzenészként érkezett. Itt letelepedve később számos kalocsai formációban dobolt. Városunk könnyűzenei életében, legalábbis ebben a tág értelemben vett zenészgenerációban alig van olyan zenész, aki ne muzsikált volna együtt vele, legalább egy „dzsemelés” erejéig, kivéve talán a dobosokat. Lakatos ’Musztafa’ Gábort kedden érte a halál.

Úgy tudjuk, régebb óta fönnálló, méltósággal viselt betegsége fordult rosszabbra oly hirtelenséggel, hogy a mentőknek esélye sem volt segíteni rajta: szervezete szinte azonnal föladta a küzdelmet.
Zenésztársai közt híres volt a pontos ütéseiről – kedd este óta azonban szíve nem adja neki többé az órajelet.

Lakatos “Musztafa” Gábor gyerekkora óta muzsikált. Első jelentősebb együttese a kiskunhalasi Ozirisz volt, amellyel Kalocsán is több alkalommal játszottak. Kiskunhalason született, de 1991. óta városunkban élt, ahol számos itteni kötődésű együttes munkájában vett részt dobosként.

Többek közt e sorok írójával is muzsikált együtt, mégpedig a Strange Brew együttesben, csak jó emlékeket hagyva maga után, úgy bennem, mint a többi zenésztársban.

Jellemző, hogy még „Musztafa” becenevét is becézett formában ismerte szinte mindenki, így: „Muszta”. Barátságos személyisége, dobosként biztos keze belépőt jelentett minden könnyűzenei formációba. Így egy alkalmi csapat, valamint a Strange Brew után oszlopos tagja volt az Xtrabizar, illetve a Bizarre együttesnek, majd a Clippers Rockabilly együttessel, később a Fat Rockerssel zenélt, végül a Willie and the Space Dog zenekarban dobolt.

Az Xtrabizar együttes tagjaként az országszerte ismert Hooligans együttessel közös turnén is részt vett, a Clipperssel pedig rockabilly fesztivál életre hívásában is bábáskodott, amelyet kezdetben Foktőn, később Soltvadkerten tartottak meg.

Lakatos ’Musztafa’ Gábor ötven évet élt.
Szerettei, ismerősei, barátai, a zenésztársak, a kalocsai könnyűzene szereplői és közönsége jövő pénteken, június 19-én délután két órakor a kalocsai köztemetőben tartandó temetésén vehetnek végső búcsút tőle.

Nyugodjon békében!

... és az erő legyen vele!
Forrás: Mácsai Balázs / Facebook

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés