2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lakatos Gábor, alias „Muszta” – Fél évszázad zene ért véget kedd este

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lakatos Gábor, alias „Muszta” – Fél évszázad zene ért véget kedd este
Illés György Cinó  |  2020. 06. 11., 16:13

Kis túlzással félszáz év, hiszen ahogyan senki sem, úgy Lakatos ’Musztafa’ Gábor sem dobverővel a kezében született. De nagyon hamar megragadta az ütőket, tizenévesen már zenekarban játszott, és a ’90-es évek elején városunkba is már rockzenészként érkezett. Itt letelepedve később számos kalocsai formációban dobolt. Városunk könnyűzenei életében, legalábbis ebben a tág értelemben vett zenészgenerációban alig van olyan zenész, aki ne muzsikált volna együtt vele, legalább egy „dzsemelés” erejéig, kivéve talán a dobosokat. Lakatos ’Musztafa’ Gábort kedden érte a halál.

Úgy tudjuk, régebb óta fönnálló, méltósággal viselt betegsége fordult rosszabbra oly hirtelenséggel, hogy a mentőknek esélye sem volt segíteni rajta: szervezete szinte azonnal föladta a küzdelmet.
Zenésztársai közt híres volt a pontos ütéseiről – kedd este óta azonban szíve nem adja neki többé az órajelet.

Lakatos “Musztafa” Gábor gyerekkora óta muzsikált. Első jelentősebb együttese a kiskunhalasi Ozirisz volt, amellyel Kalocsán is több alkalommal játszottak. Kiskunhalason született, de 1991. óta városunkban élt, ahol számos itteni kötődésű együttes munkájában vett részt dobosként.

Többek közt e sorok írójával is muzsikált együtt, mégpedig a Strange Brew együttesben, csak jó emlékeket hagyva maga után, úgy bennem, mint a többi zenésztársban.

Jellemző, hogy még „Musztafa” becenevét is becézett formában ismerte szinte mindenki, így: „Muszta”. Barátságos személyisége, dobosként biztos keze belépőt jelentett minden könnyűzenei formációba. Így egy alkalmi csapat, valamint a Strange Brew után oszlopos tagja volt az Xtrabizar, illetve a Bizarre együttesnek, majd a Clippers Rockabilly együttessel, később a Fat Rockerssel zenélt, végül a Willie and the Space Dog zenekarban dobolt.

Az Xtrabizar együttes tagjaként az országszerte ismert Hooligans együttessel közös turnén is részt vett, a Clipperssel pedig rockabilly fesztivál életre hívásában is bábáskodott, amelyet kezdetben Foktőn, később Soltvadkerten tartottak meg.

Lakatos ’Musztafa’ Gábor ötven évet élt.
Szerettei, ismerősei, barátai, a zenésztársak, a kalocsai könnyűzene szereplői és közönsége jövő pénteken, június 19-én délután két órakor a kalocsai köztemetőben tartandó temetésén vehetnek végső búcsút tőle.

Nyugodjon békében!

... és az erő legyen vele!
Forrás: Mácsai Balázs / Facebook

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK