2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lakatos Gábor, alias „Muszta” – Fél évszázad zene ért véget kedd este

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Lakatos Gábor, alias „Muszta” – Fél évszázad zene ért véget kedd este
Illés György Cinó  |  2020. 06. 11., 16:13

Kis túlzással félszáz év, hiszen ahogyan senki sem, úgy Lakatos ’Musztafa’ Gábor sem dobverővel a kezében született. De nagyon hamar megragadta az ütőket, tizenévesen már zenekarban játszott, és a ’90-es évek elején városunkba is már rockzenészként érkezett. Itt letelepedve később számos kalocsai formációban dobolt. Városunk könnyűzenei életében, legalábbis ebben a tág értelemben vett zenészgenerációban alig van olyan zenész, aki ne muzsikált volna együtt vele, legalább egy „dzsemelés” erejéig, kivéve talán a dobosokat. Lakatos ’Musztafa’ Gábort kedden érte a halál.

Úgy tudjuk, régebb óta fönnálló, méltósággal viselt betegsége fordult rosszabbra oly hirtelenséggel, hogy a mentőknek esélye sem volt segíteni rajta: szervezete szinte azonnal föladta a küzdelmet.
Zenésztársai közt híres volt a pontos ütéseiről – kedd este óta azonban szíve nem adja neki többé az órajelet.

Lakatos “Musztafa” Gábor gyerekkora óta muzsikált. Első jelentősebb együttese a kiskunhalasi Ozirisz volt, amellyel Kalocsán is több alkalommal játszottak. Kiskunhalason született, de 1991. óta városunkban élt, ahol számos itteni kötődésű együttes munkájában vett részt dobosként.

Többek közt e sorok írójával is muzsikált együtt, mégpedig a Strange Brew együttesben, csak jó emlékeket hagyva maga után, úgy bennem, mint a többi zenésztársban.

Jellemző, hogy még „Musztafa” becenevét is becézett formában ismerte szinte mindenki, így: „Muszta”. Barátságos személyisége, dobosként biztos keze belépőt jelentett minden könnyűzenei formációba. Így egy alkalmi csapat, valamint a Strange Brew után oszlopos tagja volt az Xtrabizar, illetve a Bizarre együttesnek, majd a Clippers Rockabilly együttessel, később a Fat Rockerssel zenélt, végül a Willie and the Space Dog zenekarban dobolt.

Az Xtrabizar együttes tagjaként az országszerte ismert Hooligans együttessel közös turnén is részt vett, a Clipperssel pedig rockabilly fesztivál életre hívásában is bábáskodott, amelyet kezdetben Foktőn, később Soltvadkerten tartottak meg.

Lakatos ’Musztafa’ Gábor ötven évet élt.
Szerettei, ismerősei, barátai, a zenésztársak, a kalocsai könnyűzene szereplői és közönsége jövő pénteken, június 19-én délután két órakor a kalocsai köztemetőben tartandó temetésén vehetnek végső búcsút tőle.

Nyugodjon békében!

... és az erő legyen vele!
Forrás: Mácsai Balázs / Facebook

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei