2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

„Vannak vidékek”- Szabó Mátyás megzenésített versekkel varázsolta el a közönséget

„Vannak vidékek”- Szabó Mátyás megzenésített versekkel varázsolta el a közönséget
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 24., 13:17

A zene és a költészet kedvelőit július 15- én, csütörtökön várták a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárnak is helyet adó Művelődési Központ udvarára. A közönség Szabó Mátyás „Vannak vidékek” című előadásában ismert költők, többek között József Attila, Petőfi Sándor és Dsida Jenő verseit hallgathatta meg népdalokkal és a szerző sajátos érzelemvilágától átszőve.

Kellemes nyár esti időben, igazi kulturális csemege volt a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár zenés programja, amelyen a résztvevők Szabó Mátyás előadását élvezhették. A fiatal zenész klasszikus és kortárs versekkel, dalokkal, érzésekkel, valamint „lélekszövő” énekekkel készült a kalocsai színpadra.

Valójában a versek kiválasztásában teljesen szubjektív a döntésem. Ami megragad, ami hív, mert hiszem, hogy a vers úgyis megtalál, és akkor én azt megpróbálom megzenésíteni. Ma József Attila, Szabó Lőrinc, Petőfi és Dsida verseket hoztam magammal.”- mondta Szabó Mátyás.


A zenész hozzátette, olyan kedvenc témái, mint például a szerelem, az élet és a versek igazsága.

Az est folyamán a gitár hangja a domináns, de a bemutatkozómban azt írtam, hogy húros és nem húros hangszereken fogok játszani. Ez utóbbihoz van egy segédeszközöm, amit lúpernek hívnak, melynek köszönhetően egy- két dal erejéig egyszemélyes zenekarrá is át tudok változni.”- hangsúlyozta Mátyás, aki gyerekkora óta zenél, azóta a hangszerek szerelmese, míg a versek iránt kamaszkorában kezdett el érdeklődni.Amikor a gimnáziumban a költők életéről tanultunk, gyakran nyitogattam József Attila köteteket, Ady köteteket, így megtaláltak azok a mondanivalók, amik a versekben vannak elrejtve. Már ekkor – több kevesebb sikerrel - megpróbáltam megzenésíteni ezeket a verseket” - árulta el a fiatal művész, aki mint megtudtuk, egyszemélyes formációban első ízben állt a közönség elé, és az ismert költemények és dalok mellett saját szerzeményeivel is elvarázsolta a közönséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés