2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Vannak vidékek”- Szabó Mátyás megzenésített versekkel varázsolta el a közönséget

„Vannak vidékek”- Szabó Mátyás megzenésített versekkel varázsolta el a közönséget
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 24., 13:17

A zene és a költészet kedvelőit július 15- én, csütörtökön várták a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárnak is helyet adó Művelődési Központ udvarára. A közönség Szabó Mátyás „Vannak vidékek” című előadásában ismert költők, többek között József Attila, Petőfi Sándor és Dsida Jenő verseit hallgathatta meg népdalokkal és a szerző sajátos érzelemvilágától átszőve.

Kellemes nyár esti időben, igazi kulturális csemege volt a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár zenés programja, amelyen a résztvevők Szabó Mátyás előadását élvezhették. A fiatal zenész klasszikus és kortárs versekkel, dalokkal, érzésekkel, valamint „lélekszövő” énekekkel készült a kalocsai színpadra.

Valójában a versek kiválasztásában teljesen szubjektív a döntésem. Ami megragad, ami hív, mert hiszem, hogy a vers úgyis megtalál, és akkor én azt megpróbálom megzenésíteni. Ma József Attila, Szabó Lőrinc, Petőfi és Dsida verseket hoztam magammal.”- mondta Szabó Mátyás.


A zenész hozzátette, olyan kedvenc témái, mint például a szerelem, az élet és a versek igazsága.

Az est folyamán a gitár hangja a domináns, de a bemutatkozómban azt írtam, hogy húros és nem húros hangszereken fogok játszani. Ez utóbbihoz van egy segédeszközöm, amit lúpernek hívnak, melynek köszönhetően egy- két dal erejéig egyszemélyes zenekarrá is át tudok változni.”- hangsúlyozta Mátyás, aki gyerekkora óta zenél, azóta a hangszerek szerelmese, míg a versek iránt kamaszkorában kezdett el érdeklődni.Amikor a gimnáziumban a költők életéről tanultunk, gyakran nyitogattam József Attila köteteket, Ady köteteket, így megtaláltak azok a mondanivalók, amik a versekben vannak elrejtve. Már ekkor – több kevesebb sikerrel - megpróbáltam megzenésíteni ezeket a verseket” - árulta el a fiatal művész, aki mint megtudtuk, egyszemélyes formációban első ízben állt a közönség elé, és az ismert költemények és dalok mellett saját szerzeményeivel is elvarázsolta a közönséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés