2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hevesi Tamás adott koncertet Meszesen – Remek hangulat festői környezetben, szép nyáresti időben

Illés György Cinó  |  2022. 07. 19., 09:39

Vasárnap este Hevesi Tamás és zenekara adott ingyenes koncertet rendkívül hangulatos környezetben, a meszesi kompkikötőben, a Wiking Yacht Club ott néhány napra lehorgonyzott víziszínpadán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) szervezésében.

Hevesi Tamás néhány éve már a kalocsai színházban is nagy sikerű koncertet adott, és ő volt a Dózsa 2019. évi jótékonysági báljának a sztárvendége is.
A vasárnap esti koncertre kilátogatott családjával dr. Filvig Géza polgármester is, és a helyszínen villáminterjút adott portálunknak:

A koncertnek helyszínét adó, tízszer tizenkét méteres víziszínpad már nem először jár térségünkben, hiszen a Duna vonalán már végig hajózott, sőt, ki is kötött Kalocsán és Dunaszentbenedeken is, ám ilyen nagyszabású koncertet térségünkben még nem rendeztek rajta.

Az este hét órakor kezdődött ingyenes koncertre érkező több száz érdeklődőt ragyogó idő fogadta, sem túl meleg, sem túl hideg nem volt, enyhe szellő hordozta a Duna illatát, és míg a jó másfél órás koncert zajlott, a közönség tanúja lehetett egy gyönyörű dunai naplementének is.


Esőnek tehát nyoma sem volt, a Nap is alacsonyan járt már, ám egy csíkos napernyő mégis előkerült a nézőtéren, miközben a sztárnak a Névtelen Nullával kezdődő pályafutása állomásait jelentő slágerei sorra hangzottak el, megidézve Hevesi Tamás több mint három évtizedes pályáját, és vele az adott korszak hangulatát.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A talán legismertebb daluk, a Csíkos napernyő sem hiányozhatott a repertoárból, sőt, ezt stílusgyakorlatok alapanyagaként is felhasználta a zenekar: eljátszották a számot roma café, valamint reggae stílusban is.
Ez utóbbit föl is vettük videóra:


Nem kizárólag saját dalokat játszottak, hanem a korszak néhány ismert hazai slágerét is. Elhangzott többek közt Balázs Fecó Maradj velem című slágere is, amellyel a zenekar az elmúlt két évben pusztított koronavírus-járványnak áldozatul esett zenésztársaknak állítottak emléket. De azért a dalok nagy része természetesen saját szerzemény volt, mint például ez is:


Az este hétkor kezdődött koncert már jóval napnyugta után, alkonyati félhomályban ért véget. Hevesi Tamás ekkor már el merte árulni a közönségnek, hogy reggel még nemcsakhogy énekhang nem jött ki a torkán, de beszélni sem tudott a rekedtségtől. Ennek ellenére sikerült végig bírnia hanggal, még úgy is, hogy a több slágert a sztárral együtt éneklő, hálás közönség vastapsa több ráadásszámot kiharcolt.


Nem marad sokáig országos hírű sztárzenekar nélkül a Kalocsa környéki közönség, hiszen a szeptemberben tartandó Paprikafesztiválon két nagy durranás is lesz: a pénteki napon a Kowalsky meg a Vega, szombaton az Edda Művek fellépése színesíti majd Kalocsa legnagyobb rendezvényének programját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK