2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Hevesi Tamás adott koncertet Meszesen – Remek hangulat festői környezetben, szép nyáresti időben

Illés György Cinó  |  2022. 07. 19., 09:39

Vasárnap este Hevesi Tamás és zenekara adott ingyenes koncertet rendkívül hangulatos környezetben, a meszesi kompkikötőben, a Wiking Yacht Club ott néhány napra lehorgonyzott víziszínpadán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) szervezésében.

Hevesi Tamás néhány éve már a kalocsai színházban is nagy sikerű koncertet adott, és ő volt a Dózsa 2019. évi jótékonysági báljának a sztárvendége is.
A vasárnap esti koncertre kilátogatott családjával dr. Filvig Géza polgármester is, és a helyszínen villáminterjút adott portálunknak:

A koncertnek helyszínét adó, tízszer tizenkét méteres víziszínpad már nem először jár térségünkben, hiszen a Duna vonalán már végig hajózott, sőt, ki is kötött Kalocsán és Dunaszentbenedeken is, ám ilyen nagyszabású koncertet térségünkben még nem rendeztek rajta.

Az este hét órakor kezdődött ingyenes koncertre érkező több száz érdeklődőt ragyogó idő fogadta, sem túl meleg, sem túl hideg nem volt, enyhe szellő hordozta a Duna illatát, és míg a jó másfél órás koncert zajlott, a közönség tanúja lehetett egy gyönyörű dunai naplementének is.


Esőnek tehát nyoma sem volt, a Nap is alacsonyan járt már, ám egy csíkos napernyő mégis előkerült a nézőtéren, miközben a sztárnak a Névtelen Nullával kezdődő pályafutása állomásait jelentő slágerei sorra hangzottak el, megidézve Hevesi Tamás több mint három évtizedes pályáját, és vele az adott korszak hangulatát.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A talán legismertebb daluk, a Csíkos napernyő sem hiányozhatott a repertoárból, sőt, ezt stílusgyakorlatok alapanyagaként is felhasználta a zenekar: eljátszották a számot roma café, valamint reggae stílusban is.
Ez utóbbit föl is vettük videóra:


Nem kizárólag saját dalokat játszottak, hanem a korszak néhány ismert hazai slágerét is. Elhangzott többek közt Balázs Fecó Maradj velem című slágere is, amellyel a zenekar az elmúlt két évben pusztított koronavírus-járványnak áldozatul esett zenésztársaknak állítottak emléket. De azért a dalok nagy része természetesen saját szerzemény volt, mint például ez is:


Az este hétkor kezdődött koncert már jóval napnyugta után, alkonyati félhomályban ért véget. Hevesi Tamás ekkor már el merte árulni a közönségnek, hogy reggel még nemcsakhogy énekhang nem jött ki a torkán, de beszélni sem tudott a rekedtségtől. Ennek ellenére sikerült végig bírnia hanggal, még úgy is, hogy a több slágert a sztárral együtt éneklő, hálás közönség vastapsa több ráadásszámot kiharcolt.


Nem marad sokáig országos hírű sztárzenekar nélkül a Kalocsa környéki közönség, hiszen a szeptemberben tartandó Paprikafesztiválon két nagy durranás is lesz: a pénteki napon a Kowalsky meg a Vega, szombaton az Edda Művek fellépése színesíti majd Kalocsa legnagyobb rendezvényének programját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 10:14
A program keretében szegregált élethelyzetben élő tinédzser és felnőtt korosztály számára a Pünkösdi Egyház Imaházában lelki gondozáson, önismereti és társismeret fejlesztési, istentiszteleteken, dicsőítéseken vesznek részt roma emberek
2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés