2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Zalatnay 70., videóval! – Telt ház, illusztris vendégek, no meg a technika ördöge Cini szülinapi szuperkoncertjén

Illés György Cinó  |  2018. 02. 16., 19:56

Feledhetetlen koncertélményről, fergeteges show-ról és megható pillanatokról számolt be portálunknak a Zalatnay Sarolta 70. születésnapjára rendezett nagykoncert után a rendezvényen vendégfellépőként közreműködő, dusnoki Várkonyi Egon, akit egy technikai malőr kisebb bravúrra kényszerített. Ezt a koncerten készült, cikkünkbe ágyazott videón is megnézhetjük, a koncert más nagy pillanataival együtt.

A rendkívüli koncertről előzetest is közölt portálunk, és külön Napi gyors bejegyzésben is írtunk arról a meglepő tényről, hogy a pop-rock műfaj nagy öregjei közt egy alig húszéves, dusnoki fiatalember is színpadra lép.

Fotó: Róna István kreatív producer / StarvideoTV Production

A koncert után megkerestük a dusnoki énekest, aki fergeteges koncertélményről, az Erkel Színház nézőterét dugig megtöltő közönségről, annak soraiban illusztris vendégekről számolt be, és szólt a koncert megható, felemelő pillanatairól is, köztük saját fellépéséről, amelyet egy kisebb technikai malőr tett emlékezetessé, egyben fölidézve Cini egykori énekes bravúrját.

Sokan megtisztelték jelenlétükkel Cinit a művészvilágból és a médiából, köztük, a teljesség igénye nélkül olyan nevek, mint Szenes Andrea, Fábry Sándor, Fodor Zsóka, Soltész Rezső. Remekül sikerült a koncert, számomra hatalmas élmény volt, hogy Cini mellett olyan legendákkal állhattam egy színpadon, mint Varga Miklós, Takáts Tamás vagy Koós János. A nagy produkció mögött eszméletlen sok munka is volt, rengetegen dolgoztak rajta, és mindenki kitett magáért! Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a nézőtér színültig megtelt.

Az Erkel Ferenc Színház / Várkonyi Zoltán Egon montázsa internetes gyűjtésből

Várkonyi Egont a koncert nagy pillanatairól is faggattuk, amelyek közül az énekes a finálét emelte ki.

Nagyon megható volt a koncert, hiszen több mint 50 év Zalatnay dalainak és az idők során a dalokhoz kapcsolódott, rájuk tapadt emlékeknek is gyönyörű összefoglalását élhette át a közönség az Erkelben. Szenes Iván, az LGT, Máté Péter ismert szerzeményeit és a Generál időszakában keletkezett Zalatnay-slágereket a közönség vastapssal fogadta. De a legnagyszerűbb pillanat mégis talán az volt, amikor a koncert végén a vendégművészekkel közösen a „Mindig kell egy barát” című slágerrel és az LGT „Mindenki” című dalával ünnepeltük Cinit a színpadon, együtt a lelkes közönséggel. Csodálatos pillanat volt!

Forrás: Várkonyi Zoltán Egon

Egont a saját produkciójáról is kérdeztük, amire a technika ördögének sikertelen ármánykodásáról is beszámolt a KALOhíreknek az énekes.

A nagykoncerten Miroslav Žbirka szlovák énekes dalának Zalatnay Cini által újraformált változatát énekeltem, melynek magyar szövegét Koltay Gergely írta. A kalocsai Delfin Stúdióban Kiss Tiborral készítettük el a saját hangnememre ezt a dalt Cini születésnapjára. A felvétel hallatára döntötte el Cini, hogy ezt a dalt fogom énekelni a koncerten. Ez nagy megtiszteltetés volt számomra, és a felemelő pillanatot egyáltalán nem rontotta el, hogy egy kisebb technikai malőr történt. Örültem, hogy nyersen, zenei kíséret nélkül is meg tudtam mutatni a közönségnek –lassan 10 évnyi – munkám eredményét. Biztos vagyok benne, hogy az égiek azt szerették volna, hogy aznap este kíséret nélkül szólaljon meg a hangom az Erkelben. Annál is inkább, hiszen az egész helyzet sokakat arra emlékeztetett, amikor a fiatal Cinit anno felküldték a színpadra, hogy addig énekeljen, amíg a zenei műszereket megjavítják.
Végeredményben úgy gondolom, hogy ennek így kellett történnie!

Forrás: Várkonyi Zoltán Egon


A KONCERT NAGY PILLANATAIT ÖSSZEFOGLALÓ, SZŰK HÁROMNEGYEDÓRÁS VIDEÓN TÖBBEK KÖZT VÁRKONYI EGON PRODUKCIÓJÁT (18’55”-TŐL) – ÉS AZ EMLEGETETT FINÁLÉT (26’25”-TŐL) IS MEGTEKINTHETJÜK!

Cikkünk a videó alatt folytatódik!

Végül arra is rákérdeztünk, milyen visszajelzéseket kapott Egon a szakmától és a közönségtől a nem épp a tervek szerint felcsendült dala után.

Forrás: Várkonyi Zoltán Egon

Nagyon jól esett az a szeretet és a sok elismerő megnyilvánulás, ami a koncert után áradt felém a közönségtől, köztük is különösen örömteliek voltak számomra azok a visszajelzések, amelyeket szakmabeliektől kaptam. Ezek közül is főként Fodor Zsóka /színművész/ méltató szavai adtak önbizalmat ahhoz, hogy megújult erővel és még nagyobb elszántsággal végezzem a dolgom a zenei világban. Bízom benne, hogy ehhez támogatást is kapok a Fentiektől!

Mi is reméljük, és Várkonyi Zoltán Egonnak sok sikert, erőt és kitartást kívánunk a folytatáshoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK