2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zalatnay 70., videóval! – Telt ház, illusztris vendégek, no meg a technika ördöge Cini szülinapi szuperkoncertjén

Illés György Cinó  |  2018. 02. 16., 19:56

Feledhetetlen koncertélményről, fergeteges show-ról és megható pillanatokról számolt be portálunknak a Zalatnay Sarolta 70. születésnapjára rendezett nagykoncert után a rendezvényen vendégfellépőként közreműködő, dusnoki Várkonyi Egon, akit egy technikai malőr kisebb bravúrra kényszerített. Ezt a koncerten készült, cikkünkbe ágyazott videón is megnézhetjük, a koncert más nagy pillanataival együtt.

A rendkívüli koncertről előzetest is közölt portálunk, és külön Napi gyors bejegyzésben is írtunk arról a meglepő tényről, hogy a pop-rock műfaj nagy öregjei közt egy alig húszéves, dusnoki fiatalember is színpadra lép.

Fotó: Róna István kreatív producer / StarvideoTV Production

A koncert után megkerestük a dusnoki énekest, aki fergeteges koncertélményről, az Erkel Színház nézőterét dugig megtöltő közönségről, annak soraiban illusztris vendégekről számolt be, és szólt a koncert megható, felemelő pillanatairól is, köztük saját fellépéséről, amelyet egy kisebb technikai malőr tett emlékezetessé, egyben fölidézve Cini egykori énekes bravúrját.

Sokan megtisztelték jelenlétükkel Cinit a művészvilágból és a médiából, köztük, a teljesség igénye nélkül olyan nevek, mint Szenes Andrea, Fábry Sándor, Fodor Zsóka, Soltész Rezső. Remekül sikerült a koncert, számomra hatalmas élmény volt, hogy Cini mellett olyan legendákkal állhattam egy színpadon, mint Varga Miklós, Takáts Tamás vagy Koós János. A nagy produkció mögött eszméletlen sok munka is volt, rengetegen dolgoztak rajta, és mindenki kitett magáért! Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a nézőtér színültig megtelt.

Az Erkel Ferenc Színház / Várkonyi Zoltán Egon montázsa internetes gyűjtésből

Várkonyi Egont a koncert nagy pillanatairól is faggattuk, amelyek közül az énekes a finálét emelte ki.

Nagyon megható volt a koncert, hiszen több mint 50 év Zalatnay dalainak és az idők során a dalokhoz kapcsolódott, rájuk tapadt emlékeknek is gyönyörű összefoglalását élhette át a közönség az Erkelben. Szenes Iván, az LGT, Máté Péter ismert szerzeményeit és a Generál időszakában keletkezett Zalatnay-slágereket a közönség vastapssal fogadta. De a legnagyszerűbb pillanat mégis talán az volt, amikor a koncert végén a vendégművészekkel közösen a „Mindig kell egy barát” című slágerrel és az LGT „Mindenki” című dalával ünnepeltük Cinit a színpadon, együtt a lelkes közönséggel. Csodálatos pillanat volt!

Forrás: Várkonyi Zoltán Egon

Egont a saját produkciójáról is kérdeztük, amire a technika ördögének sikertelen ármánykodásáról is beszámolt a KALOhíreknek az énekes.

A nagykoncerten Miroslav Žbirka szlovák énekes dalának Zalatnay Cini által újraformált változatát énekeltem, melynek magyar szövegét Koltay Gergely írta. A kalocsai Delfin Stúdióban Kiss Tiborral készítettük el a saját hangnememre ezt a dalt Cini születésnapjára. A felvétel hallatára döntötte el Cini, hogy ezt a dalt fogom énekelni a koncerten. Ez nagy megtiszteltetés volt számomra, és a felemelő pillanatot egyáltalán nem rontotta el, hogy egy kisebb technikai malőr történt. Örültem, hogy nyersen, zenei kíséret nélkül is meg tudtam mutatni a közönségnek –lassan 10 évnyi – munkám eredményét. Biztos vagyok benne, hogy az égiek azt szerették volna, hogy aznap este kíséret nélkül szólaljon meg a hangom az Erkelben. Annál is inkább, hiszen az egész helyzet sokakat arra emlékeztetett, amikor a fiatal Cinit anno felküldték a színpadra, hogy addig énekeljen, amíg a zenei műszereket megjavítják.
Végeredményben úgy gondolom, hogy ennek így kellett történnie!

Forrás: Várkonyi Zoltán Egon


A KONCERT NAGY PILLANATAIT ÖSSZEFOGLALÓ, SZŰK HÁROMNEGYEDÓRÁS VIDEÓN TÖBBEK KÖZT VÁRKONYI EGON PRODUKCIÓJÁT (18’55”-TŐL) – ÉS AZ EMLEGETETT FINÁLÉT (26’25”-TŐL) IS MEGTEKINTHETJÜK!

Cikkünk a videó alatt folytatódik!

Végül arra is rákérdeztünk, milyen visszajelzéseket kapott Egon a szakmától és a közönségtől a nem épp a tervek szerint felcsendült dala után.

Forrás: Várkonyi Zoltán Egon

Nagyon jól esett az a szeretet és a sok elismerő megnyilvánulás, ami a koncert után áradt felém a közönségtől, köztük is különösen örömteliek voltak számomra azok a visszajelzések, amelyeket szakmabeliektől kaptam. Ezek közül is főként Fodor Zsóka /színművész/ méltató szavai adtak önbizalmat ahhoz, hogy megújult erővel és még nagyobb elszántsággal végezzem a dolgom a zenei világban. Bízom benne, hogy ehhez támogatást is kapok a Fentiektől!

Mi is reméljük, és Várkonyi Zoltán Egonnak sok sikert, erőt és kitartást kívánunk a folytatáshoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés