2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Zongoristák találkozója a Liszt AMI jubileumán, hazai sikerekkel

Illés György Cinó  |  2016. 11. 15., 11:50

Mondhatni, „szépen muzsikáltak” a kalocsai gyerekek a Bács-Kiskun megyei zongorista növendékek találkozóján, amelyet a Liszt Ferenc AMI az ötvenedik, jubileumi évében immár 14. alkalommal rendezett meg. A találkozó – egyben a megyei zeneoktatás rangos minősítő versenye – szép hazai sikereket hozott: egy dicséret, az összesen kilenc közül öt kiemelt nívódíjjal és öt különdíjjal büszkélkedhet az összesen tíz hazai versenyző, emelve a kalocsai zongora tanszak rangját is.

Idén 13 iskola legtehetségesebb növendéke adott ízelítőt hangszeres tudásából. A benevezett, összesen 85 növendéket 37 tanár kísérte el a november 12-én, múlt szombaton Kalocsán a „Művház” Kamaratermében tartott egész napos rendezvényt.
A diákok öt korcsoportban adhattak számot tudásukról.


Forrás: Liszt Ferenc AMI

Előadásaikat a már szintén hagyományos összetételű – a találkozó fönnállása óta lényegében változatlan – dr. Dombiné dr. Kemény Erzsébet főiskolai tanár, a Szendrei Emlékkönyv szerzője, valamint Dobai Tamásné és Lozsányi Tamás, a szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai által alkotott szakmai zsűri értékelte.

A találkozót reggel fél kilenckor Romsics Imre néprajzkutató, a Viski Károly Múzeum igazgatója nyitotta meg, abból az apropóból, hogy az általa vezetett múzeumban egyidejűleg egy időszaki kiállítás is emléket állít az iskola jeles évfordulójának, amelyről a kiállítás megnyitója – és az ez alkalomból rendezett koncert – kapcsán már írtunk.


Forrás: Liszt Ferenc AMI

A verseny eredményhirdetését este hat órakor tartották.
A tíz kalocsai diák eredményei – korcsoportonként – az alábbiak szerint alakultak (Zárójelben a felkészítő tanárok nevét közöljük):

I. korcsoport:
Hádinger Gergő: dicséret (Csupor Balázs)
Kehrer Ákos: nívódíj (Filus Mónika)
Kernya Dániel: kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Filus Mónika)


Forrás: Liszt Ferenc AMI

II. korcsoport:
Balogh Lili: nívódíj (Vízi Melinda)
Mezei Adél: nívódíj (Felnagyné Geri Emese)
Horváth Elvíra Kíra: kiemelt nívódíj (Filus Mónika)
Solymosi Lilla: kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Haskóné Apagyi Judit)

III. korcsoport:
Körmendy Márton: nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Vízi Melinda)
Zalavári Álmos: kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Filus Mónika)


Forrás: Liszt Ferenc AMI

V. korcsoport:
Ágoston Klarissza:  kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Haskóné Apagyi Judit)

A kalocsai versenyzőknek szerkesztőségünk ezúton gratulál eredményeikhez!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei