2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Zongoristák találkozója a Liszt AMI jubileumán, hazai sikerekkel

Illés György Cinó  |  2016. 11. 15., 11:50

Mondhatni, „szépen muzsikáltak” a kalocsai gyerekek a Bács-Kiskun megyei zongorista növendékek találkozóján, amelyet a Liszt Ferenc AMI az ötvenedik, jubileumi évében immár 14. alkalommal rendezett meg. A találkozó – egyben a megyei zeneoktatás rangos minősítő versenye – szép hazai sikereket hozott: egy dicséret, az összesen kilenc közül öt kiemelt nívódíjjal és öt különdíjjal büszkélkedhet az összesen tíz hazai versenyző, emelve a kalocsai zongora tanszak rangját is.

Idén 13 iskola legtehetségesebb növendéke adott ízelítőt hangszeres tudásából. A benevezett, összesen 85 növendéket 37 tanár kísérte el a november 12-én, múlt szombaton Kalocsán a „Művház” Kamaratermében tartott egész napos rendezvényt.
A diákok öt korcsoportban adhattak számot tudásukról.


Forrás: Liszt Ferenc AMI

Előadásaikat a már szintén hagyományos összetételű – a találkozó fönnállása óta lényegében változatlan – dr. Dombiné dr. Kemény Erzsébet főiskolai tanár, a Szendrei Emlékkönyv szerzője, valamint Dobai Tamásné és Lozsányi Tamás, a szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai által alkotott szakmai zsűri értékelte.

A találkozót reggel fél kilenckor Romsics Imre néprajzkutató, a Viski Károly Múzeum igazgatója nyitotta meg, abból az apropóból, hogy az általa vezetett múzeumban egyidejűleg egy időszaki kiállítás is emléket állít az iskola jeles évfordulójának, amelyről a kiállítás megnyitója – és az ez alkalomból rendezett koncert – kapcsán már írtunk.


Forrás: Liszt Ferenc AMI

A verseny eredményhirdetését este hat órakor tartották.
A tíz kalocsai diák eredményei – korcsoportonként – az alábbiak szerint alakultak (Zárójelben a felkészítő tanárok nevét közöljük):

I. korcsoport:
Hádinger Gergő: dicséret (Csupor Balázs)
Kehrer Ákos: nívódíj (Filus Mónika)
Kernya Dániel: kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Filus Mónika)


Forrás: Liszt Ferenc AMI

II. korcsoport:
Balogh Lili: nívódíj (Vízi Melinda)
Mezei Adél: nívódíj (Felnagyné Geri Emese)
Horváth Elvíra Kíra: kiemelt nívódíj (Filus Mónika)
Solymosi Lilla: kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Haskóné Apagyi Judit)

III. korcsoport:
Körmendy Márton: nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Vízi Melinda)
Zalavári Álmos: kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Filus Mónika)


Forrás: Liszt Ferenc AMI

V. korcsoport:
Ágoston Klarissza:  kiemelt nívódíj, SO-LÁ-RI'S különdíj (Haskóné Apagyi Judit)

A kalocsai versenyzőknek szerkesztőségünk ezúton gratulál eredményeikhez!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK